ENTITATS

Comerciants i empresarials

L’Agrupació de Comerciants de Torelló (ACT) és una associació sense ànim de lucre que està dedicada a potenciar i dinamitzar el comerç de Torelló.

Des de l´any 98, i aprofitant la cojuntura comercial que es preparava des de l´Administració Autonòmica, la nostra entitat va començar a desenvolupar un Pla de Dinamització Comercial per al Comerç Urbà per organitzar i donar un impuls nou a la nostra xarxa comercial. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat, de l’Ajuntament de Torelló i dels propis comerciants, hem anat consolidant un projecte que ja té un trajecte de 9 anys.

Les principals finalitats de l’Agrupació de Comerciants de Torelló són organitzar campanyes comercials, tramitar subvencions, assessorar els diferents comerços que ho necessitin, mantenir i incrementar el sistema de fidelització, donar suport incondicional als establiments comercials, fer d´interlocutor amb les diferents institucions, etc.

La nostra entitat està formada per 46 comerços associats, representants de tots els sectors d’activitat: sabateries, confecció, immobiliàries, restauració, alimentació, ferreteria, perruqueries…

 • Persona de contacte
  Jordi Jaumira (president)
 • Adreça

           Enric Prat de la Riba, 17-19

           08570 – Torelló

Els fins de l’Associació d’Artesans Innovació i Tradició d’Osona INTRO ART són:

 • Representar el sector artesà professional de la comarca d’Osona.
 • Reforçar i promoure els productes artesanals autòctons de la comarca d’Osona.
 • Establir relacions amb altres entitats o institucions que també tinguin com a objectiu contribuir a la promoció i difusió dels oficis artesans.
 • Organitzar i promoure events artesans i artístics, defensant i protegint l’artesania de qualitat.
 • Dinamitzar econòmicament el sector artesà professional de la comarca d’Osona.
 • Ser interlocutor vàlid enfront els organismes oficials tant de la comarca d’Osona com d’altres administracions públiques sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació.
 
Persona de contacte

Judit Camps Vilaseca

 
Adreça

Edifici La Cooperativa. C/ Enric Prat de la Riba, 17 Viver d’empresa 2
08570 – Torelló

 
Telèfon: 639 66 91 18
 
 

L’Associació d’Empresaris de la Vall del Ges, Orís i Bisaura és una agrupació de persones que tenen la condició d’empresaris, que dirigeixen o tenen part en una empresa: empresa individual, gerents, socis cooperativistes, administradors, personal autònom…
L’Associació representa els diferents sectors econòmics: agrari, industrial, comerç, serveis, construcció…
L’àmbit territorial de l’Associació és la Vall del Ges, Orís i Bisaura i municipis propers, amb la possibilitat de federar-se o confederar-se amb associacions que tinguin les mateixes finalitats.

En aquests moments, l’Associació d’Empresaris compta amb 300 empreses associades i aquest nombre va in crescendo.

Som membres del Consell Empresarial d’Osona, de Pimec-Sefes on comptem amb un representant dels empresaris a la seva Junta, i un representant del món empresarial a la Junta de la Delegació de la Cambra de Barcelona a Vic.

Els objectius de la nostra entitat són organitzar un grup d’opinió empresarial, per canalitzar aquesta vers les institucions, fomentar les relacions entre empreses de les localitats del nostre àmbit d’actuació, promoure i signar convenis de tipus econòmic i/o de col·laboració amb altres entitats i empreses que puguin abaratir els costos dels seus serveis per al conjunt dels nostres associats, donar a les institucions un interlocutor que aglutini un sector social, millorar la formació d’empresaris i directius, facilitar l’accés a subvencions oficials i col·laboracions institucionals, facilitar a les empreses l’obertura cap a mercats exteriors i d’altres zones del país, etc…

Dins dels serveis que ofereix l’associació als seus socis, tenim accions tan importants com la formació continuada i gratuïta, les xerrades empresarials sobre temes de rigorós interès i actualitat per al món empresarial, la informació constant al soci sobre temes d’interès empresarial, l’ajut a les empreses en el tema de la Prevenció de Riscos a nivell d’assessorament o de formació específica, els convenis amb diferents entitats com Caixa de Catalunya, Caixa de Pensions, Benzineres, Conveni de Minimització de Residus amb la Ute de Montmeló, la Junta de Residus, el CEMA i el Gremi de Torners, Conveni amb Gestiomat, sam, l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Torelló, Convenis amb Pimec Sefes, etc…

Dissenyar el futur és un esforç col·lectiu. Ésser capaços de generar riquesa per crear ocupació en un marc de progrés social –que és progrés de les persones -, és cosa de tots.

 
 • Persona de contacte

           Gabriel Puig i Serratosa

 • Adreça

          Carrer Enric Prat de la Riba, 17-19 (08570) Torelló

 • Telèfon: 93 859 31 98
 

L’Associació de Marxants d’Osona és una entitat creada per marxants de la comarca d’Osona, amb l’objectiu de vetllar pels interessos dels marxants i el bon funcionament dels mercats en general. L’Associació intenta treballar al costat dels ajuntaments perquè tots puguin complir amb les seves obligacions i, entre tots, dinamitzar els mercats. Sense oblidar la defensa dels drets dels marxants, en tant que treballadors autònoms que són.

 

 


Les finalitats de l’Associació són:

 • Representació dels marxants dels mercats i fires d’Osona i territori català, en totes les matèries d’interès comú.
 • Vetllar davant dels ajuntaments i altres organismes que calgui, per tal de defensar els drets dels marxants, doncs la manca d’una legislació específica per a tot el territori català, fa que cada terme municipal apliqui els seus propis criteris, moltes vegades en perjudici del marxant.
 • Vetllar per al correcte funcionament de tots els serveis públics que els afectin, i denunciar totes les deficiències i irregularitats als responsables corresponents.
 • Cercar i promoure els serveis necessaris per als familiars dels marxants que moltes vegades es veuen obligats a acompanyar-los en unes condicions no massa favorables.
 • Incentivar l’embelliment i conservació dels nostres mercats per tal d’evitar la seva degradació, tot reclamant les ajudes oficials corresponents.
 • Vetllar per l’acompliment de les normes de seguretat vial ciutadana en l’àmbit dels mercats.
 • Cercar pressupostos per a subministraments comuns.
 • Tramitar les sol·licituds d’ajuts i subvencions que estiguin a l’abast dels associats.
 • Recuperar festes tradicionals vinculades a les celebracions de fires i mercats a la Comarca d’Osona.
 • Informar a tots els seus associats de la normativa vigent en cada moment, en quant a mercats i fires.
 • Informar els associats de les obligacions a complir en cada moment en quant a responsabilitat civil i demés deures front de tercers.
 
Persona de contacte

Joan Carmona (president)

 
Adreça

Carrer Núria, 134
08570 – Torelló

 
Telèfon: 93 859 28 17 / 677 56 01 35
 
Correu Electrònic: tril.liumnature@hotmail.com
 
Horari

Cada dimecres al matí i migdia, a l’esplanada de l’aparcament del Tint.

Observacions
 

Què és el mercat?
El mercat és el comerç més antic conegut, al llarg dels temps i després de generacions ha perdurat en el seu sistema de funcionament , i ens hem de preguntar, perquè?

Doncs creiem que deu ser perquè té un atractiu de llibertat, pots passar el dia pel carrer, mirant, tocant i comprant i, sobretot, podeu fer petar la xerrada amb els venedors, cosa impensable en els nous formats comercials, en què entres i surts sense que ningú s’adreci a tu, ni que sigui per a desitjar-te un bon dia.

Fem els marxants que el públic que ens ve a comprar se senti a gust i es converteixi en un hàbit, i que esperin el proper mercat per a tornar-nos a visitar. Parlar del mercat és parlar de la tradició, de dedicació, d’amabilitat i simpatia, d’oportunitats, de qualitat i de bon preu, de confiança, d’articles de moda, de … moltes coses més.

Ens sentim orgullosos de ser marxants.

 

L’Associació de Titulars de Mòduls del Mercat Municipal té com a objecte, segons els seus estatuts:

Administrar el propi Mercat

 • Examinar i decidir totes les qüestions que es plantegin i tinguin relació o afectin als titulars dels mòduls del Mercat o a les seves activitats comercials
 • Canalitzar i coordinar les diferents iniciatives i suggeriments dels comerciants del Mercat
 • Executar tots els actes o gestions necessaris pel compliment de l’objecte de l’Associació
 • Totes aquelles altres activitats que li vinguin atribuïdes pel Reglament del Mercat Municipal

 

Persona de contacte

Mònica Capdevila Castanyer

Adreça

Carrer Enric Prat de la Riba, s/n
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 31 03

Correu Electrònic: monica.capdevila@gmail.com

Persona de contacte
Manel Romans

Adreça
Carrer Enric Prat de la Riba, 17-19
08570 – Torelló

Telèfon
93 859 31 98

Fax
93 850 50 03

Correu Electrònic: gremi@torners.com

Web: www.torners.com

Culturals

L’Agrupació Fotogràfica de Torelló es va constituir com associació el novembre del 1974, data de la primera acta de l’entitat, però els seus orígens són anteriors. Aleshores, un grup de persones de Torelló, amants de la fotografia, van fundar l’AFT.
D’entre les principals activitats que es van organitzar en la primera dècada de vida de l’entitat cal destacar un concurs fotogràfic que va agafar àmbit estatal, el concurs Castell de Torelló. A més d’aquest concurs, també se’n feien de diapositives.
A finals dels anys setanta, una nova generació de torellonencs van entrar a l’entitat i van impulsar noves activitats com exposicions (Foto 10), cursets escolars o xerrades informatives sobre fotografia. Durant la segona dècada de vida de l’entitat es va arribar el nombre màxim de socis: 150.
L’AFT va continuar activa fins el 1995, quan va aturar l’activitat fins el 2001, moment en el que molts dels membres de les antigues juntes i altres fotògrafs van donar-li un nou impuls. És en aquesta època que s’han portat a terme diverses activitats, entre les que destaca la mostra ’30 anys 30 retrats’, per commemorar el 30è aniversari de l’entitat. A la vegada aprofitant l’entrada de la fotografia digital ha permès de portar a terme npus projectes com ara el Fotoclip.

 
Persona de contacte

Toni Codina Contijoch (president)

Adreça

C. Del Pont, 31
08570 – Torelló

Telèfon

93 859 07 46

Correu Electrònic: fototorello@yahoo.es
 

L’Agrupació Sardanista de Torelló té com a finalitat essencial, segons els seus estatuts, la difusió i el foment de la sardana, tant en el seu aspecte cultural i musical, com en el de la dansa.

L’Agrupació Sardanista de Torelló consta de 400 socis.

Persona de contacte

Ramon Martínez Pujol

Adreça

Hotel d’Entitats – Plaça Nova, 11
08570 – Torelló

Correu Electrònic: sardanestorello@gmail.com

L’Agrupament Escolta Comte Jofre i Verge de Rocaprevera és l’agrupament escolta de Torelló. És el resultat de la unió de l’agrupament de noies i l’agrupament de nois del poble. El curs 2007-2008 va celebrar el seu 60è aniversari.

L’agrupament el formen nens des de 6 anys (castors) fins a 18 anys (truc) tots ells organitzats en diferents branques tutolades pels seus respectius caps. Actualment l’Agrupament Escolta de Torelló està format per més de 140 persones.

Si et vols apuntar només cal que ens passis a veure pels caus, Tots els dissabtes de 4 a 6 de la tarda! Els caus estan situats al carrer Artesans de Torelló (l’antic FP).

 
Persona de contacte

Maria Camprubí Verdaguer (cap d’Agrupament)

 
Adreça

C. Artesans, 5
08570 – Torelló

Telèfon: 655 66 83 51
 
Correu Electrònic: eatorello@gmail.com
 

AlTer Cinema neix l’abril de 2016 amb la voluntat de recuperar una programació estable de cinema a Torelló. Estem adherits a la Federació Catalana de Cineclubs i programem una pel·lícula el primer dijous de cada mes. També fem sessions especials per a públic infantil o bé relacionades amb activitats lúdiques i culturals de Torelló. Ens trobareu a la sala de cinema del Casal, a la plaça Nova, 14, de Torelló.

També ens trobaràs a Facebook.com/CinemaTorello; Twitter i Instagram (@cinematorello).


