Presenten un programa de formació i foment de l’ocupació al sector del metall

Aquest dimecres s’ha presentat a la sala d’actes de La Cooperativa el nou programa ‘Treball, talent i tecnologia. Ocupa’t en el sector del metall a la Vall del Ges, Orís i Bisaura’, impulsat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, els ajuntaments que en formen part i la Diputació de Barcelona. L’objectiu és posar en valor el sector metal·lúrgic, un dels més importants del territori, fomentant la formació, fent-lo atractiu per a les noves generacions i les persones que busquen feina.

Durant l’acte, l’alcalde de Torelló i president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Marçal Ortuño ha destacat la importància del sector del metall i ha emmarcat aquest nou programa en la idea d’alinear la recerca de talent, la formació per avançar en la competitivitat i la voluntat de cobrir les necessitats de les empreses.

A la presentació també hi ha assistit el vicepresident del Consorci i alcalde de Sant Quirze de Besora, David Solà i la gerent del Consorci, Natàlia Pérez, que ha estat l’encarregada de detallar el contingut del programa, que compta amb un pressupost de 77.000 euros pels anys 2021 i 2022.

‘Treball, talent i tecnologia. Ocupa’t en el sector del metall a la Vall del Ges, Orís i Bisaura’ inclou una àmplia oferta de formacions, cursos i tallers, començant per una formació professionalitzadora per a 15 joves que s’iniciarà aquesta tardor. També es faran càpsules formatives vinculades directament amb el sector del metall i altres càpsules d’eines digitals. A més, s’oferirà un acompanyament individualitzat, un espai de recerca de feina i estímuls a la contractació per a les empreses metal·lúrgiques de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. Un altre dels objectius del programa és treballar en la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en els llocs de treball qualificats del sector del metall.

Tota la informació del projecte es pot consultar en el següent apartat de la pàgina web del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura: https://www.gesbisaura.cat/TTT/