Torna la companyia local SSS… Teatre amb un monòleg de Montserrat Roig

La companyia local SSS… Teatre torna als escenaris aquest diumenge, a les 6 de la tarda, amb l’estrena del muntatge ‘Clito Mestres’ al Teatre Cirvianum. ‘Clito Mestres’ és un monòleg de Montserrat Roig, que, en la proposta de SSS… Teatre, interpreta Montse Arqués i dirigeix Ester Basagaña.

L’obra, originalment titulada ‘Reivindicació de la senyora Clito Mestres’, escenifica les reflexions d’una actriu en plena maduresa abans de sortir a escena a interpretar la tragèdia grega ‘Clitemnestra’. S’hi van filant els paral·lelismes entre la història del mite grec i els esdeveniments de la pròpia vida de la protagonista, una dona madura a qui l’home abandona per una amant.

‘Clito Mestres’ és un dels dos únics textos dramàtics de Montserrat Roig, escrit pensant en la seva germana Glòria, que era actriu i volia recuperar els seus orígens teatrals; possiblement per aquest motiu el monòleg és ple de referències familiars. En aquesta peça, Roig reivindica una visió femenina del món i la literatura, juntament amb la necessitat d’interpretar els mites clàssics amb una mirada no androcèntrica, la de la dona del segle XX; i s’hi palesa un clar suport als valors del feminisme i de la llibertat individual, temes recurrents al llarg de la producció de l’autora.