Taula rodona sobre les festes locals de Torelló

El Teatre Cirvianum va acollir, aquest dimecres al vespre, una taula rodona sobre les festes locals, organitzada per l’Ajuntament. L’activitat s’inscriu en el procés de participació ciutadana per decidir si es manté el dilluns de Rocaprevera com a festa local de Torelló o bé es canvia pel divendres de Carnaval.

A l’acte, moderat per la directora de Ràdio Ona, Maria Aceituno, hi van assistir una trentena de persones. Les diferents opcions van ser defensades per Pau Vila (Deixebles de Sant Feliu, en representació dels col·lectius del Carnaval); Montse Soldevila (centres educatius); Ricardo van Gelderen (Federació AMPA’s); Jordi Jaumira (Agrupació de Comerciants de Torelló); Miquel Sala (Comissió de Rocaprevera); i Xavier Vilar (Associació d’Estudis Torellonencs).

Des de l’escenari, els ponents van poder posicionar-se i exposar els seus arguments, a favor d’una o altra opció. Tothom va coincidir en la conveniència de poder prendre la decisió a través d’una votació i que la ciutadania disposi de la màxima informació abans de decidir. Tot i així, hi va haver divergències sobre el calendari de votació, ja que en principi està previst que el termini per poder votar sigui immediat (del 20 de juny al 10 de juliol), mentre que algunes entitats demanaven posposar-lo i no tocar res fins després del centenari del santuari, l’any 2024.