Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Sant Jordi i Santa Jordina a Torelló

Durant tota aquesta setmana i fins més enllà del 23 d’abril, Torelló celebrarà Sant Jordi i Santa Jordina amb tot un seguit de propostes culturals adaptades a l’actual situació sanitària. Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania precaució i que se segueixin les mesures de protecció previstes a tots els actes.

La programació de Sant Jordi i Santa Jordina comença aquest divendres 16 d’abril, a les 7 de la tarda al Teatre Cirvianum, amb la cerimònia de lliurament dels guardons dels Premis literaris Vila de Torelló, organitzats per l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET).

issabte 17 i diumenge 18, a les 11 del matí, el Museu de la Torneria acollirà dos actes lligats als 90 anys de la proclamació de la 2a República. Per dissabte s’ha programat una conferència precedida d’una xerrada introductòria i diumenge hi ha prevista una recreació històrica sobre la Guerra Civil. El mateix dissabte 17 d’abril, a les 8 del vespre al Teatre Cirvianum, es representarà l’espectacle ‘Els Ocells’ de la cia. La Calòrica.

A partir del dimarts 20 d’abril, la Biblioteca Dos Rius enceta les presentacions de llibres i hores del conte, amb la col·laboració del Festival de Cinema de Muntanya. Dimarts, a dos quarts de 8 de la tarda, presentació del llibre ‘Fotografies i muntanyes’; dimecres 21, hora del conte a les 6 i presentació del llibre ‘Els descobridors de paisatges’, a dos quarts de 8; i dijous 22 i divendres 23, hora del conte a les 6 de la tarda. A més, a partir del 23 d’abril, la Biblioteca Dos Rius acollirà el videomuntatge ‘La rosa dels teus somnis’ i el projecte ‘Un relat a les escates del drac!, organitzats per l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló.

D’altra banda, el dia de Sant Jordi i Santa Jordina, a dos quarts de 6 de la tarda, la plaça Nova acollirà un concert i recitacions poètiques a càrrec de l’Escola de Música de Torelló, els Rapsodes de la Vall del Ges i Nou 69 Teatre.

Pel que fa a les presentacions literàries, l’agenda es completa amb les propostes del Museu de la Torneria el dijous 22 d’abril, a les 7 de la tarda (‘Les Serrasses 1952. Una història d’ibers i romans a Torelló’) i el dissabte 24 d’abril, a les 11 del matí (‘En terra de carlins. Evolució, fets i anècdotes de la darrera carlinada a la Vall del Ges (1872-1875)’). El mateix dissabte 24, a les 8 del vespre al Teatre Cirvianum, pujarà a escena l’espectacle ‘Conversando con Cecilia’ amb Lídia Pujol.

La programació d’actes de Sant Jordi i Sant Jordina també inclou les activitats del Centre de Normalització Lingüística d’Osona i dues exposicions que es poden visitar al Museu de la Torneria.

-Programa d’activitats