Adreça
Plaça Nova, 14
08570 – Torelló
Correu Electrònic: cinemaalter@gmail.com


Web: www.cinematorello.wordpress.com

 1. La finalitats de l’Assemblea Nacional Catalana és la conscienciació i la mobilització de la majoria de la població de Catalunya per tal que es puguin aconseguir, de forma pacífica i democràtica, aquests objectius nacionals:

  Recuperar la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d’un Estat de dret, democràtic i social.
 2. Accedir a la independència exercint el dret d’autodeterminació nacional reconegut i proclamat pels Pactes internacionals dels drets humans de les Nacions Unides del 1966 i pels altres instruments i la jurisprudència emesos d’aleshores ençà, en el mateix sentit, per les diferents instàncies internacionals i europees.
 3. Formar una majoria al Parlament de Catalunya que encomani al Govern de la Generalitat la convocatòria d’un plebiscit d’autodeterminació nacional sota garanties internacionals, i, si el poble català s’hi pronuncia favorablement, o bé si l’Estat espanyol no permetia el lliure exercici d’aquest dret, que proclami la independència nacional i constitueixi l’Estat català sobirà.
 4. Tractar amb la Unió Europea, un cop s’hagi establert l’Estat català i se n’hagi aprovat la Constitució mitjançant referèndum, la permanència de Catalunya dins la Unió, amb el nou estatus de membre de ple dret i alhora
  gestionar el reconeixement de Catalunya per les Nacions Unides i per cadascun dels seus estats membres.

  Des de Torelló, l’Assemblea Nacional Catalana (Vall del Ges per la Indpendència) treballarà per aquests objectius amb l’organització d’actes de divulgació i dinamització social de la vila; participació en actes populars; i organització d’activitats com conferències, xerrades i debats.
 
Persona de contacte

Jordi Pairó Presseguer (coordinador)

Adreça

08570 – Torelló

Telèfon: 672 02 70 95
 
Correu Electrònic: valldelges@assemblea.cat
 


L’Associació d’Amics del Ferrocarril de la Vall del Ges som una vintena de socis que tenim una afició comuna als ferrocarrils, siguin grossos o petits, de veritat o de joguina. L’entitat es dedica a la construcció de maquetes i a l’organització d’activitats relacionades amb el món del modelisme ferroviari, a la seva exposició i a facilitar als seus associats i interessats poder fer circular els seus trens.

Les nostres activitats són cada any, per les festes de la Mare de Déu de Montserrat i coincidint amb la Festa Major del Barri, fem les Jornades de Modelisme Ferroviari.

L’adreça del local social de l’Associació, és el local del segon pis del Centre Cívic del Barri de Montserrat, a la Plaça de la Sardana.

Quan la Junta del Centre Cívic ens va llogar el local, més gran i en millors condicions que l’anterior, el vam adequar per tal de poder-hi muntar la nova maqueta de 10 metres de llarg per 3 d’amplada. En una mateixa maqueta hi poden circular trens amb corrent alterna i amb corrent contínua.

Persona de contacte

Pere Sala i Casarramona (president)

Adreça

Av. De Montserrat, 2
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 32 08
 
Correu Electrònic: psalaca@yahoo.es

Som una entitat que promou, incentiva i realitza activitats relacionades amb el món cultural, especialment en arts plàstiques.

Tenim com a objectius:

 • Donar suport a propostes, projectes o idees artístiques i culturals que sorgeixin a Torelló i fer-ho extensible a tota la Comarca d’Osona.
 • Crear projectes transversals amb altres entitats culturals del poble (arts escèniques, musicals, visuals, etc.).
 • Obrir fronteres i compartir projectes amb altres països.

 

Participem en activitats lúdico artístiques i en esdeveniments culturals: participació en Festus, Rocaprevera, Tallers a la Biblioteca Dos Rius, Fira Natura.

Donem formació artística a infants i adults durant tot l’any.

Treballem per l’intercanvi cultural i artístic amb altres països de la Comunitat Europea. Ara estem treballant amb Bedford, Regne Unit.

Persona de contacte

Judit Camps (presidenta)

Adreça

C. Ges d’Avall, 15
08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 52 96
 
Correu Electrònic: gabins@osonanet.com
 

L’Associació Carnaval Terra Endins (ACTE) és l’entitat que es dedica a l’organització del Carnaval de Terra Endins de Torelló.

Persona de contacte

Antoni Alba (president)

Adreça

Plaça Nova, 11, planta 1a – Hotel d’Entitats
08570 – Torelló

L’Associació Carrossaire Els Grillats es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

Persona de contacte

Carla Rovira Ruiz (presidenta)

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic

acgrillats@gmail.com

 

L’Associació Colla Carrossaire D’Mames & D’Papes es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

Persona de contacte

Eduard Casas (president)

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic: eduard@gestsoft.cat
 

L’Associació Colla Carrossaire Etílika es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

Persona de contacte

Lluís Toneu (president)

Adreça

08570 – Torelló

 

L’Associació Colla de la Joanot es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

Persona de contacte

Alberto Vallejo Rubio (president)

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic:  colladelajoanot@gmail.com

La nostra entitat va ser constituïda l’any 1988 i des d’aleshores anem treballant per l’entitat i per difondre la cultura andalusa, segons consta en els estatuts de constitució de l’associació.

L’acte principal de l’entitat és la Romería Rociera (que se sol fer el primer cap de setmana de juny), seguit de les Jornades culturals del Dia d’Andalusia (el mes de febrer) en les quals s’inclou una jornada gastronòmica que té molt bona acceptació.

El calendari ordinari d’activitats és el següent:
Assaig del cor cada dissabte

 • Tertúlia de cante flamenc cada dissabte a càrrec dels cantaores de l’entitat
 • Dos cursos de sevillanes a l’any
 • Cursos de guitarra
 • Visites a entitats d’arreu de Catalunya
 • Rebre visites d’entitats d’arreu de Catalunya
 • Conferències i fòrums de debat

Altres membres de l’Associació són:
Vicepresidenta: Maria Dolores Nofuentes

 • Secretari: Gerardo Carboneras
 • Tresorer: Francisco Granados
 • Organització: Ana Luque i Adela Sánchez
 • Relacions públiques: Ana Luque
 • Vocals: Guillermo Duran, Isabel García i Isabel Domínguez

Persona de contacte
Carmelo Requena Caparrós (president)

Adreça
C. Rocaprevera, 30
08570 – Torelló
Telèfon: 662 40 70 29

Correu Electrònic: acatcultural@gmail.com

Documents informatius

La finalitat de l’Associació Cultural Bullnegrerus és promoure, fomentar i difondre la cultura del Carnaval.

Persona de contacte

Lambert Guix (president)

Adreça

Carrer Damians, 9
08570 – Torelló

L’Associació Cultur al Cobla Canigó és una entitat dedicada, segons els seus estatuts, a la promoció i difusió de la música per a cobla, especialment a través de la cobla que està integrada a l’entitat. La seva activitat artística es concreta en audicions de sardanes, passacarrers, oficis, ballets, processons i concerts.

La seva junta està formada per:

 

 • President: Josep Caselles
 • Vicepresident: Pere Moncunill
 • Tresorer: Josep Prat
 • Secretari: Francesc Garcia
 • Vocal: Joan Massardó
 •  
Persona de contacte

Josep Caselles i Teixidor (president)

Adreça

Carrer de la Garrotxa, 6
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 28 60
 
Correu Electrònic:

coblacanigo@hotmail.com

 
Observacions


Història breu dels primers 75 anys

La Cobla Canigó va néixer la Pasqua de 1933 de la mà de Trinitari Múrria i Trilla, Trinitari Múrria i Solsona i Pere Capdevila i Alsina, amb el nom d’Orquestrina Canigó (1933-1937).

En esclatar la guerra civil, a finals de 1937 i el 1938, la formació musical va haver de deixar de tocar. Les actuacions es van reprendre el 1939. De la fusió de l’Orquestrina Canigó i l’Orquestrina Reig, en va sorgir la Canigó-Reig Jazz (1939-1946).

A finals de 1946 i el 1947, la formació es pren un any sabàtic… per manca de músics! Durant aquest temps, aprofiten per incorporar nous membres i assajar.

El 1948 es reprèn l’activitat musical amb el nom d’Orquestra Canigó; fins que el 1950 la formació comença a tocar sardanes i pren el nom de Cobla Orquestra Canigó.

A finals de 1955, es deixa de fer ball. I fins el dia d’avui, en què la Cobla Canigó continua la seva activitat musical i de divulgació del fet sardanista

L’Associació Deixebles de Sant Feliu és l’entitat organitzadora del Pullassu i les Senyoretes, actes que es celebren en el marc del Carnaval de Torelló, també conegut amb el nom de Carnaval de Terra Endins.

L’Associació també organitza diversos actes durant la Festa Major de Torelló, que amb el pas del temps han esdevingut tradicionals i han donat un caràcter peculiar a la Festa Major del poble, tals com el poliphilo, el cutringter, el voleiplatja,el karronkhan, la porronada, el Ball de Verds o el rimini.

Des de l’Associació entenem que no només és cultura tradicional, aquella que és centenària, que es celebra des de temps inmemorials, sino també la que és contamporànea els nostres temps, la que es crea en el nostres temps.

Les Senyoretes, El Pullassu o el Ball de Verds són exponents de festes i celebracions, creades de bell nou, cap de les tres té més de trenta anys, però on hi tenen molta importància els elements de la cultura popular catalana (la música, la dansa tradicional, el foc, els gegants, els nans,…).

Persona de contacte

Meritxell Viñas Sardà (presidenta)

Adreça

Hotel d’entitats – Plaça Nova, 11

08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 53 32

L’Associació Cultural Kin Kakau es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

Persona de contacte

Albert Aumatell (president)

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic: kinkakautorello@gmail.com

L’Associació Cultural Un Diumenge Qualsevol es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

 
Persona de contacte

Víctor Anton Martínez (president)

Adreça

Carrer Cal Feiner, 6
08570 – Torelló

Correu Electrònic

undiumengequalsevol@gmail.com

Les finalitats de l’entitat són:

 • L’estudi de la vila de Torelló i de la seva comarca en els aspectes científic, industrial, històric i cultural.
 • La conservació i classificació de tota mena d’escrits i documents, llibres i revistes, objectes i altres materials, propietat de l’Associació o bé de tercers, que hagin estat cedits a aquesta en qualsevol forma, que puguin contribuir o siguin d’interès per a l’estudi esmentat.
 • Enriquir i potenciar el patrimoni cultural de la vila de Torelló i de la seva comarca i procurar constantment l’adquisició de nous llibres, documents i objectes d’interès.
 • La divulgació de les seves pròpies activitats i la promoció de tota mena de manifestacions culturals per tal d’enaltir el bon nom i prestigi de la vila de Torelló i de la seva comarca.
 
Persona de contacte

Pasqual Bernat (president)

Adreça

08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 56 82
 
Correu Electrònic: arxiu.adet@gmail.com
 

L’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava de Torelló és una entitat que es dedica al col·leccionisme de plaques de cava, a l’organització de trobades d’intercanvi, exposició de plaques de cava i altre material de col·leccionista, així com a l’organització d’un concurs de disseny d’etiquetes o plaques.

Persona de contacte

Jesús Ortega (president)

Adreça

Carrer Montseny, 19
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 27 97

L’Associació de Fotògrafs Professionals de les Comarques de Catalunya està integrada per un col·lectiu de fotògrafs que tenen com a prioritat potenciar i dinamitzar el sector de la fotografia.

L’Associació és el membre fundador de la Plataforma de Fotògrafs professionals de Catalunya.

Actualment, l’Associació té la seva seu a Torelló.

Els objectius de l’Associació són:

 • Ampliar el nombre d’associats a fi i efecte de conformar una entitat forta i amb identitat pròpia.
 • Donar informació periòdica als associats sobre les activitats desenvolupades i promogudes per la nostra entitat.
 • Promocionar i dinamitzar la imatge de la professió i difondre la marca de distinció.
 • Fer de la professionalitat i el bon tracte amb el client el patró d’actualització dels afiliats d’aquesta entitat.
 • Negociar i promoure convenis de tipus formatiu o econòmic amb altres entitats i empreses, que puguin abaratir costos dels seus serveis per als nostres associats.
 • Potenciar la formació reciclada dels professionals adherits a la nostra entitat, a fi i efecte d’assolir l’adequació d’aquest i les seves empreses a les noves tecnologies.
 • Promoure exposicions i activitats a nivell cultural.
 • Tramitar i facilitar l’accés a subvencions oficials i col·laborar amb les diferents institucions.
 • Oferir a les institucions un interlocutor que aglutini les idees, proposicions i demandes del sector fotogràfic i els seus professionals.
 • Col·laborar amb altres associacions, ja siguin econòmiques, empresarials, comercials o culturals.
 • Oferir a l’associat assessorament en diferents àrees que siguin del seu interès.
 • Fer de la pàgina web un enllaç de contacte directe amb tots els associats i amb altres sectors que puguin estar interessats en conèixer la nostra tasca.
 
