Ràdio Ona inicia nova temporada

Aquesta setmana ha començat la 41a temporada de Ràdio Ona, l’emissora municipal de Torelló i la Vall del Ges. La nova graella està formada per 17 programes de producció pròpia i 3 programes produïts per altres emissores. En total, més de 30 col·laboradors i col·laboradores formen part de l’equip de Ràdio Ona.

Alguns d’aquests programes tenen una llarga trajectòria, d’altres es van estrenar a finals de la passada temporada i es consoliden en la nova programació. Aquestes són algunes de les novetats de la nova temporada:

A LA TEVA SALUT

Programa que s’estrena aquest setembre, conduït per Míriam Molas i Txell Bonet, dues professionals del CAP Torelló. En aquest espai, produït amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, es parlarà d’hàbits saludables, tant en l’àmbit físic com emocional. En cada edició es comptarà amb la participació d’un expert en algun tema determinat. També amb una secció on resoldre els dubtes de l’audiència. Les preguntes es podran fer arribar a través d’una adreça de correu electrònic o mitjançant les bústies físiques situades a l’edifici del CAP Torelló. En el primer programa la convidada serà Montse Petit, metge de família i directora del CAP Torelló. El programa s’emetrà els dissabtes a les 10 del matí i també es podrà recuperar en format pòdcast a la web de Ràdio Ona.

LES CICLISTES

Programa que neix el juny del 2022 per fer un seguiment del Tour de França i que es consolida com a espai mensual en aquesta nova temporada. Conduït per Gemma Carretero i Marc Casas, serà un espai dedicat al ciclisme i a tota l’actualitat que l’envolta. S’emetrà el primer dilluns de cada mes a les 8 del vespre i també es podrà trobar en format pòdcast a la web de l’emissora.

TOCATS PER LA BOIRA

Programa que també neix aquest estiu i que es consolida a la graella. Conduït per Joan Cunill, Josep Maria Pradell i Javi Iglesias, és un espai difícil de catalogar. Una tertúlia irreverent on es toquen diferents temes, de forma aleatòria i s’ofereixen diferents punts de vista sempre amb un toc d’humor. Es podrà escoltar dijous a les 9 del vespre.

L’ENTREVISTA

Espai diari dedicat a l’actualitat local i conduït per l’equip professional de Ràdio Ona: Maria Aceituno, Ingrid Franquesa i Mònica Serrano. Cada dia a les 13.15 h.

LA VEU DEL CONSISTORI

És el programa quinzenal dedicat a la política municipal que comptarà amb un espai de debat entre els diferents grups polítics de Torelló i amb una entrevista a l’alcalde de Torelló, produït pels serveis informatius de l’emissora i presentat per Ingrid Franquesa. Els oients també podran participar traslladant preguntes als convidats. Es podrà escoltar cada dimarts a les 8 del vespre.

ALTRES PROGRAMES

Altres programes més veterans de l’emissora renoven el format, com és el cas del Ràdio Ona Notícies. L’actualitat de la Vall del Ges continuarà mantenint el seu espai cada dia de dilluns a divendres de les 13 h a les 13.20 h del migdia. És un programa produït pels serveis informatius de Ràdio Ona que serveix per conèixer què passa en l’entorn més immediat. Tampoc hi faltaran els Butlletins Informatius cada hora, a dos quarts en punt.

També segueixen en antena els programes musicals de radiofórmula Còctel de Matí i Còctel 2.0, així com el programa Underground (conduït per Ada Danés) i Poti Poti (presentat per David Henden).

Es continuarà comptant amb l’espai setmanal dedicat al món de la cobla i la sardana Rotllana Oberta, presentat per Gregori Cordero, cada dissabte a les 11 del matí. I cada dijous a les 8 del vespre es podrà escoltar Entrevista en temps de nit conduït per la Montserrat Font. És un dels programes amb més trajectòria de l’emissora municipal, que cada setmana tracta l’actualitat comarcal.

I en format mensual es continuarà comptant amb el programa Educa en Xarxa de la Xarxa de Debat Educatiu de Torelló; Diàleg, l’espai de les parròquies de Torelló i De Mil Colores, un espai d’entrevistes a ritme de sevillanes presentat per Encarna Valderramas i Mercè Muñoz. Un altre dels programes mensuals que es consolida és Juntes som revolució, un espai feminista de difusió i reivindicació.

L’inici de temporada coincideix també amb l’estrena de la nova pàgina web, més dinàmica i intuïtiva on es podran trobar les últimes notícies i també els pòdcasts de tots els programes produïts per Ràdio Ona. Una funció que permetrà mantenir un arxiu indefinit de tots els continguts. També es millora el sistema d’streaming de tal manera que es podrà escoltar Ràdio Ona en directe no només des de l’ordinador sinó també des dels dispositius mòbils amb una millor qualitat de so.