Un Pinter i una entrevista a Buffalo Bill, aquest cap de setmana al Cirvianum

Doble ració teatral aquest cap de setmana al Cirvianum, amb dues propostes ben diferents. Dissabte, dues sessions de ‘Fem l’última copa’ de Harold Pinter, a càrrec de Cia. La Metralla, la coproducció d’aquest any de Teatres d’Osona; i diumenge a la tarda, ‘Buffalo Bill a Barcelona’, amb Ramon Madaula i la popular periodista Raquel Sans.

Com cada any, Teatres d’Osona, col·lectiu format per l’Auditori Teatre de Calldetenes, L’Atlàntida de Vic i el Teatre Cirvianum, coprodueixen una proposta teatral amb l’objectiu de promoure les programacions professionals estables d’arts escèniques i de la creació escènica a Osona. Aquest any, és un projecte de Cia. La Metralla, en concret l’obra ‘Fem l’última copa’ del dramaturg britànic i Premi Nobel de Literatura, Harold Pinter.

En aquesta obra, Pinter pren com a punt de partida el terrorisme d’Estat i la supressió i la tortura sistemàtica de la dissidència política. La direcció i dramatúrgia van a càrrec de Leonardo Vicente Granados i els intèrprets són Abel Reyes, Gerard Pla i Raquel Garabal. El muntatge té un aforament limitat a 40 persones i dissabte se’n faran dues sessions, a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre.

D’altra banda, diumenge a les 6 de la tarda, es presentarà ‘Buffalo Bill a Barcelona’, amb Ramon Madaula i la popular periodista Raquel Sans, una obra original del mateix Madaula, dirigida per Mònica Bofill.

El muntatge presenta la curiosa situació d’una reconeguda periodista barcelonina, dels nostres dies, que aconsegueix, en exclusiva, una entrevista pòstuma al mateix Buffalo Bill, per parlar de tot plegat…

Buffalo Bill va ser un intrèpid explorador i caçador de búfals, conegut per les seves accions en les anomenades guerres índies dels EUA. Posteriorment, Buffalo Bill va muntar un circ i va recórrer Amèrica del Nord i Europa, amb gran èxit. El desembre de 1889 va actuar a Barcelona, però, segons diuen les cròniques, l’espectacle de Buffalo Bill i la seva troupe no va despertar gaire entusiasme als barcelonins.

-Més informació i reserva d’entrades