S’incorporen 8 persones a la brigada en el marc del projecte Treball als Barris

L’alcalde, Marçal Ortuño, i la primera tinent d’alcalde, Núria Montanyà, van donar la benvinguda, aquest dimecres, a La Carrera, a les 8 persones que s’han incorporat a la brigada municipal, en el marc del projecte Treball als Barris. Es tracta de persones en situació d’atur i que treballaran a l’Ajuntament per un període de sis mesos.

Les 8 persones ara incorporades són 2 peons, 2 paletes oficials de 2a, 1 pintor oficial de 2a, 1 instal·lador, 1 pintor oficial de 1a i 1 paleta oficial de 1a, i estan adscrites al projecte Per un nucli antic sostenible. Al marge, Torelló també incorporarà altres persones en diferents projectes del programa:

– Viu i conviu al nucli antic: tasques diverses i adaptables a la realitat social del barri. El projecte inclou la contractació de 3 agents cívics i 1 coordinador/a d’agents cívics.

– Vincula’t: atendre i acompanyar el col·lectiu de joves vulnerables del barri reforçant la seva identitat com a agent de canvi proactiu, fomentant la seva autonomia, afavorint una perspectiva de futur amb sentit i incentivant-ne la capacitat de resiliència i la promoció de l’autoestima. El projecte comporta la contractació d’1 educadora social.

– Suport als serveis de proximitat, promoció de l’autonomia i atenció a la dependència. El projecte es concreta en la contractació d’1 auxiliar de la llar i 1 treballador/a social.

– Millora de l’ocupabilitat: el projecte ha comportat la contractació d’1 orientador laboral (incorporat l’1 de febrer).

– Impuls al lloguer assequible i la mobilització d’habitatges buits cap al mercat de lloguer: implica la contractació d’1 tècnic/a habitatge.

Dins del programa Treball als Barris, l’Ajuntament de Torelló contractarà 18 persones -sumant-hi la persona tècnica responsable del programa-, gràcies a una subvenció de 274.328,96 euros del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). La subvenció s’inclou en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, amb la voluntat de fer costat als territoris que, per les seves característiques concretes, requereixen una atenció especial, amb accions orientades als aspectes ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial.

El projecte inclou accions ocupacionals que tenen com objectiu, a més a més d’oferir la possibilitat de treballar a persones que es troben en situació d’atur, que aquestes puguin adquirir i millorar les meves competències laborals, per incrementar la seva ocupabilitat, al mateix temps que enriquir el territori mitjançant la realització d’obres i serveis d’interès general i social.