Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Obert el termini per presentar sol·licituds per a la rehabilitació d’elements comuns d’edificis d’habitatges

L’Ajuntament de Torelló impulsa un nou programa d’ajuts econòmics adreçats a la rehabilitació de façanes, substitució de tancaments i supressió de barreres arquitectòniques d’edificis d’habitatges del municipi. El termini per presentar les sol·licituds ja està obert i s’allargarà fins al 12 de juliol.

D’aquesta línia d’ajuts se’n poden beneficiar les persones propietàries d’edificis, amb la condició que han de ser edificis construïts abans de l’1 de gener de 2000; i que, com a mínim, tinguin el 70 per cent de la superfície total destinada a habitatge (excloent les superfícies de la planta baixa i sota rasant no destinades a habitatge). A més, almenys el 70% dels habitatges han de constituir el domicili habitual i permanent dels seus propietaris o arrendataris durant totes les fases del procediment. Per optar a la subvenció, és obligatòria la realització de la Inspecció Tècnica de l’Edifici.

En les rehabilitacions de façanes, el percentatge de subvenció és de fins al 50% i no es pot superar el topall màxim de 7.500 euros. En la substitució de tancaments i la supressió de barreres arquitectòniques, el percentatge de subvenció és de fins al 75% i tampoc pot superar el topall màxim de 4.500 euros. El termini d’execució de les obres, finalitza el 15 de novembre de 2021 i, el termini per a la justificació acabarà el 30 de novembre de 2021.

La subvenció màxima per edifici en cas d’optar a diverses actuacions no pot superar els 10.000 euros.

Per al suport tècnic i assessorament es poden concertar visites a l’Oficina d’Habitatge de Torelló 93 859 36 12 o bé oht@ajtorello.cat.

-Més informació de la línia d’ajuts