Persona de contacte

Eugeni Ordeig i Sala

Adreça

C. Enric Prat de la Riba 17-19
08570 – Torelló

Telèfon

93 859 31 98 / 93 850 50 03

Correu Electrònic

fotocat@fotocat.com

 

L’ Associació Els Empescats es dedica a construir una carrossa per participar en la rua del Carnaval de Torelló.

Persona de contacte

Marc Calderer (president)

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic:

elsempescats@gmail.com

L’ Associació de Practicants de Ioga i Gimnàs Suau és una entitat que té com a finalitat la difusió de la cultura del ioga i el foment de la seva pràctica a Osona i la promoció de la salut física i mental de la gent gran.

I per tal d’aconseguir aquests objectius, l’entitat desenvolupa diferents activitats:

 • Realització d’actuacions per tal de difondre la cultura del ioga a Osona.
 • Organització d’activitats amb la finalitat de facilitar la pràctica del ioga.
 • Organització d’activitats per tal de promoure la pràctica del gimnàs suau entre la gent gran.

 

Persona de contacte

Eva Jiménez

Adreça

08570 – Torelló

Telèfon: 627 58 37 97
 
Correu Electrònic: api.osona@gmail.com
 
 

L’ Associació FET Torelló té com a objectius promoure l’art, l’activitat artística i musical en totes les seves vessants i posar en valor la tasca dels artistes emergents i apropar les seves propostes al públic, mitjançant l’organització d’activitats culturals que ajudin a dinalitzar el municipi.

 
Persona de contacte

Alberto Vallejo Rubio (president)

Adreça

C. Cabrera, 2n, 1
08570 – Torelló

Correu Electrònic:

fettorello@hotmail.com

L’Associació La Vàlvula té com a objectius la difusió de la música i la cultura, incloent diferents disciplines, estils i formats.

Les seves activitats són organització de concerts de petit format, festivals de música, activitats de caire cultural que es considerin d’interès per als joves del municipi, exposicions d’artites emergents, donant suport a la creació local i comarcal, xerrades, tallers, etc.

 
Persona de contacte

Edgar Rodríguez Elices (president)

Adreça

C. Rocaprevera, 16, Baixos
08570 – Torelló

Correu Electrònic

lavalvula.assoc@gmail.com

La finalitat de l’associació és la promoció de la música alternativa, centrada en l’àmbit local. S’entén com a música alternativa aquella feta com a alternativa de la música comercial i no es limita a cap estil en concret.

 
Persona de contacte

Aleix Vila (president)

Adreça

C. Nou, 136
08570 – Torelló

Telèfon

678 24 40 01

Correu Electrònic:

leclecticclub@gmail.com

OBJECTIUS DEL GRUP XARXA DE TORELLÓ

La finalitat principal de l’Associació, és promoure i organitzar espectacles per a nois i noies (teatre, circ, titelles, animació, cinema, …) i altres activitats relacionades amb el món de la cultura i l’espectacle. Els espectacles s’han d’emmarcar dins d’aquestes dues coordenades: la catalanitat i el rigor.

La catalanitat de les seves propostes.
La llengua vehicular ha de ser el català, idioma propi del nostre país.
El rigor en les propostes artístiques en els nostres escenaris. Aquest rigor ens ha de venir donat per la confiança natural envers les múltiples companyies professionals dedicades als espectacles infantils que treballen al nostre país.

Per últim, hi ha un aspecte de l’espectacle infantil que no s’ha d’oblidar, i és el seu caràcter formatiu. Els espectacles que es presentin, sense perdre el seu caràcter d’opció i proposta de lleure, han de contribuir a fer dels infants, homes i dones més lliures, cultes i solidaris, participatius del seu entorn, que estimin el que els és propi, crítics i, sobretot, més feliços.

QUI SÓM I QUÈ FEM ELS MEMBRES DE LA XARXA

Sóm un grup de gent, majoritàriament pares i mares que ens dediquem a programar espectacles per a infants i joves elaborant el que seria la temporada estable (mínim 7 representacions). Regularment, també preparem alguna producció pròpia i col·laborem en festes locals com el Festus i altres en la part d’espectacles infantils.

 
Persona de contacte

Jordi Torres (president)

Adreça

Hotel d’Entitats – Plaça Nova, 11
08570 – Torelló

Tradicat és una associació cultural sense ànim de lucre que s’ocupa d’organitzar la distribució de la Flama del Canigó als pobles i ciutats de les comarques d’Osona, el Ripollès, el Cabrerès i el Moainès cada 23 de juny. La Flama es recull al Coll d’Ares, a on en transportada pels portadors de la Catalunya del Nord, i es reparteix per gairebé totes les poblacions de les comarques esmentades. Tradicat contacte amb els diferents ajuntaments, per tal de quedar d’acord amb l’horari i els actes de rebuda i coordina els diferents equips. Com a material divulgatiu, s’edita la Postal de la Flama del Canigó, dedicada cada any a un fet o a un personatge destacat. També s´editen els tríptics amb els diferents recorreguts de la Flama i altres dades d’interès, i materials de divulgació per les escoles.

L’associació va néixer l’any 2003 a iniciativa de diverses persones voluntàries i entitats de les dues comarques que vetllaven perquè la Flama arribés arreu des que el 1966 va travessar els Pirineus i es va començar a distribuir pel Principat de Catalunya.

La constitució de l’associació facilita el treball en xarxa amb la resta d’associacions, grups i entitats que distribueixen la Flama a la resta de Catalunya, i permet ampliar la difusió i la defensa del seu significat.

 
Persona de contacte

Joan Serra Macià (president)

Adreça

Avinguda Pius XII, 4, 1r 2a
08500 – Vic

Telèfon: 609 75 09 11
 
Correu Electrònic: info@tradicat.cat
 

Teatre és una companyia teatral local que sol portar a l’escena una obra de teatre a l’any, moltes vegades de creació pròpia o bé a partir de textos d’autors reconeguts.

 
Persona de contacte

Montse Arqués Guillamet

Adreça

C. Jaume Balmes, 11, 2n 2a
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 35 15

Associació Teatre eSseLa es dedica a la producció i exhibició de creacions teatrals.

La companyia Teatre eSseLa ens dediquem a treballar, entre d’altres, autors del nostre país. Encetem una nova etapa el 2003 amb ‘Klaus i Mortimer’ de Jordi Arbonès, espectacle que va estar en temporada a la Sala Muntaner de Barcelona, durant el setembre de 2003.

Continuem el 2004 amb ‘Històries de la Vila de R.’ de Miquel Martí i Pol, amb el qual treballem la faceta potser menys coneguda del poeta de Roda: la seva prosa. L’espectacle ha voltat per diverses poblacions de Catalunya i durant el novembre de 2005 va fer temporada al Teatre Regina de Barcelona. La producció de la companyia ‘Gent de mal viure o algunes cròniques de Pere Calders’, de Pere Calders, va ser estrenada al Teatre Centre de Manlleu el dia 20 de maig de 2005.

‘La fàbrica’ de Miquel Martí i Pol, va ser estrenada el 2006 a la Mostra d’Arts Vives (MAV) del Castell de Montesquiu. En aquesta ocasió es treballa la dramatització dels poemes del llibre homònim amb la finalitat de donar a conèixer l’obra de l’autor al públic en general en programacions teatrals. L’espectacle ha voltat per diverses poblacions de Catalunya, València i les Illes Balears, amb més de quaranta actuacions; durant el febrer de 2008 ha fet estada al Jove Teatre Regina de Barcelona.

‘El profe’ del belga Jean-Pierre Dopagne, amb temporada al Teatre Gaudí Barcelona, durant els mesos de novembre/desembre de 2008 i febrer/març de 2009, i de gira pels Països Catalans en les temporades 2009-2010.

Posteriorment, la producció ‘El millor dels móns de Quim Monzó’, muntatge teatral a partir d’alguns textos del llibre ‘El millor dels móns’ de Quim Monzó, amb estrena al Teatre Cirvianum de Torelló l’octubre de 2009, temporada al SAT (Sant Andreu Teatre) de Barcelona durant els mesos de gener/febrer de 2010 i de gira pels Països Catalans en les temporades 2010-2011.

Després d’aquests muntatges Teatre eSseLa ha prosseguit la seva trajectòria amb ‘El poble’ de Miquel Martí I Pol (2010); ‘C., El petit llibre que no tenia nom’ de J. Antonio Millán, amb direcció de Jordi Torres (2010); ‘El poble entre copes’ de Miquel Martí i Pol, amb direcció de Pep Tines i Cacu Prat (2011); ‘Al castell de Montesquiu t’hi convida qui hi viu’, amb direcció de Pep Tines (2013); ‘La crucifixió considerada com un accident de treball’ de Gérard Mordillat i Jérôme Prieur, interpretada per Pep Tines i Cacu Prat (2014); i ‘Torneriajant’ (2015), visita teatralitzada al Museu de la Torneria.

 
Persona de contacte

Lluís Prat Ponsa (president) Josep Martínez Lladó (secretari)

 
Adreça

C. Sant Antoni, 2, 3r 2a
08570 – Torelló

 
Telèfon: 93 850 55 29
 
Correu Electrònic: teatresl@teatresl.com
 

La finalitat de l’Associació Tres Quarts de Quinze és organitzar jornades de treball per preparar la carrossa pel Carnaval de Torelló, col·laborar en l’organització del Carnaval de Terra Endins, cooperar en la defensa dels drets dels carrossaires, promoure reunions amb els associats, col·laborar perquè tothom que formi part de la carrossa tingui els mateixos drets i poder participar en altres carnavals o esdeveniments lúdics.

Persona de contacte

Josep Sors (president)

Adreça

Carrer Orís, 3
08570 – Torelló

Les finalitats de l’Associació Vall del Ges 2014 són:

 • Promoure la mobilització i la conscienciació social de la nació catalana per tal d’aconseguir l’estatus jurídic i polític d’estat català, sobirà i independent, en les mateixes condicions que la resta d’estats de la Unió Europea.
 • El foment, el desenvolupament i la defensa de la cultura catalana en tots els àmbits i en tots els sectors de la societat i també davant de les institucions, organismes i entitats públiques o privades quan escaigui.

Per aconseguir les seves finalitats, l’Associació realitza les següents activitats:

  • Xerrades i conferències públiques, actes lúdics, actes i campanyes de mobilització i conscienciació social i nacional.
  • Promoure i organitzar debats sobre qüestions d’interès cultural, social i nacional.
  • Col·laborar amb altres entitats per assolir una més gran eficàcia en l’obtenció dels fins de l’Associació.
 
Persona de contacte

Jaume Planas i Panadès (president)

Adreça

C. Bellmunt, 26 B
08571 – Sant Vicenç de Torelló

Telèfon: 620 04 21 50
 
Correu Electrònic: valldelges2014@gmail.com

El Centre Cultural Islàmic Alhidaya és una associació de caràcter cultural i religiós que té com a objectius principals:

 • Representar la comunitat marroquina i islàmica a Torelló, i així lluitar pels drets de l’immigrant i conscienciar els nouvinguts dels deures que han de complir.
 • Promoure la integració dels nouvinguts a Catalunya.
 • Organitzar trobades obertes a la població en general.
 • Practicar la religió islàmica.
 
Persona de contacte

Abdelilah El Bekkali (president)

Adreça

C. Puigroví, 23, 4rt 5a
08570 – Torelló

Telèfon

627 81 81 79

Correu Electrònic: asscult09@gmail.com

Persona de contacte
Anna Puigdemunt Ferrer (cap de colla)

Adreça
C. Espadamala, 22
08570 – Torelló

Correu Electrònic: gegants@gegantstorello.cat

Web: www.gegantstorello.cat

Persona de contacte

Gerard Ballana

Adreça

Carrer del Giravolt, 24
08570 – Torelló

El Mercat del Trasto és un mercat d’objectes usats, de segona, tercera, o desena mà, que es celebra el matí del diumenge immediatament anterior a Sant Isidre, es a dir, el segon diumenge de maig, al centre de la vila de Torelló.

Hi assisteixen unes 25.000 persones que passegen, remenen, fan el badoc, negocien preus… etc. entre les mes de 400 parades que hi participen cada any.

L’Aparador i Venda de trastos a la Plaça vella. Comença al matí, i hi podem trobar els millors objectes de cada parada o les curiositats mes interessants del mercat durant tot el matí.

Un altre acte important al Mercat del Trasto, és l’anomenat, Trasto Art, on l’escola de Dibuix i arts plàstiques de Torelló organitza un concurs per què els creadors de més inquiets de Torelló i comarca, exhibeixin les seves obres, on el principal recurs prové de materials reciclats.

