Torelló destina 190.000€ per ajuts a empreses i comerç: pots demanar-lo fins el 7-N

Des del 23 d’octubre i fins al 7 de novembre ja es poden demanar els ajuts del pla per a la reactivació econòmica del sector empresarial i comercial, que impulsa l’Ajuntament de Torelló, dotat amb 190.000 euros. Aquesta iniciativa parteix dels treballs de la comissió del COVID-19, creada per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i integrada per tots els grups polítics municipals.

Es tracta del Programa de subvencions directes per empreses, professionals i autònoms de qualsevol sector empresarial (sector comercial, restauració, serveis, indústria, etc.), especialment afectats per la crisi del COVID-19. La subvenció és una prestació econòmica única que té per objectiu donar suport a les activitats empresarials de Torelló (en funcionament, com a mínim, des de l’1 de gener del 2020); més concretament a empreses, autònoms i professionals del municipi que han patit una reducció involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus.

Els conceptes objecte de la subvenció són les despeses de lloguer o despeses financeres de locals comercials, de serveis i espais d’activitats empresarials de l’anualitat 2020; despeses laborals i de personal per dur a terme les activitats subvencionables; despeses de funcionament i d’inversions dels conceptes subvencionables; qualsevol altra despesa en relació amb l’objecte i els conceptes subvencionables.

El criteri principal per concedir la subvenció és la disminució de la facturació, així com el nombre de persones que treballen a l’empresa. En base a aquests criteris es podran concedir ajuts econòmics d’entre 500 i 1.000 euros a les activitats econòmiques que formulin la pertinent sol·licitud. Les sol·licituds de subvenció s’han de tramitar a l’adreça: https://www.gesbisaura.cat/convocatoria-de-subvencions-pla-de-reactivacio-municipal-de-torello-2020/