Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Torna la companyia local SSS… Teatre amb un monòleg de Montserrat Roig

La companyia local SSS… Teatre torna als escenaris aquest diumenge, a les 6 de la tarda, amb l’estrena del muntatge ‘Clito Mestres’ al Teatre Cirvianum. ‘Clito Mestres’ és un monòleg de Montserrat Roig, que, en la proposta de SSS… Teatre, interpreta Montse Arqués i dirigeix Ester Basagaña.

L’obra, originalment titulada ‘Reivindicació de la senyora Clito Mestres’, escenifica les reflexions d’una actriu en plena maduresa abans de sortir a escena a interpretar la tragèdia grega ‘Clitemnestra’. S’hi van filant els paral·lelismes entre la història del mite grec i els esdeveniments de la pròpia vida de la protagonista, una dona madura a qui l’home abandona per una amant.

‘Clito Mestres’ és un dels dos únics textos dramàtics de Montserrat Roig, escrit pensant en la seva germana Glòria, que era actriu i volia recuperar els seus orígens teatrals; possiblement per aquest motiu el monòleg és ple de referències familiars. En aquesta peça, Roig reivindica una visió femenina del món i la literatura, juntament amb la necessitat d’interpretar els mites clàssics amb una mirada no androcèntrica, la de la dona del segle XX; i s’hi palesa un clar suport als valors del feminisme i de la llibertat individual, temes recurrents al llarg de la producció de l’autora.