Passejar pels carrers del Mercat, des de les 7 del matí, fins les 2 de la tarda, hora en que finalitza, es tota una aventura que no et pots perdre. Podràs veure, remenar, triar, trobar coses que mai hauries imaginat, podràs disfrutar d’una subhasta diferent i divertida, podràs esmorzar i fer el vermut, en una taverna inigualable per la seva singularitat amb música en directa igualment singular…

Tot això ho trobaràs al Mercat del Trasto, llavors, entendràs perquè milers de persones cada any repeteixen la visita.

Sens dubte, el Mercat del Trasto de Torelló es una de las fires més importants i alhora diferents que pots trobar a les terres catalanes.

 
Persona de contacte

Deixebles de Sant Feliu

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic: mercatdeltrasto@gmail.com

 

 

 

 

 

 

El Cor de la Parròquia de Montserrat té els seus inicis l’any 1984, essent rector de la Parròquia Mn. Joan Jiménez, seguit per Mn. Ramon Codina, en pau descansi. Tres persones varen ser les que iniciaren la tasca de cantar la Missa dels diumenges i festius de 2/4 de 12 del migdia. Primer va ser Sor Virgínia, després Carme Vilar. De seguida s’hi va incorporar l’organista Jordi Masip i des d’aleshores el dirigim amb la planificació actual pel que fa a l’assaig, al repertori, a la formació…

Altres dades d’interès: Les activitats que portem a terme són moltes i variades, tot i que algunes ja s’han instaurat com a tradició. Així doncs, el concert de Sant Jordi, concert de Nadal, cap de setmana Cantant abans d’iniciar el curs, trobades interparroquials (amb el Cor de Rocaprevera i els animadors de cant de la Parròquia de Sant Feliu), trobades de cors i intercanvis amb altres corals: l’Arpa de Taradell, Lloriana de Sant Vicenç de Torelló, El Fanal de Sant Vicenç de Perpinyà amb la companyia del cantautor de Catalunya Nord, Jordi Barre, amb la Coral Font d’en Fargas de Barcelona…

Nom de la coral: Cor de la Parròquia de la Mare de Déu de Montserrat
Organista: Jordi Masip; Direcció: Dolors Masferrer.
Nombre de cantaires: de 27 a 30, amb una mitjana d’edat de 53 anys.
Temps d’assaig: Una hora i mitja setmanal a l’església de la Parròquia de Montserrat. Els dijous de 2/4 de 10 a les 11, si no hi ha d’haver canvis (sovint s’allarga fins a 2/4 de 12).
Els primers 3/4 d’hora es dediquen a cants litúrgics i els altres 45 minuts a cants populars i tradicionals de Catalunya i d’arreu.

Llocs on ha actuat:

 • A Salses (Catalunya Nord), 6 vegades, amb motiu de la diada de la Porta dels Països Catalans.
 • Al Santuari de Núria (diverses vegades).
 • A Montserrat (Als Degotalls).
 • Al Santuari de Meritxell a Andorra.
 • A Montesquiu.
 • A Vidrà.
 • A Vic: A les Germanetes dels Pobres i a la Catedral.
 • A Vinyoles (Festa Verdagueriana).
 • A Vinyoles (Parròquia, per la Festa Major).
 • A Orís.
 • A Sant Hipòlit de Voltregà.
 • A Sant Vicenç de Torelló.
 • A Vila-seca.
 • A Torelló.
 • A Barcelona: A TV2 (missa dominical), a la presó de dones, a la Font d’en Fargas, …
 • A ermites (per casaments i festes familiars).

  Repertori:
  Litúrgic: Del cantoral de Missa Dominical. De cants de Taizé. De salms i cants de Montserrat (Publicacions de l’Abadia). De salms publicats pel Bisbat de Lleida. De salms de Josep M. Basiana. Cants per a la Litúrgia de V. Miserachs, …
  Cants tradicionals: Algunes sardanes. Publicacions i reculls d’Ed. MF. Cançoners del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Publicacions Esquitx. Arranjaments musicals de Jordi Barre, …

 
Persona de contacte

Dolors Masferrer

Adreça

C. Lluçanés, 47
08570 – Torelló

Telèfon

93 859 39 99

Correu Electrònic

dolorsmasferrer@hotmail.com

 

La Coral Cervià, nascuda l’any 1992, té com a objectius les activitats musicals i l’estudi i la pràctica del cant coral.

La Coral Cervià va néixer com a Coral de Pares i Mares dels Infants alegres. Els fundadors van ser Josep Surinyac i Buia Reixach, tot i que, més endavant, Surinyac va ser substituït per Alba Castells. Més endavant la formació va canviar el nom, anomenant-se Coral Laroc i, posteriorment, Coral Cervià.

Actualment, el director és Gabriel Miralles.

 
Persona de contacte

Feliu Comellas Camps (president)

L’ Associació Dansaires de la Vall del Ges neix a recer del grup de gent que per la Festa Major de Torelló realitzaven la ballada de la tradicional Dansa de Torelló i el Ball del Ciri.

Els fins de l’associació són la recerca, la recuperació i la divulgació de les danses que s’havien ballat a la Vall del Ges (Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló) i de les tradicions orals i folklòriques de la zona. Així mateix es treballa per representar les diferents danses a través del Grup de dansaires que formen part de l’associació. Així, es parteix del material recuperat i estudiat als arxius sobre danses del folklorista Aureli Capmany i l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, en què es pot trobar el llegat de dos insignes músics de la Vall del Ges, el cornamusaire Vicens Puigbò i el flabiolaire i tamboriner Ramon Vinyeta. Aquests documents folklòrics foren recollits durant els primers anys del segle XX. Fins al moment, a més de mantenir la Dansa i el Ball del ciri, s’han recuperat ja els següents balls: la Contradansa Embolicada, la Bolangera, el Ball del Mocador, el Ball dels ponts, la Sardana curta “La Pepa”, L’espunyalet i un Ball de bastons.

El Grup actua de manera fixa cada any a finals de juliol, el primer dia de la Festa Major de Torelló, presentant la Dansa i el Ball del ciri i, en les últimes edicions, alguna dansa més recuperada. A més, actua també en altres indrets propers o en la mateixa vila en ocasions o celebracions en què se li demana la seva col·laboració: * Actuacions Borgonyà, 25 de març de 2007 Torelló (Festa dels Avis del barri de Montserrat), 1 de maig del 2006 Torelló (Teatre Cirvianum) amb motiu de campanyes solidàries, 2005 i 2006 La Gleva, 25 de setembre de 2005 Folgueroles, Festes de Verdaguer, 22 de maig del 2005 Torelló (Campionat de seleccions absolutes masculines de tennis taula, Catalunya-França), 12 d’abril de 2005 Sant Vicenç de Torelló (Festa de l’avet), 12 de desembre de 2004 Torelló (Estació, amb motiu de l’aniversari de l’arribada del tren a la vila), 10 d’octubre de 2004.

Persona de contacte

Àngel Marginedas (president)

Adreça

Carrer Núria, 91 (centre cívic)
08570 – Torelló

 

Persona de contacte
Marc Garrigós Osuna

Adreça
C. Ges d’Avall, 8, baixos
08570 – Torelló

Correu Electrònic: elsdiablesdelges@gmail.com

 

 

 

 

 

El Cosidor Digital és una associació cultural fundada legalment l’agost de 2005.

El nostre objectiu és treballar per la recuperació, preservació i revalorització del patrimoni cultural material i immaterial del nostre entorn.

Si bé no ens possem límits territorials, el nostre orígen ens porta a focalitzar l’interès a la Vall del Ges i les àrees veïnes.

Pel que fa al caire dels nostres treballs, intentem mesclar els temes de caràcter històric i les tecnologies audiovisuals com a suport tècnic per recuperar i preservar aquest patrimoni.

Adreça

08570 – Torelló

Correu Electrònic: elcosidor@gmail.com
 
 

El Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, un dels més importants del món en el seu gènere, exhibeix i posa en competició cada any els millors films a nivell mundial sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. L’ampli ventall de possibilitats temàtiques que ofereixen les bases del festival permet que durant els 10 dies d’exhibició es projectin documentals de diversos gèneres: d’expedicions, reportatges de natura, d’esports d’aventura, documentals ecològics, etc..

El ressò i consolidació del festival, permet concentrar en pocs dies les millors produccions de cada any de les empreses productores del sector: televisions i productores independents. A banda de la secció competitiva, que suposa la projecció d’uns 40 films per edició, el Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló inclou també altres apartats i activitats.

Destaquen les seccions no competitives, on el festival projecta un seguit de pel·lícules de diferent índole: pel·lícules convencionals, films relacionats amb el personatge convidat de cada edició, retrospectives d’autors destacats, etc.

A més de les pel·lícules, el festival també ofereix exposicions, un espai editorial, així com altres activitats i actes que estan lligats d’alguna forma amb el món de la muntanya.

Tot plegat fa del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló l’única trobada de l’Estat d’aquestes característiques i una de les primeres del món, que reuneix any rere any milers d’espectadors.

Persona de contacte

Joan Salarich

Adreça

Anselm Clavé 5, 3er 2a/Apartat 19
08570 – Torelló

Telèfon: 938 50 43 21
 
Correu Electrònic: info@torellomountainfilm.cat
 
 
Observacions

Premsa:
Isaac Moreno
Núria Julià
press@torellomountainfilm.cat

Som una colla carrossaire activa des de finals dels 90, que porta uns quants anys fent carrosses pel Carnaval de Torelló, i que ha obtingut diverses distincions:Any 1999: Egipte (2n Premi)

Any 2000: Medieval (3r Premi)
Any 2001: Rússia (2n Premi)
Any 2002: Oriental (1r Premi)

 • El nostre objectiu és fer el carnaval de Torelló més lluït, més espectacular i més gran.
 • Altres Activitats:
  Col·laboració en la construcció de les carrosses dels Reis. Ajuda a Colles Carrossaires que comencen (joves). Comissió d’elements de les carrosses a altres carnavals.
 • L’any 2015, la colla Pescallunes es fusiona amb els Mamats.
Persona de contacte

Juan Villén

Adreça

Carrer Sau, 9
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 36 23
 
Correu Electrònic:

pescallunesimamats@hotmail.com

 

 

Nou 69 Teatre torna al Cirvianum amb la reposició de ‘Germans de sang’

El Teatre Cirvianum tornarà a ser l’escenari de dues noves funcions de ‘Germans de sang’, el musical de Nou 69 Teatre que es va estrenar l’any passat amb gran èxit. Amb aquest espectacle, la companyia torellonenca celebra el mig segle de trajectòria artística. L’obra, dirigida per Antoni Font-Mir, es podrà veure divendres i dissabte, a les 9 del vespre.

TILBO. Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica té com a finalitats:

a) Vetllar per la recuperació i restitució de la memòria històrica, des de la Iia República fins a l’Assemblea de Catalunya.

b) Organitzar activitats que contribueixin al coneixement i la divulgació entre el conjunt de la població de la veritable història d’aquest període.

c) Preservar el testimoni oral de les persones que van viure aquest període.

d) Difondre les activitats i col·laborar amb institucions i entitats que han treballat i treballen en el mateix sentit.

Correu Electrònic: tilboarmh@gmail.com

És l’entitat que edita el Setmanari Torelló, una capçalera que perdura des del 1934. El Setmnari Torelló publica, setmanalment, informació variada de Torelló i la Vall del Ges.

Persona de contacte

Elisabet Soldevila (directora)

Adreça

Plaça Nova, 14/3er/2a
08570 – Torelló

 
Telèfon: 93 859 50 78
 
Fax: 93 859 39 00
 
Correu Electrònic: settorello@gmail.com

 

Adreça

Av. Montserrat, 16
08570 – Torelló

Telèfon

93 859 27 93

Correu Electrònic: ampa.blancaneus@gmail.com
 

Des de l’AMPA de l’Escola Dr. Fortià Solà, entenem que participar en l’escolarització dels nostres fills i filles és un deure que tenim com a pares i mares, alhora que és una manera eficaç de contribuir a la qualitat de l’ensenyament.

