Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Ple municipal del mes de març

El ple municipal de l’Ajuntament de Torelló corresponent al mes de març va donar llum verda a les pròrrogues per una anualitat més de dos contractes de gestió, d’una banda el del servei d’Escola Municipal de Música i de l’altra el dels serveis de neteja dels locals i edificis municipals.

Quant a l’Escola de Música de Torelló, es va aprovar per unanimitat la pròrroga de la gestió del servei pel termini d’un any, fins al 15 de juliol de 2022. Es tracta de la tercera i última pròrroga estipulada en el contracte, després de la qual s’estudiarà quina ha de ser la nova fórmula de gestió del servei i les característiques dels continguts formatius d’aquest servei.

Per altre cantó, amb les abstencions de la CUP i JuntsxCat, es va acordar prorrogar el contracte amb l’empresa Innovació i Tècniques de Conservació per a la prestació dels serveis de neteja dels locals i edificis de diversos serveis municipals, per una anualitat més, fins a l’1 de juliol de 2022.

Tots els grups van donar suport a la moció de la CUP de proposta de creació d’una comunitat energètica local. Davant del repte de la transició energètica i la urgència de canviar el model de consum energètic per utilitzar cada vegada més energia provinent de fons renovables i reduir el consum d’energies d’origen fòssil, el grup municipal proposava, entre d’altres coses, portar a terme els acords de la moció ‘Per un nou model energètic’, aprovada l’any passat; crear una comunitat energètica local, liderada per l’Ajuntament, per l’autoconsum energètic municipal i privat, que pugui gestionar instal·lacions fotovoltaiques municipals existents i planificar-ne de noves; promoure el debat públic en favor de l’autoconsum, de les energies renovables i del model de producció distribuïda; i valorar la creació d’una comercialitzadora elèctrica local, que podria ser en format cooperativa.

En un altre ordre de coses, es va formalitzar l’adhesió de l’Ajuntament al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Tot i que l’Ajuntament estava vinculat al Consorci des del 1992 a través d’un conveni, ara s’hi ha integrat com a membre de ple dret.

En el capítol d’Igualtat, es va presentar i aprovar la proposta a favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport d’una llei trans estatal per a l’actual legislatura. I es va modificar el pla normatiu per al 2021, ja que des del departament de Promoció Econòmica hi ha previst canviar el reglament regulador del servei municipal del viver d’empreses de serveis de Torelló.

En el torn de precs i preguntes, des del PSC es va demanar informació sobre el futur sistema de recollida de deixalles; i pel pla de dinamització comercial a Torelló.

El grup de JuntsxCat va preguntar per la reunió recent amb el CF Torelló; la necessitat de repassar els fanals de la població; la prohibició d’aparcament a la zona del firal; i per la situació del tema COVID a Torelló.

La CUP es va interessar pel tema del parc florit; per la possibilitat de fer actes de les reunions en format telemàtic per la gent que no pot connectar-s’hi; per la necessitat de disposar de més personal als Serveis Socials; per les dificultats d’empadronar-se de determinades persones. I també sobre els requisits per a les places laborals de Ràdio Ona i la seva repercussió sobre la relació de llocs de treball.

En l’apartat d’informacions de les regidories es va posar en coneixement del ple diferents temes: l’inici d’un club de lectura de dones; primeres entitats adherides a Aliança Educativa 360; s’està organitzant el fòrum educatiu per al proper 22 de maig; la reobertura de la biblioteca del barri de Montserrat, després de Setmana Santa; la Jornada Segimon Serrallonga com l’any passat, juntament amb la Beca i pel mes de juny; l’organització dels actes de Sant Jordi amb totes les garanties; les exposicions del Museu de la Torneria; la celebració de les taules de participació dels pressupostos participatius; reunió amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, amb recuperació de les visites presencials del gestor de proximitat i un pla de xoc de manteniment; reunió amb ADIF per tractar temes tècnics i passos urbans sota i sobre la via; la prolongació del període de prova de la regulació del trànsit al casc antic perquè s’acabin de registrar tots els veïns; propera campanya de recollida de trastos i potenciació de recollida selectiva, després de Setmana Santa; inici de les obres del carrer de la Pau el dia 19 d’abril i reunió prèvia amb els veïns; ajornament fins al 2022 dels premis ADN Emprèn i organització de la Setmana ADN Emprèn, el proper mes de maig; activitats relacionades amb l’emprenedoria; obertura de la piscina el 6 d’abril; actuacions del pla d’accessibilitat; la propera posada en marxa de la nova pàgina web; i una repassada en forma de dades a la situació actual de la pandèmia a Torelló.