Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Suport unànime del ple al model lingüístic de l’escola catalana

Les quatre formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament van escenificar en el ple ordinari del mes de desembre el seu suport al model lingüístic de l’escola catalana, subscrivint el manifest de somescola.cat i refermant l’exemple de cohesió social que representa. El ple, celebrat aquest dilluns, es va tornar a fer telemàticament d’acord amb les noves mesures de prevenció sanitàries.

Representants dels quatre grups polítics van intervenir abans de la votació del primer punt de l’ordre del dia per mostrar el seu suport al model català d’immersió lingüística i al manifest de somescola.cat. La proposta, aprovada per unanimitat, rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya i insta la Generalitat i totes les institucions a impulsar iniciatives per revertir la tendència actual a la baixa del català. El text també inclou el compromís dels grups municipals a actuar de manera activa en suport del model educatiu català i fa una crida a la mobilització sostinguda de la ciutadania en defensa de la llengua i cultura catalanes.

El ple ordinari de desembre, de poc més d’una hora de durada, també va incloure l’aprovació per unanimitat de la pròrroga del conveni de gestió de la deixalleria municipal amb el Consell Comarcal per un any mes, fins a 31 de desembre de 2022. A la pròrroga també s’hi inclou el servei de deixalleria mòbil. En canvi, no va prosperar la moció presentada pel grup del PSC contra el canvi climàtic, en suport al compliment del pacte verd Europeu i per manifestar el rebuig a la moratòria de la Generalitat respecte a les plantes de valorització energètica i la seva ampliació. La CUP i ERC, que hi van votar en contra i JuntsxCat, que es va abstenir, van coincidir en l’aposta per polítiques de prevenció, reutilització i reciclatge en la gestió i recuperació dels residus.

En el torn de precs i preguntes el grup del PSC va preguntar pel caixer del BBVA del barri de Montserrat; pels informes del semàfor del carrer Sant Bartomeu; i per com se celebraria la cavalcada de Reis. JuntsxCat va interessar-se pel semàfor del carrer Sant Bartomeu; per la valoració de la Fira TocaFusta i la festa del barri de la Joanot; pel recent Consell Municipal d’Esports i pel projecte de recol·locar la gespa que es retiri del camp de futbol. Finalment, des de la CUP es va preguntar per l’estat de les dues peces públiques del pont de Can Pujades i del soldat del Puig; pel foment del consum responsable en les campanyes comercials de Nadal i el replanteig en els llums de Nadal del municipi; i per l’estat d’una reixa prop de les vies del tren.

Des de les diferents regidories es va informar dels canvis en la cavalcada de Reis del pròxim 5 de gener, amb inici des del carrer Canigó i arribada a la plaça Nova per evitar aglomeracions; dels pastorets, el concert de Nadal i l’espectacle ‘Gran gala de circ de Nadal km0’ (8 i 9 de gener); i de les obres de substitució de la canonada d’aigua del carrer del Pont, que es reprendran passat Reis.