Torelló commemora el Dia de les Dones amb una dotzena d’activitats

La regidoria d’Igualtat impulsa la commemoració del Dia de les Dones amb una dotzena d’actes culturals i pedagògics, com ara tallers, espectacles teatrals i xerrades per tal de celebrar el 8 de març. Hi ha activitats previstes, entre altres equipaments, a la Biblioteca Dos Rius, el Teatre Cirvianum, el Museu de la Torneria i l’Escola d’Arts Plàstiques.

Entre els actes, hi ha els clubs de lectura amb llibres de temàtica femenina que organitza l’Oficina de Català de Torelló, amb la col·laboració de la Biblioteca Dos Rius, i que ja estan en marxa. Es llegiran i comentaran ‘Trampa de foc’ de Núria Martí i ‘Que Al·lah em perdoni’ de Laila Karrouch. La Biblioteca Dos Rius també acollirà l’hora del conte “Amb ulls de nena”, el dimarts 8 de març a les 6 de la tarda i la presentació del llibre ‘Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou’, el dimarts 15 de març a les 7 de la tarda.

A més, aquesta setmana, AlTer Cinema programa en la seva sessió del dijous 3 de març a la nit la pel·lícula ‘Annette’. Dissabte dia 5, a partir de les 10 del matí, l’Escola d’Arts Plàstiques organitza el taller ‘Tarot creatiu’, una iniciació pràctica per activar el pensament creatiu a través de les imatges del tarot. Lligat amb aquest acte, el dijous 10 de març, a les 7 de la tarda s’ha programat la xerrada “L’expressió creativa de les dones en les imatges del Tarot”. L’Escola d’Arts Plàstiques també organitzarà un taller de henna, el 19 de març a partir de les 3 de la tarda.

El programa d’activitats del Dia de les Dones a Torelló també inclou l’espectacle musical ‘Vega’, aquest diumenge 6 de març a les 18 h al Teatre Cirvianum i, en aquest mateix escenari, els monòlegs ‘1.000 maneres de sentir’, el dia 8 de març, a les 20.30 h.

Finalment, s’ha previst una jornada de delegades liles adreçada a les delegades i delegats liles de tots els centres educatius de Torelló, que es farà el dimecres 9 de març al matí al Museu de la Torneria. El programa d’activitats el completa la xerrada “Interseccionalitats en el feminisme trans*inclusiu”, a càrrec d’Elena Crespi, Fina Campàs i Ariadna Marcé, organitzada conjuntament amb altres ajuntaments i entitats comarcals i que tindrà lloc el dimarts 22 de març, a les 18 h a la sala Coll i Bardolet de l’edifici El Sucre de Vic.

-Consulta el programa d’activitats

-Declaració Institucional del Dia Internacional de les Dones 2022