Salut instal·la a Torelló un mòdul de reforç a l’atenció primària

La setmana vinent entrarà en funcionament el mòdul de reforç que s’ha instal·lat al costat del Centre d’Atenció Primària, en una iniciativa del Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Institut Català de la Salut (ICS).

Aquests mòduls es col·loquen en espais annexes als centres sanitaris amb l’objectiu de traslladar l’activitat relacionada amb el coronavirus fora del CAP, com ara la realització de proves PCR i l’atenció als pacients amb simptomatologia respiratòria sospitosa de COVID. Així, es poden crear dobles circuits per tal de garantir una major seguretat per als professionals i pacients dels centres. L’ús d’aquests equipaments té una durada d’un mínim de divuit mesos i un cost mitjà d’uns 70.000 euros.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’Enfortiment i Transformació de l’atenció primària, amb l’ objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla compta amb una inversió global a tot Catalunya de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022. Té l’objectiu de millorar l’accessibilitat i els processos, augmentar la resolució i avançar en l’atenció a la cronicitat.