Objectius de l’AMPA

 • Fer de lligam entre l’escola i la societat
 • Representar el col·lectiu de famílies del centre
 • Promoure la participació dels pares i mares en la gestió del centre
 • Col·laborar en les activitats educatives del centre
 • Organitzar activitats i serveis per als alumnes fora de l’horari lectiu

Funcions que realitzem l’AMPA

Gestionem activitats complementàries i extraescolars:

 • Servei d’acollida de 7:45 a 9 h, de 12 a 13 h i de 17 a 18 h
 • Casal estiu durant la jornada intensiva de l’escola
 • Casal d’estiu i Nadal a través de la Federació d’AMPES
 • Activitats extraescolars de migdia i tarda
 • Conferències, xerrades i tallers per les famílies
 • Cros escolar municipal

Col·laborem econòmicament i humanament amb l’escola en:

 • Socialització
 • Adquisició de material
 • Col·laboració en festes que celebra l’escola (Castanyada, Sant Jordi…)
 • Jornada de portes obertes
 • Escola neta i bonica
 • Personal de suport per menjador
 • Personal de suport per colònies
 • Personal de la biblioteca de l’escola

Formem part de:

 • Consell Escolar de l’escola on hi tenim un representant
 • Assistim al Consell Escolar Municipal
 • La federació d’AMPES de Torelló
 • També estem dins del grup d’Escola Verda
 • PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) Units x educar
 • La comissió de seguiment del menjador
 • Som membres de la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya)

Busquem recursos:

 • Ajudem en el reciclatge de llibres
 • Sol·licitem subvencions a organismes oficials i ajudes d’entitats privades
 • Recollida de joguines
 • Fem i venem samarretes i altres productes per abaratir les despeses de la festa de fi de curs

Us informem a través de:

I treballem per passar-ho bé tots plegats:

 • Organitzem la festa de fi de curs

Persona de contacte

Jordi Cubí (president)

Adreça

Avinguda Pompeu Fabra, 6
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 02 51
 
Correu Electrònic: ampa@escolafortiasola.cat
 
 

L’ Escola Rocaprevera és una Escola d’iniciativa lliure que compta amb el suport de l’Administració i ha estat durant 115 anys molt lligada a la història sociocultural del poble. El compromís social i educatiu és el tret més característic de la nostra comunitat educativa.

És una Escola feta pel poble i per al poble i per això l’arrelament a l’entorn ha estat i és un objectiu primordial.

La titularitat de l’Escola és molt singular perquè ha estat sempre dels pares que tenen matriculats els seus fills al centre, els quals formen una Associació de mares i pares.
L’assemblea General és l’òrgan màxim de decisió i és on tots els pares i mares aproven l’informe econòmic i pedagògic anual i on es prenen les decisions més importants. Això fa que la relació pares-professors sigui de molta cooperació, ja que ens mou un mateix objectiu:_ l’educació dels nostres fills i el bon funcionament de l’Escola.

La línia pedagògica de l’Escola és coherent i coordinada al llarg de l’escolaritat de l’alumne, dels 2 als 16 anys, amb trets que la defineixen com una Escola laica, plural i compromesa amb la diversitat de l’alumnat.

La diversitat reforça l’educació de les persones, és per això que l’Escola es defineix com una escola comprensiva que facilita que tots els alumnes puguin desenvolupar les seves capacitats, alhora que respecta els diferents ritmes d’aprenentatge i facilita que l’alumne se senti protagonista i es vagi responsabilitzant del seu procés d’aprenentatge.

EL NOSTRE PROJECTE LINGÜÍSTIC CONTEMPLA:

 • La llengua base d’aprenentatge és el català
 • La llengua castellana s’inicia a l’Educació Infantil
 • L’aprenentatge de la llengua anglesa s’inicia a l’etapa d’Educació Infantil, 4 anys
 • A l’Educació Secundària es contempla l’opció d’una segona llengua estrangera, actualment, l’Alemany.

  LA NOSTRA OFERTA EDUCATIVA ÉS:
 • Educació Infantil 1r. Cicle (2 anys) i 2n Cicle (3 – 6 anys)
 • Educació Primària
 • Educació Secundària Obligatòria

L’Escola sempre ha estat pensada com a centre d’una sola línia –una classe per curs- amb la finalitat de facilitar el contacte humà i l’afectivitat, tan necessaris en l’educació.

LES ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES es plantegen per a tots els alumnes dins l’horari escolar i es programen, perquè millorin i ampliïn tots els aprenentatges, amb l’objectiu de donar als nostres alumnes una educació més integral i global.
L’oferta d’aquestes activitats és variada i variable en funció de les necessitats i interessos dels alumnes i les propostes dels pares.

INSTAL·LACIONS I SERVEIS:

 • Taller de tecnologia
 • Taller de plàstica
 • Aula d’informàtica i multimèdia
 • Aules d’àudio-visuals
 • Sala polivalent de gimnàstica i psicomotricitat
 • Pista poliesportiva
 • Parc infantil
 • Patis diferenciats per a cada etapa educativa
 • Aules d’idiomes
 • Laboratori
 • Aula de música
 • Biblioteca
 • Teatre
 • Menjador
 • Servei d’acollida al centre de 8 a 9 del matí i de 5 a 6 de la tarda

  ACTIVITATS ESCOLARS COMPLEMENTÀRIES:
 • Natació i esports
 • Escacs
 • Expressió corporal
 • Informàtica
 • Tallers escolars
 • Celebracions i festes tradicionals, colònies i sortides culturals lligades a l’entorn i al currículum dels alumnes.
 
Persona de contacte
Esther Hinojo (presidenta)
 
Adreça
Call de la Torrentera, 7
08570 – Torelló
 
Telèfon
93 859 06 30
 
Correu Electrònic: ampa@rocaprevera.cat
 
 
Plans i programes

ELS VALORS ENS FAN MÉS HUMANS

La Pastoral de l’escola té l’objectiu d’educar els nostres alumnes en els valors humans com el respecte, la responsabilitat, la solidaritat, la justícia, la resolució de conflictes, el diàleg i la pau, per tal que vagin avançant en el seu creixement com a persones. Sense oblidar-ne d’altres que també són importants com la constància i l’esforç, la salut i la higiene, la convivència, la creativitat, la disciplina, la llibertat, la participació, la puntualitat, la sinceritat…

Sabem que no serà un camí fàcil ja que ens trobem amb un món on “tot s’hi val”, on totes les opcions són vàlides, per això serà important ajudar-los a fer aquest camí propiciant un clima motivador i acollidor.

Per portar a terme aquest objectiu de construir persones humanes amb uns valors ben sòlids, la comissió de Pastoral ha pensat dur a terme tota una sèrie d’activitats:

 • La festa d’inici del curs
 • Convivències a 1r d’ESO
 • La celebració de sant Fortià a Infantil i Primària
 • Apadrinaments dels alumnes de 4t d’ESO
 • La festa de Nadal a Infantil, Primària i Secundària
 • La participació en el projecte solidari del poble de Torelló
 • El “Bon dia” a Infantil i Primària
 • El dia escolar de la No Violència i la Pau
 • La Quaresma-Pasqua
 • La Diada de la fundadora dels Sagrats Cors, na Sebastiana
 • L’esmorzar solidari dels apadrinaments dels nens i nenes de Rwanda
 • La campanya rebost solidari de Càrites de Torelló
 • La festa de fi de curs
 
Persona de contacte

Núria Bassas (presidenta)

Adreça

C. Puigdassalit, 32
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 04 90
 
Correu Electrònic: ampa.sagratscors@gmail.com
 
 
Plans i programes

1.- QUÈ ÉS L’AMPA

L’AFA (associació de famílies) és un espai que ofereix a totes les famílies una oportunitat única per participar en la vida del centre educatiu i en l’educació que reben els nostres fills. El suport de tots els pares i mares és fonamental perquè l’associació sigui més sòlida i participativa. .
L’AFA la formem una colla de mares i pares voluntaris que treballem colze a colze amb l’escola amb l’objectiu d’aportar el nostre granet de sorra a la comunitat educativa i contribuir a la millora de la qualitat de l’ensenyament que reben els nens i les nenes de l’Escola.

2.- QUÈ FA L’AMPA

 • Col·labora amb l’equip directiu i docent pel bon funcionament de l’escola
 • Gestiona el servei d’acollida de matí, migdia i tarda
 • Organitza i fa el seguiment de les activitats extraescolars de migdia i tarda
 • Col·labora amb el funcionament i gestió del servei de menjador juntament amb l’escola, Consell Comarcal i 7 i Tria
 • Gestiona i finança el servei de biblioteca de l’escola
 • Col·labora en la organització de les festes de l’escola (castanyada, nadal, carnaval, …)
 • Organitza xerrades de formació adreçada a famílies i als alumnes
 • Organitza tallers, festes i trobades en família ( bricofesta, marató, festa de primavera, festa final de curs, caminada,…)
 • Gestiona la loteria de Nadal
 • Tramita les sol·licituds de subvencions
 • Forma part amb representació pròpia al Consell Escolar del centre i del Consell escolar municipal
 • Atén i canalitza les inquietuds o iniciatives de les famílies relacionades amb l’escola
 • Organitza el casal de tardes durant la jornada intensiva de juny i Nadal
 • Forma part de la FEDERACIÓ D’AMPES DE TORELLÓ que organitza el casal de juliol i setembre, així com el cicle de xerrades per famílies
 • Som socis de FAPAC
 • Interactua amb entitats locals i d’àmbit educatiu


En podeu trobar a les xarxes socials:


Correu electrònic: afavalldelges@gmail.com
info@afavalldelges.org

Persona de contacte

Mireia Garriga (presidenta Afa)

Adreça

C. Catalunya, 1
08570 – Torelló

 
Telèfon: 93 859 39 41

Persona de contacte
Eduardo Martín (president)

Adreça
C. Ausiàs March, s/n
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 48 41

Correu Electrònic: ampacirvianum@gmail.com

Persona de contacte

Gemma Casals Viñeta (presidenta)

Adreça

Avinguda del Castell, 42
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 47 46
 
Correu Electrònic: ampa@ie-martamata.cat
 
Persones de contacte

Presidenta: Marta Basco
Tresorera: Laia Comella
Secretària: Marina Boixader

Adreça

Passeig de la Vall del Ges, 62
Torelló

Correu Electrònic: ampacabanya@gmail.com
 

L’ Associació de Robòtica Roboges neix amb l’objectiu de crear un entorn comú on compartir idees amb les persones que tenen inquietuds en l’àmbit tecnològic, despertar l’interès de la robòtica i el pensament computacional i incentivar el coneixement de la robòtica educativa, entre d’altres aspectes.

Per això i per aconseguir les seves finalitats, aquesta entitat organitza tallers i activitats de robòtica per a nois i noies de 6 a 16 anys i organitza la jornada de robòtica educativa RobotiCAT.

Persona de contacte

Antoni Fernández Bosch (president)

Adreça

Carrer Manlleu, 7
08570 – Torelló

Telèfon: 93 519 13 12
 
Correu Electrònic: roboges@gmail.com

La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Torelló neix amb diversos objectius:

 • Donar suport i assistència a pares i mares d’alumnes, tutors i tutores, professorat i alumnat dels centres educatius.
 • Promoure la participació dels pares i mares en la gestió del centre
 • Assistir als pares i mares en el seu dret a intervenir en el control i gestió dels centres
 • Promoure la representació i la participació dels pares i mares en els consells escolars
 • Facilitar la col·laboració dels centres en els àmbits social, cultural, econòmic i laboral de l’entorn
 • Col·laborar en les activitats educatives dels centres i cooperar amb els consells escolars
 • Promoure les activitats de formació de pares i mares
 • Organitzar activitats i serveis per als alumnes fora de l’horari lectiu
 • Promoure la realització conjunta d’activitats entre les AMPAS de Torelló

 

Persona de contacte

David Sala (president)

Adreça

Carrer Estudis, 7
08570 – Torelló

Correu Electrònic: 5ampastorello@gmail.com
 
Esportives

L’Associació de Pescadors Esportius de Torelló, conjuntament amb onze Societats més de la comarca, formen l’ASPO (Associació de Societats de Pescadors d’Osona) i regenta amb Coto de pesca en el tram del riu Ter des del Pont de Borgonyà a la presa del pantà de Sau, repartit en cinc zones que formen el Coto: TE-043, TE-044, TE-045, TE-046, TE-050. (Consulteu el DOGC)

Per més informació, truqueu al telèfons 93,859,22,72 – 649,649,474

Fundada el dia 1 de gener de 1950 afiliada a la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Casting.

Inscrita al Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya amb el número 744.

Persona de contacte

Javier Expósito Vallejo (president)

Adreça

Pavelló municipal d’esports (Passatge dels Esports s/n)
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 32 00

La junta directiva del Centre Excursionista de Torelló (CET) està formada per:

 • Lambert Guix i Casalí (president)
 • Carles Oró i Aran (vicepresident)
 • Oriol Morató Colomer (secretari)
 • Jordi Barniol i Suriñach (tresorer)
 • Roger Pérez i Canyelles (vocal)
 • Marc Guillamet i Grau (vocal)
 • Eloi Martínez i Sadurní (vocal)
 • Gerard Ortega i Faja (vocal)
 
Persona de contacte

Lambert Guix (president)

Adreça

C. de Núria, 91-apartat de correus 87
08570 – Torelló

 
Web

http://www.centreexcursionistatorello.com

Horari

El dia d’atenció al soci és els dimecres de 20 h a 21.30 h.

