Comença el projecte de la Bústia Violeta

Dins del programa d’actes que organitza l’Ajuntament amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, s’ha posat en marxa el projecte de la Bústia Violeta, adreçat a l’alumnat dels centres de secundària de Torelló. Durant tot el mes de novembre es faran 18 xerrades i es pintaran 5 murals amb la participació de més de 350 joves.

Amb la Bústia Violeta es fomenta que l’alumnat s’expressi, identifiqui violències i generi debat al voltant de la commemoració del Dia Internacional contra les Violències Masclistes. Pel que fa als murals, de moment ja s’han pintat els de l’escola Rocaprevera i l’Institut Escola Marta Mata. La setmana vinent es preveu pintar-los a l’Institut Cirviànum i a l’escola Sagrats Cors. L’activitat està coordinada per la il·lustradora Maria Prados.

El programa d’actes amb motiu del 25N a Torelló va començar el passat 3 de novembre al teatre Cirvianum amb la representació de l’espectacle musicoteatral “Abandónate mucho”, a càrrec de Las XL. Van assistir-hi al voltant de 300 persones.

D’altra banda i per commemorar el Dia Internacional contra les Violències Masclistes, del 22 al 28 de novembre la façana de la Casa de la Vila de Torelló estarà il·luminada de color lila.

Finalment, l’Ajuntament de Torelló participa amb altres ajuntaments i organismes comarcals en l’organització de la xerrada “Tràfic de dones i nenes: detectem?”. S’ha programat pel dimarts 23 de novembre, a les 6 de la tarda a la Sala Coll i Bardolet de l’edifici del Sucre de Vic i anirà a càrrec de Rosa Maria Cendón, coordinadora de l’àrea d’incidència de SICAR.cat.