Torelló engega un procés participatiu per decidir la segona festa local

Per tal de donar resposta a una inquietud que sovint s’ha manifestat entre la població, l’Ajuntament ha engegat un procés participatiu per decidir si es manté com a festa local el dilluns de Rocaprevera o bé es canvia pel divendres de Carnaval.

Com a primer pas d’aquest procés, dimecres vinent 1 de juny, al Teatre Cirvianum, a les 8 del vespre, es celebrarà una taula-debat sobre les festes locals, amb la participació d’entitats per defensar les dues opcions.

El regidor de Participació Ciutadana, Xevi Lozano, explica que era “un compromís abordar aquest tema abans de final de mandat”. De fet, el febrer 2020 “ja ens vam començar a reunir amb entitats” però tot va quedar aturat amb la pandèmia: “ara hem recuperat el tema i hem posat en marxa un procés participatiu amb una votació final”.

La idea és que s’analitzin els pros i contres de què significa posar la festa local en una o altra data i que la decisió “no sigui visceral sinó que hi hagi reflexió”. Per això ara es farà el debat, obert a tota la població i posteriorment s’obrirà un procés de votació amb l’objectiu de decidir quina serà la segona festa local de Torelló de cara al 2023.

Els altres grups municipals, amb l’excepció de JxCat, donen suport al procés de participació que, després de la taula de debat, amb agents implicats, escoles, comerços, Carnaval i Pabordes de Rocaprevera, obrirà un procés de votació.

La votació estarà reservada a persones majors de 16 anys i empadronades a Torelló. Es farà telemàticament a través de la plataforma participacio.torello.cat, del 20 de juny al 10 de juliol. També s’obriran punts de votació assistida a l’OAC de la Casa Espona i al Torelló Jove i a peu de carrer amb els Agents de Civisme.