El Club Atlètic Ges de Torelló té activitat competitiva des de l’any 1986 com a equip de futbol aficionat. Competeix en la Lliga i la Copa organitzades per l’Associació Comarcal de Futbol Aficionat de les comarques d’Osona i el Ripollès i juga els seus partits al camp municipal d’esports.

La intenció del club és acostar el futbol a tothom, dels més petits als veterans.

 

 

Persona de contacte

Lluís Pigallem

Adreça

Restaurant Can Pigallem, C. Canigó, 41
08570 – Torelló

Telèfon

93 859 08 52

El Club Bàdminton Vall del Ges té com a objectiu el foment de la pràctica de l’esport del bàdminton.

Persona de contacte

Gemma Roqué Vivet (presidenta)

Adreça

Carrer Nou, 98
08570 – Torelló

 

 

El Club Atlètic Torelló és un grup de persones que pretén donar a conèixer i fomentar la pràctica de l’atletisme a la Vall del Ges, mitjançant diferents actes i accions populars, destinat tant a joves com a adults.

Dins el mateix club s’ha creat una secció de triatló, per als aficionats d’aquesta apassionant disciplina que any rere any atrau més adeptes.

Persona de contacte

Antoni Font Martí (president)

Adreça

Passatge dels Esports s/n (Pavelló d’Esports)
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 32 00
 
Correu Electrònic: clubatletictorello@gmail.com
 

Persona de contacte

Rosa Saborit (presidenta)

Adreça

Passeig dels Esports, s/n
08570 – Torelló

Telèfon: 639902838
 
Correu Electrònic: infocbtorello@gmail.com
 
 
Horari

Horaris d’atenció:

Dilluns a divendres de 17 a 20 h

La formació esportiva és un entorn privilegiat per fomentar valors ètics, que consolidin en els nens, nenes i adolescents actituds essencials per al seu creixement personal i integral, i els capaciti com a ciutadans responsables i solidaris.

Persona de contacte

Sandra Viñas

Adreça

Carrer Diputació, 6
08570 – Torelló

Telèfon: 607 38 61 02/93 859 00 67
 
Correu Electrònic: sandyvir@hotmail.com

 

El Club Billar Torelló és una entitat esportiva que, des del 1990, està organitzada amb l’objectiu de fomentar i desenvolupar la pràctica de l’activitat del billar.

 
 
 
Persona de contacte

Ramon Vaqué (president)

Adreça

Carrer Artesans, 5
08570 – Torelló

Correu Electrònic: info@clubbillartorello.cat

El Club BTT Pescallunes organitza anualment proves com el Non Stop Tracks del Diable o les dues hores de resistència de BTT de Torelló.

Persona de contacte

Jordi Salarich Codina (president)

Adreça

Avinguda Rafael de Casanova, 33
08570 – Torelló

Correu Electrònic: info@tracksdeldiable.com

El Club Ciclista Torelló es va fundar el 26 de setembre de 1969. Actualment té un centenar de socis.

Organitza 30 excursions de quilometratge curt i 30 de quilometratge llarg més 5 Z. LL. (curses per als socis del Club) i dues marxes de BTT, el tercer diumenge de maig i el tercer dilluns de setembre.

 

 

Persona de contacte
Alejandro García SeguraAdreça
Carrer Manlleu, 40
08570 – Torelló
Telèfon
93 859 38 02


Correu Electrònic: josep.casado@hotmail.com

Web: www.cctorello.gesbisaura.cat

El Club de Bitlles Catalanes Somiserem del Ges participa en la Lliga Territorial d’aquest esport i organitza diverses tirades i exhibicions al llarg de l’any.

Les bitlles catalanes són un joc simple i espectacular que té per objectiu tombar cinc de les sis bitlles de què consta. Per fer-ho, el jugador llança fins a tres bitllots des d’una distància predeterminada.

Es planten les sis bitlles en dues fileres de tres columnes, separades uns 7,5 centímetres per la seva part inferior. La distància de tir és d’11,5 metres per als homes i 9,5 metres per a les dones. Els més petits poden tirar de més a prop, segons la seva força.

Una partida consta de nou tirades per jugador, dividides en tres rondes de tres tirades. En cada tirada es pot llançar d’un a tres bitllots.

Per jugar, només cal una esplanada de terra sorrenca.

Persona de contacte

Francesc Xavier Sala (president)

Adreça

Pg. dels Esports (pavelló)
08570 – Torelló

Correu Electrònic: jrbitlles@gmail.com
Persona de contacte

Jordi Reig i Andreu (president)

Adreça

Passeig dels Esports (pavelló municipal)
08570 – Torelló

El Club Esportiu Athlètic Rocaprevera té com a objectiu la pràctica del futbol, mitjançant la participació a la lliga de futbol aficionat de la comarca d’Osona.

Persona de contacte

Rubèn Solà Torres

Adreça

Carrer dels Pins, 18
08570 – Torelló

Correu Electrònic: r_nano18@hotmail.com

El Club l’Esportiu Torelló més que un club és una familia; una colla d’amics que gaudim de les curses d’atletisme i de les curses de muntanya trail running. Ens agrada tot allò relacionat amb la natura i la muntanya, i també ens agrada molt, molt, molt la superació personal.

Fem entrenaments conjunts, sortides, competicions i moltes més activitats.

Persona de contacte

Jordi Alsina Casas (president)

Adreça

C. Capsavila, 8
08570 – Torelló

Telèfon

93 850 41 48

Correu Electrònic: info@esportiutorello.cat
 

El Club de Futbol Torelló va ser fundat l’any 1917.

Disposem d’un primer equip a la 1a. Categoria Territorial Catalana, dos equips de futbol base per categoria (juvenil, cadet, infantil i aleví) i una escola de futbol amb nens de 4 a 9 anys, amb 7 equips.

 
 
 
Persona de contacte

Jordi Viñas (president)

Adreça

Apartat de Correus, 196
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 53 89
 
Fax: 93 859 53 89
 
Correu ELectrònic: torellocf@hotmail.com
 

El Club Gimnàstic Osona és una entitat constituïda l’any 2002 i que té com a objectiu el foment, el desenvolupament i la pràctica de l’activitat física, en la modalitat de gimnàstica en les seves diferents disciplines.

 
Persona de contacte

M. Dolors Escalonio (presidenta)

Adreça

Carrer Esperança, 9
08500 – Vic

Telèfon: 93 886 32 90
 
Correu Electrònic: info@gimnasticosona.com
 

9 pistes de tennis, 4 pistes de pàdel, 2 piscines, gimnàs, frontennis

Àmplia zona verda, local social, sala de fitness.

Bar Restaurant, Pàrquing.

Escola de tennis i pàdel, tornejos socials, casal d’estiu i de Nadal, classes de gimnàs (aeròbic, steps, ioga, balls de saló, …)

Persona de contacte

Marçal Ortuño (president)

Correu Electrònic: info@tennistorello.cat
 

El Club Volei Torelló és el primer club de voleibol de la Vall del Ges, que té com a objectiu posar a l’abast de tothom la pràctica del voleibol.

Fins avui la demanda d’aquest esport ha estat bàsicament d’esportistes fèmines, obrint així la possibilitat que les noies tinguin una opció per la pràctica de l’activitat física i l’esport.

El Club Voleibol Torelló va ser fundat l’estiu de l’any 2001 per un grup de persones que tenien com a objectiu promocionar la pràctica del voleibol a la comarca d’Osona, sobretot a nivell competitiu.

Persona de contacte

Raquel Hinojo (presidenta) – Patrícia Cendrós (secretària)

Adreça

Carrer Rocaprevera, 34
08570 – Torelló

Telèfon: 650 85 82 10
 
Corrreu Electrònic: clubvoleitorello@gmail.com
 

El Club de Gimnàstica GIM-GES té com a principal modalitat la pràctica de la disciplina esportiva de la gimnàsia rítmica.

El club va ser fundat l’any 2002 i desenvolupa la seva activitat al pavelló municipal d’esports.

Persona de contacte

Jordi Surinyach Aguilar (president)

Adreça

Carrer Verdaguer, 6
08572 – Sant Vicenç de Torelló

Telèfon: 93 859 33 18
 
Correu Electrònic: jordisuri@yahoo.com

El Natació Club Torelló (NCT) es va fundar el 22 de novembre de 1982. L’any 2007 el NC Torelló va arribar al 25è aniversari. El Natació Torelló està obert a tothom que vulgui nedar, des dels més petits fins als més grans. Per aquesta raó, des dels seus inicis i fins a l’actualitat, el Club compta amb dues seccions:

 • L’Escola de Natació (nens de 3 a 12 anys) que té com a objectiu principal aconseguir que els nois i noies comencin a desenvolupar-se correctament en els quatre estils, a fi de poder arribar a formar part dels equips de competició.
 • Els Equips de Competició. I el grup d’Adults, de 25 anys en endavant. Els nedadors del nostre Club han assolit molts títols tant a nivell català, com estatal; i fins i tot han arribat a Campionats d’Europa i del món. El Natació Torelló també organitza una escola esportiva d’estiu: ‘De CAP a l’ESTIU’.
 
Persona de contacte

Gerard Villegas Monje (president)

Adreça

Camí Nou de Can Parrella, 5
08570 – Torelló

 
Telèfon: 93 850 50 98
 
Fax: 93 850 50 98
 
Correu Electrònic: natacioclubtorello@hotmail.com
 

La Penya Blau-Grana de Torelló té la tasca d’agermanar i projectar als socia i a l’afició del FC Barcelona tot allò que fa referència al Barça, en la mesura que representa aquesta entitat esportiva al territori de Torelló i la Vall del Ges.

Al llarg de la temporada, la Penya organitza festes, dinars i sopars de germanor, i trobades amb altres penyes, a més dels autocars per anar a l’estadi.

L’any 2008, la Penya va celebrar, amb gran lluïssor, els actes del 35è aniversari de la seva fundació.

 
Persona de contacte

Francesc Xavier Canudas i Puigbó

Adreça

Camp de futbol municipal – Passatge dels Esports s/n
08570 – Torelló

Telèfon: 617 620 729
 

La Societat de Caçadors de Torelló té com a finalitat la pràctica de la disciplina esportiva de la caça.

Persona de contacte

Jordi Lorente Martín

Adreça

Carrer Enric Prat de la Riba, 15 (Bar Marina)
08570 – Torelló

 
Correu Electrònic: socicaza.torello@hotmail.com

La Societat Ocellaire del Barri de Montserrat fomenta la cria i el cant d’ocells.

La festa més important se celebra el dia de Sant Joan. A partir de gener cada dissabte es fan concursos de cant que finalitzen el més de juny.

 

Persona de contacte

Francisco Muñoz León (president)

Adreça

08570 – Torelló

El Tennis Taula Torelló té com a principal finalitat la pràctica i la difusió de l’esport del tennis taula.

Disposa d’un equip a 1a Nacional (que ha aconseguit l’ascens la temporada 2009-2010), un altre a 1a Territorial, i 3 a Intercomarcal. També té una escola amb 25 nens i nenes. L’entitat té, en total, 51 socis.

El club, al llarg de l’any, organitza diverses competicions esportives.

 
Persona de contacte

Jordi Dot García (president)

Adreça

Carrer Artesans, 5
08570 – Torelló

Telèfon

93 859 33 96

Correu Electrònic: club.t.t.torello@gmail.com

El Torelló Esquí Club (TEC) és una entitat ubicada a la Vall del Ges i té com a objectiu fomentar l’esport de l’esquí amb totes les seves modalitats. Es va fundar el 5 de maig de 1973 per un grup de persones aficionades a la pràctica de l’esquí. Les activitats que fem: cursets d’esquí i surf de neu, una cursa social, autocar a la neu els diumenges. El Torelló Esquí Club és una entitat que pertany a la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

 

 

 

 
Persona de contacte

Antoni Raulet

Adreça

Carrer Artesans (antiga Super T)
08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 51 46
 
Correu Electrònic: torello.esqui@gmail.com
 
 
Observacions

Per correu ordinari: Apartat de Correus 147

Medi Ambient

Activitats i col·laboracions amb:
Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i els Ajuntaments del mateix àmbit de l’ADF.

Prevenció d’incendis forestals

 • Plà de vigilancia forestal (juny, juliol, agost i setembre). Municipis de St. Pere de Torelló, Orís i Sta. Cecilia de Voltregà (Els municipis amb més massa forestal).
 • Plans municipals de prevenció d’incendis forestals. Arranjament de vies foresals i contra incendis. Organització de voluntaris.

