Presenten la diagnosi sobre consums de risc a Torelló

Aquest migdia s’ha presentat a la sala d’actes de La Cooperativa la diagnosi sobre els consums de risc a Torelló, una “fotografia” de la situació actual del consum abusiu de substàncies que generen drogodependències. Amb les dades d’aquest estudi es podrà treballar en noves accions que fomentin el consum responsable.

La presentació ha començat amb la intervenció del regidor de Joventut, Xevi Lozano, que ha agraït “la col·laboració de totes les persones que han participat en la diagnosi” i ha volgut remarcar que aquest document és un pas més en la feina que s’està fent des de fa anys a Torelló per promoure un consum responsable.

La diagnosi sobre consum de risc a Torelló l’ha elaborat la Fundació pel Suport Social i Solidari, a partir de 15 entrevistes i 582 enquestes. Ferran Erra, Sílvia Valls i Francesc Torras, en representació de l’equip de suport a l’acció comunitària d’aquesta fundació, han estat els encarregats de desgranar les principals dades del document. Entre altres aspectes, han explicat que Torelló té unes xifres de consum similars a la resta de poblacions i que, tot i tenir una imatge de municipi amb molta activitat festiva, no presenta unes dades més elevades. A més, han destacat que un 72% dels enquestats considera que el consum irresponsable afecta la convivència i que un 66% creu que els problemes que se’n deriven són cosa de tots.

A partir de la presentació d’aquesta diagnosi i amb les dades que conté, el següent pas és treballar per aplicar un pla d’acció, amb actuacions tècniques, comunitàries i algunes enfocades a la gent més jove per tal de seguir avançant cap a consums més responsables. En aquest sentit, una de les novetats de la diagnosi és que ha inclòs la participació d’alumnes de 1r a 4t d’ESO i les seves famílies de l’Institut Escola Marta Mata.

-Consulta el document ‘Diagnosi sobre consums de risc a Torelló”