‘Pòsters de Músic’ i ‘Classe’, aquest cap de setmana al Cirvianum

Doble proposta aquest cap de setmana al Teatre Cirvianum. D’una banda, un espectacle km 0, amb ‘Pòsters de Músic’ de la formació local Cani-Go!, i per l’altra el muntatge ‘Classe’de Sixto Paz Produccions i La Villarroel.

Dissabte, a les 8 del vespre, es posarà en escena ‘Pòsters de Músic’, un espectacle musical amb tocs d’humor, de la formació Cani-Go!, amb direcció musical d’Esteve Molero i direcció artística i guió de Xavier Capdevila.

A ‘Pòsters de Músic’, en Pere Flautes, un músic veterà amb un peu a la tomba, explica les seves aventures i desventures dedicant-se a la música durant tota la vida. Una història, mig inventada o mal recordada per en Pere Flautes, de la cobla orquestra Canigó de Torelló, que podria ser la història de la majoria de formacions catalanes fundades a principis del segle XX. Un repàs històric que permet escoltar com ha anat sonant la música a les festes populars durant els últims cent anys.

Per altre cantó, diumenge a les 6 de la tarda, es representarà ‘Classe’, precedida d’un gran èxit als escenaris barcelonins, especialment per les interpretacions dels coneguts Pol López, Pau Roca i Carlota Olcina, sota la direcció de Pau Carrió.

Es troben tres adults, una mare, un pare i un mestre, en una aula plena de cadires petites per parlar del futur del fill dels primers, de 9 anys perquè té dificultats per aprendre. Però als pares, que s’acaben de separar, no els ha agradat mai l’escola, ni els professors.

‘Classe’ és una reunió explosiva, on afloren diferències de classe, culturals, d’opinió, vitals i emocionals, que canviarà per sempre el futur dels tres personatges que no es posaran d’acord, encara que tots volen el millor per al nen. L’obra és un retrat de la realitat ple de preguntes sense resposta fet amb humor i tendresa, però que també vol ser un joc amb tres personatges encantadorament comuns, intel·ligents, deliciosos, carregats de raons, d’amor i desamor.