Telèfons d’utilitat:

 • Bombers 085
 • Forestals 938895945
 • Federació ADF 938850497
 • Mossos Vic 938860845
 • DARP Osona 938894544
 • Protecció Civil 938891212
 • Consell Comarcal 938832212
 
Persona de contacte

Josep Rifà Corominola (93 857 01 87 o 619 01 87 12)

Adreça

Avinguda d’Osona, 18
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 07 31
 
Fax: 93 850 46 04
 
Correu Electrònic: agrariat@teleline.es

Aquesta associació mediambiental té per finalitats promoure i organitzar estudis, debats, i accions encarats a promoure un desenvolupament sostenible pera la Vall del Ges, amb especial atenció a la salvaguarda
del seu medi ambient i del seu patrimoni natural i cultural, i solidari amb tot el país, en coordinació amb altres associacions mediambientals afins.

 
 
Persona de contacte
Moisès Company (president)
 
Adreça

Local de Cultura. Ajuntament Sant Vicenç de Torelló
08571 – Sant Vicenç de Torelló

Telèfon: 93 850 46 60
 
Correu Electrònic: valldelges@valldelges.net
 

El Grup de Defensa del Ter (GDT) som una associació ecologista formada per ciutadans compromesos que estimem el Ter, la vida i el medi natural.

El GDT va néixer l’any 1989 amb l’objectiu de recuperar la vida i l’entorn de la Conca del Ter. A partir de l’interès pel riu i de la preocupació per totes les problemàtiques que hi fan referència, el GDT ha ampliat l’àmbit de la seva actuació a multitud de temes relacionats amb el medi ambient. Actualment podem dir que el seu àmbit d’actuació territorial va més enllà de la Conca del Ter.

En aquest moment l’entitat té més de 450 socis i sòcies de totes les edats i d’una extracció social molt àmplia. El GDT es mou entre dos eixos fonamentals: la reivindicació i la difusió de l’estima pel riu i tot el que l’envolta. Al llarg dels anys s’han succeït els actes reivindicatius, les denúncies, les xerrades, les caminades, les “llunes del ter”, els horts, les analítiques a les fonts, els camps de treball, les assemblees, … Per damunt de tot, el que ha prevalgut sempre ha estat el convenciment que el projecte del GDT havia de ser, i és, un projecte de pau que treballa per amor i per respecte a la VIDA:  de les persones, de la natura, del planeta.

Sanitàries
Persona de contacte

Ricard Pla (president), Ramon Solà Adam (delegat local)

Adreça

Carrer Raimon d’Abadal, 5, 3r (Edifici El Sucre)
08500 – Vic

Telèfon: 93 859 30 97
 
Correu Electrònic: ramonsolaadam@hotmail.com
 
Arxius relacionats

Qui som i què fem

Osona contra el Càncer és present a Torelló, el nostre poble, per treballar de manera voluntària per l’organització d’actes lúdics i la captació de diners.

Volem agrair a totes aquelles persones que en els dies de recapte ens ajuden ja que sense elles no seria possible dur a terme una tasca tan important.

Agrair també la generositat mostrada per totes les persones que col·laboren.

Entre tots hem fet possible que en els darrers anys es proveeixin els nostres hospitals i serveis mèdics de més mitjans i recursos necessaris per a la prevenció i detecció del càncer. És el nostre desig continuar en aquesta línia per tal de poder arribar a diagnosticar més casos i ajudar a introduir millores en el tractament d’aquesta malaltia que ens beneficia a tots i totes.

LA NOVA JUNTA DE TORELLÓ

Presidenta: Montserrat Soler i Montilla Telèfon: 628441959
Vicepresidenta: Margarita Tenas i Subirà
Tresorera: M. Dolors Ferrer Roquet
Secretària: M. Carme Ginebra i Padrós
Vocals: Concepció Parareda, Consol Bou, Teresa Arumí, Teresa Esturi , Rosa Candell, Carme Zapata.

Si desitges contactar amb nosaltres pots fer-ho a l’adreça: aocctorello@gmail.com.

O també ens trobaràs a l’Hotel d’Entitats Josep Bardolet a la plaça nova nº 11 2n pis, el segon dimarts de cada mes al matí.

Si vols més informació del que estem fent en la lluita contra el càncer a Osona pots contactar amb la pàgina web d’Osona contra el Càncer: http://www.osonacontracancer.cat o a través del mail: occ@osonacontracancer.cat.

O bé també a l’adreça següent:
Edifici de l’Hospital de la Sta. Creu – Entrada, C. Dr. Junyent, 3 – 08500 VIC

T’atendrem per telèfon 93 8851241 o al nostre local en el següent horari:
De dilluns a divendres, de 10h a 12.30h. Dimarts tarda, de 17.00h a 20.00h

Persona de contacte

Montserrat Soler i Montilla (presidenta)

Adreça

Hotel d’Entitats Josep Bardolet (plaça Nova nº 11 2n pis)
08570 – Torelló

Telèfon: 628441959
 
Correu Electrònic: aocctorello@gmail.com
 
 
Horari

Segon dimarts de cada mes al matí.

L’Associació Síndrome d’Asperger d’Osona és una entitat que té l’objectiu de defensar els drets de les persones amb la Síndrome d’Asperger i per a promoure el seu tractament, educació, desenvolupament i plena integració social.

Persona de contacte

Ruth Martínez (presidenta)

Adreça

Carrer Sot dels Pradals, 7
08500 – Vic

Telèfon: 665 76 58 49
 
Correu Electrònic: aspergerosona@gmail.com
 

Creu Roja Osona organitza multitud d’activitats i iniciatives amb una finalitat clarament social. En el cas concret de Torelló, una de les iniciatives que gestiona és el Rebost Solidari.

Persona de contacte

Carles López Martínez (president)

Adreça

Carrer Molí d’en Saborit, 5-7
08500 – Vic

 
Telèfon: 93 885 62 62
 
Correu Electrònic: mar.espadaler@creuroja.org
 

Aquesta entitat gestiona la residència Cals Avis i el centre de dia L’Oreig.

Persona de contacte

Victòria Vigué (directora)

 
 
Adreça

Pujada de Rocaprevera
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 02 39
 
Fax: 93 859 21 44
 
Correu Electrònic: calsavis@hotmail.com

Fundació pel Suport Social Solidari és una entitat que treballa en la prevenció en la SIDA i altres malalties en treballadors/es sexuals a la comarca d’Osona.

L’Entitat va ser creada a la ciutat de Vic l’11 de novembre de 2003, per tal de realitzar una tasca social de: ‘Crear organitzar i dirigir residències, centres, pisos per l’acolliment d’infants, adolescents i seguiment de joves un cop assolida la majoria d’edat, organitzant les activitats lúdiques i d’aprenentatge i integració laboral i escolar que l’educació integral dels infants i adolescents exigeix, tal com tallers d’iniciació laboral, tallers d’estiu i colònies, escolaritzacions especials,… Crear i recolzar serveis de suport a l’atenció primària especialitzada (en tots aquells àmbits contemplats en el Decret 284/1896 de 23 de juliol de regulació del sistema Català de Serveis Socials), així com tots aquells relacionats amb els serveis d’atenció a les persones…’

Persona de contacte

Pere Tusquellas (president)

Adreça

Carrer Ramon Soler, 4, bxs, Edifici Barcelona
08500 – Vic

Telèfon: 93 883 21 38
 
Correu Electrònic: fsuportsocial@fsuport.org
 

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic és una entitat sense ànim de lucre amb una llarga trajectòria a la comarca d’Osona iniciada l’any 1978 amb l’àrea de Logopèdia i Psicologia. Actualment també gestiona una xarxa integrada de serveis a la comunitat que cobreixen les necessitats de rehabilitació, habitatge, treball i oci de persones amb problemes de salut mental i drogodependències.

Adreça

Carrer Sant Miquel Xic, 1
08500 – Vic

Telèfon: 93 889 50 59
 
Fax: 93 889 56 37
 
Correu Electrònic: cmppo@cmppo.cat
 

La Fundació Esclerosi Múltiple és una entitat privada sense afany de lucre nascuda a Barcelona l’any 1989 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple. A Catalunya, hi ha 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia.

La missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i destinar recursos a la recerca. La Fundació compleix la seva missió des de diversos àmbits: informació, atenció al pacient, serveis de neurorehabilitació i formació i inserció laboral. En l’àmbit laboral, la Fundació ha impulsat un Centre Especial de Treball (FEM-CET). Per donar a conèixer la malaltia, per captar fons i per sensibilitzar la societat, la Fundació du a terme campanyes al llarg de l’any, com el Mulla’t.

Persona de contacte

Rosamaria Estrany Llorens (presidenta)

Adreça

Carrer Tamarit, 104 baixos
08015 – Barcelona

Telèfon: 93 228 96 99
 
Correu Electrònic: msancho@fem-es
 
Socials
Persona de contacte

Francisco Javier Juclà Dilmer

Adreça

C. Francesc Pla El Vigatà, 1
08500 – Vic

Telèfon: 93 885 58 97
 
Correu Electrònic: adaro@vic.lamalla.net
Persona de contacte

Núria Codina Viladoms

Adreça

Hotel d’Entitats – C. de Sant Pere, 9, baixos (pàrquing Casa Caritat)
08500 – Vic

Telèfon: 93 883 29 49
 
Correu Electrònic: adfo@adfo.cat
 
Persona de contacte

Ricardo van Gelderen (president)

 
Adreça

C. Llenguadoc, 3
08570 – Torelló

 
Correu Electrònic: avvjolaca@gmail.com
 
La nostra associació està formada por veïnes i veïns dels barris de La Joanot, La Cabanya i La Caçada.
Estem organitzats en comissions de treball, cosa que ens permet poder desenvolupar de forma concreta, diverses activitats. El nostre principal objectiu, és aconseguir millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns.

Qui som? Som una associació formada per veïns del barri de Montserrat sense ànim de lucre. Aquesta associació està formada per un president, una comptable, una secretària, diversos vocals i col·laboradors.

Què fem? La nostra funció bàsica és la de treballar desinteressadament pel bon funcionament del nostre barri, per tal que la vida sigui agradable i millor per a totes les persones que hi viuen o que ens visiten.

Objectius: 1r – Proposar obres, reconstruccions, …., a l’Ajuntament per obtenir millores del barri.
2n – Recollir queixes o suggeriments dels veïns.
3r – Organitzar activitats en festes i celebracions.

Activitats:

* Representació del Barri de Montserrat
* Setmana cultural (abril)
* Festa del Barri de Montserrat (abril)
* Col·laboració amb diferents entitats
* Enllumenat nadalenc
* Castanyada

Per a consultes, suggeriments, queixes, … podeu enviar un correu electrònic.

 
Persona de contacte

Xènia Pascual (presidenta)

Adreça

C. Núria, 91
08570 – Torelló

Telèfon: 647 39 04 81
 
Correu Electrònic: aavvbarridemontserrat@gmail.com
 
Instagram: @aavvbarridemontserrat

El Casal de la Gent Gran de Torelló del Departament de Benestar Social de la Generalitat de Catalunya neix com una iniciativa social promoguda per l’Ajuntament; dins del Casal neix l’Associació gent gran en marxa (casal de la gent gran de Torelló).

Les funcions dels casals de la gent gran són:
Portar a terme els programes d’actuació i activitats d’acord amb els objectius marcats, i prestar altres serveis que s’estimin convenients per a les persones usuàries.

Casal obert de 9 del matí a 1 del migdia i de 2 a 8 del vespre.

 • Serveis del Casal: Assistent social, podòleg, perruqueria i barberia, cafeteria.
 • Activitats generals: excursions, xerrades, actuacions, intercanvis amb altres casals, …
 • Activitats culturals: informàtica, cursets diversos, formació, …
Persona de contacte

Josep Cutrina (president)

Adreça

Carrer Rocaprevera, 31
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 21 51
 
Fax: 93 859 55 78
 
Correu Electrònic:  aggem.torello@gmail.com
 

Les finalitats de l’associació són:

 • Promoure el creixement personal
 • Oferir recolzament en els processos vitals de les dones
 • Mantenir la salut a nivell holístic

 

Per aconseguir les seves finalitats l’associació realitza les activitats següents:

 • Meditació
 • Cercle de dones
 • Tallers enfocats a aconseguir els objectius
Persona de contacte

Teresa Costa

Adreça

C. Del Pont, 21, 2n 1a
08570 – Torelló

Correu Electrònic: omnamaste2012@gmail.com

L’Associació Sant Tomàs – PARMO és una entitat sense ànim de lucre, declarada d’utilitat pública, no governamental i no confessional, que col·labora amb les administracions i institucions públiques i privades per dur a terme la seva missió:

Millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a la comarca d’Osona.

Objectius

 • Fomentar a tots nivells l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual en els serveis ordinaris de la comunitat i vetllar per la seva màxima participació, la de llurs famílies i tutors, així com la dels professionals, en el desenvolupament i activitats de l’Entitat.
 • Promoure, crear i/o gestionar a la comarca d’Osona els centres i serveis que siguin necessaris i en la mesura de les seves disponibilitats.
 • Promoure la consciència pública sobre la problemàtica de la discapacitat intel·lectual i la solidaritat de la comunitat així com fomentar la prevenció i els estudis en aquest àmbit.
 • Donar suport a les famílies afectades i facilitar als pares, familiars i tutors informació, formació i assessorament adequat.
 • Facilitar la formació i el suport necessari perquè aquestes persones realitzin un treball que representi un estímul personal i que comporti un salari just i una normalització social. La promoció laboral es fomentarà tant a nivell de la integració a l’empresa ordinària, col·laborant amb totes les empreses, persones i entitats, públiques o privades que puguin promocionar llocs de treball adequats, com a nivell de creació de centres especials de treball.
 • Portar a terme totes aquelles accions encaminades a potenciar i promoure l’autogovern, el creixement personal, la normalització social i en general la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.
 
Persona de contacte

Antoni Ramírez (president)

Adreça

Carrer Sot dels Pradals, 7
08500 – Vic

Telèfon: 93 885 44 82
 
Correu Electrònic: info@santtomas.cat
 

Càritas Diocesana té per objecte realitzar l’acció caritativa i social de l’Església en la diòcesi i promoure, coordinar i instrumentar la comunicació cristiana de béns en totes les seves formes i ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de tots els homes.

Càritas Diocesana i les Càritas Parroquials, Interparroquials i Arxiprestals constitueixen els diferents àmbits de l’organització de Càritas en la diòcesi de Vic.

 
Persona de contacte

Rufí Cerdán (director diocesana)

Adreça

Carrer Torras i Bages, 4, baixos
08500 – Vic

Telèfon: 93 886 04 83

Càritas Diocesana té per objecte realitzar l’acció caritativa i social de l’Església en la diòcesi i promoure, coordinar i instrumentar la comunicació cristiana de béns en totes les seves formes i ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de tots els homes.

Càritas Diocesana i les Càritas Parroquials, Interparroquials i Arxiprestals constitueixen els diferents àmbits de l’organització de Càritas en la diòcesi de Vic.

Persona de contacte

Dolors Masferrer Juvanteny

Adreça

Plaça Mossèn Jacint Verdaguer, 1 1r 1a
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 03 40

La festa del carrer de Sant Josep, és una festa que ve de molts anys enrere, en una de les poques festes de carrer que encara es conserva. Agraïm a tots els comerços i a la gent que fa possible que es pugui seguir mantenint.

Per Nadal es fa el concurs de balcons, així cada veí pot col·laborar guarnint els seus balcons o finestres i fem més lluminós el carrer en aquestes dates tan assenyalades.

Persona de contacte

Gerard Toneu (president)

Adreça

08570 – Torelló

Telèfon: 606 60 21 73
 

Aquesta entitat té per finalitat la cura de l’entorn i el manteniment i l’adequació de la jardineria del santuari de Rocaprevera.

BREU HISTÒRIA DEL SANTUARI DE ROCAPREVERA

El Santuari de la Mare de Déu de Rocaprevera està situat molt a prop de la Vila de Torelló en la comarca d’Ausona. Els seus orígens són del segle XIII. Sembla que l’any 1284, Mn. Marc Roca, torellonenc, va fer erigir un petit pedronet-oratori dedicat a la mare de Déu, prop de la font del Raig. Els primers documents certs que parlen de Rocaprevera, són del 1402.

El 18 de setembre de 1429 es va inaugurar la primera capella, dedicada a la Mare de Déu de Rocaprevera, sufragada per Antoni Vinyes, de Torelló; era molt petitona i modesta. En 1780 aquesta Capella era vella i ruïnosa, i necessitava una bona reparació. Aleshores, el Sr. Rector i la junta determinen enderrocar-la i construir-ne una de nova. S’hi treballa 25 anys i el 12 d’octubre de 1805 s’inaugura el nou Santuari, mancat d’estil i bellesa; era feble i poc consistent. Contínuament calgué fer-hi reformes.

Transcorreguts només 118 anys l’edifici s’enfonsava; llavors el Capellà Custodi i la Junta, aconsellats per l’arquitecte diocesà, Sr. Josep Mª. Pericas, decideixen demolir el temple vell i erigir-ne un de nou. És tan ràpid i efectiu el procés que en 17 mesos tenen executada l’obra; i, el 21 de setembre de 1924 dintre d’una explosió de fervor marià, s’inaugura aquest temple-santuari que ara gaudim. És obra de l’arquitecte Sr. Pericas i fou sufragat per devoció popular, amb un pressupost inicial de 75.000 pessetes. És un temple rectangular amb un gran absis, cambril, cimbori, campanar i atri. És una obra modernista amb barreja de solucions arquitectòniques manllevades als estils clàssics i al romànic que es denomina ‘estil Pericas’.

L’any 1904 es va comprar l’orgue, és obra de l’orguener Miquel Bertran i costejat per Joaquim Pujol, de Torelló.

La primitiva imatge de la Mare de Déu de Rocaprevera va desaparèixer l’any 1936. anava vestida i sembla que ja es venerava des del 1284.

El 15 de setembre de 1940, es va beneir i es va col·locar al seu cambril la nova imatge de Rocaprevera, de talla, molt bella i devota, que porta l’Infant a la seva banda dreta. En fou creador l’artista barceloní Josep Mª. Camps i Arnau, assessorat pel Dr. Fortià Solà i pel Sr. Pericas.

Dintre les festes del 75è aniversari de la construcció actual del temple, 1924-1999, el dia 9 de maig, es va inaugurar la Cripta, en la qual s’instal·la l’arqueta d’argent de Sant Fortià.

El poble de Torelló i tota la Conca del Ges s’han distingit sempre per l’amor, veneració i devoció a la mare de Déu de Rocaprevera que té el seu esplet anyal al tercer diumenge de setembre.

“Verge de Rocaprevera
en tot treball empareu,
al qui adora vostre peu,
amb una fe vertadera”.

Nota: Tots els diumenges i festes de precepte, a les 10 del matí s’hi celebra la missa.

 
Persona de contacte

Miquel Sala i Sobrerroca

Adreça

Santuari de Rocaprevera, apartat de Correus 66
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 06 37
 
Correu Electrònic: comissiorocaprevera@gmail.com
 

El Grup de Participació de Torelló de l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) es defineix com un grup actiu, participatiu, dinàmic i viu, que té com a objectius: fer seguiment del pla d’accessibilitat al poble; facilitar assessorament i orientació per professionals relacionats amb el món de la discapacitat; fomentar activitats accessibles, creatives, d’esbarjo i culturals; i potenciar tot allò que pugui dignificar i millorar la qualitat de vida de tots aquells que tenen algun tipus de discapacitat, física o sensorial.

Les reunions del grup són cada quinze dies al Casal de la Gent Gran (dilluns de 15.30 a 17.30h) per programar i fer diverses activitats. Aquestes trobades estan coordinades per la técnica d’ADFO, Brígida Pressegué.

Activitats

 • Ioga adaptada (Dijous de 16.00h a 17.30h)
 • Informàtica adaptada Nivell Bàsic (Divendres de 16.00h a 18.00h)
 • Informàtica adaptada Nivell 2 (Dijous de 17.45h a 19.45h)
 
Persona de contacte

Carles Molas Calsina

Adreça

Carrer Rocaprevera, 31 (Casal de la Gent Gran)
08570 – Torelló

Telèfon: 626 10 06 52 / 93 883 29 49 (ADFO Vic)
Correu Electrònic: participacio@adfo.cat
 

Aquesta entitat, de la qual hi ha constància de la seva existència des dels anys 20 del segle passat, porta a terme les activitats d’organització de l’Aplec del Santuari de la Mare de Déu de Rocaprevera, que es celebra el tercer cap de setmana de setembre.

Persona de contacte

Gerard Verdaguer Reig

Adreça

Santuari de Rocaprevera
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 06 37
 
Correu Electrònic: pabordes@hotmail.com

L’Associació de Ghanesos a Osona és una entitat que té com a objectiu donar a conèixer la cultura de Ghana a través d ela convivència en pau; afavorir la integració social, laboral i política dels immigrants a la comarca d’Osona; promoure el coneixement i el respecte entre les diferents nacionalitats presents a la comarca; treballar per fomentar la interculturalitat; i unir-se per resoldre problemes.

Persona de contacte

Evans Coffie (president)

Adreça

Carrer Estudis, 13, 3r aa
08570 – Torelló

Telèfon: 632 163 282
 
Correu Electrònic: robert.mensah37@yahoo.com
 

L’Associació per a la Solidaritat i el Desenvolupament dels Emigrants és una entitat amb seu a Manlleu que ha obert una delegació a Torelló per tal de desenvolupar les seves activitats i els seus objectius al municipi. És una associació que es preocupa per ajudar els immigrants magrebins a integrar-se a la societat catalana

Els objectius de l’entitat són:

 • Fomentar, entre totes les generacions de la població nouvinguda, l’ensenyament de les llengües catalana i castellana, sense perdre el seu idioma matern (àrab i amazic).
 • Millorar els coneixements i facilitar la seva integració en la societat catalana, sense perdre la seva cultura d’origen i els seus costums.
 • Organitzar celebracions de la cultura marroquina-musulmana (Ramadà, Festa del Sacrifici, Festa Menor, etc.).
 • Col·laborar en les festes del municipi (Diada, Sant Jordi, Festa Major, etc.).
 • Organitzar jornades esportives (futbol 7, futbol sala).
 • Organitzar concerts de música àrab i amazic.
 
Persona de contacte

Driss Enabruze (president)

Adreça

Carrer del Pont, 48, 2n-B
08570 – Torelló

Telèfon: 650 60 51 71
 
Correu Electrònic: asscult09@gmail.com
 

Osona amb els Nens és una ONG que es dedica a organitzar estades a Catalunya -preferentment a les comarques d’Osona, la Cerdanya, el Bages, el Berguedà, el Vallès i el Ripollès-, de nens i nenes de la zona afectada per l’accident nuclear de Txernòbil l’any 1986. Si bé la majoria de nens provenen de la capital, Kiev, també venen nens de pobles i ciutats propers a la central com Slavutich, Ivancov, Nikopol, Ternopil, etc. que des de l’explosió del reactor de la central nuclear han estat rebent molta radiació. La primera acollida organitzada per la nostra ONG fou l’any 1996 coincidint amb el desè aniversari del tràgic accident. La nostra ONG ja ha portat més de 1.300 nens a Catalunya.

Objectiu de les acollides:
Millorar la salut dels nens donant-los l’oportunitat de deixar la zona contaminada durant unes setmanes (i si pot ser més d’una vegada) tot creant lligams afectius entre la família acollidora i el nen o la nena, i fent-los conèixer Catalunya i la seva cultura.

Donar l’oportunitat a les famílies acollidores de conèixer la realitat del desastre nuclear que va representar l’accident de Txernòbil. Per això, la ONG organitza cada dos anys un viatge a Ucraïna que permet visitar al nen/a acollit, conèixer la seva família, el seu país, la difícil situació econòmica en què viu i en l’últim viatge, fins i tot, visitar la central nuclear de Txernòbil.

Persona de contacte

Rosa Soler Casademunt (presidenta)

Adreça

Avinguda Rafel Casanova 40, 1-1
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 33 68
 
Fax: 93 859 33 68
 
Correu Electrònic: osonaambelsnens@hotmail.com
 

La Unió d’Africans de Torelló té com a finalitats treballar per la integració dels immigrants africans de i a Torelló, per tal que tinguin més autonomia i afavorir la convivència ciutadana i reforçar el vincle entre els africans de diferents països.

Per aconseguir aquestes finalitats, l’associació porta a terme les activitats següents:

 • Donar a conèixer la cultura dels diversos països africans.
 • Realitzar activitats relacionades amb la cultura, la llengua i la societat d’acollida (curs de català, informàtica aplicada a la recerca de feina, informació legal…).
 • Promoure activitats culturals, esportives i formatives (concerts, taller de cuina, danses, partits de futbol, informació legal, cursos…).
 • Recollir les diferents necessitats i problemàtiques dels africans que viuen a Torelló.
 • Intervenir amb l’administració davant de possibles conflictes relacionats amb la convivència ciutadana.
Persona de contacte

Shamunu Ninche Albert Amos (president)

Adreça

Camí del Canal, 1, baixos.
08570 – Torelló

Telèfon: 672 999 490
 
Correu Electrònic: kamash2d@yahoo.com