Nova xerrada de la Comunitat Energètica de Torelló

El foyer del Cirvianum va acollir, aquest dimarts, la segona xerrada de la Comunitat Energètica de Torelló. El regidor Adrià Jaumira va destacar l’oportunitat d’impulsar una Comunitat energètica a Torelló en el context actual d’emergència climàtica i d’increment del preu de l’energia. També va manifestar la voluntat del consistori de donar-hi suport a través de la cessió de cobertes o en la redacció de projectes executius de fotovoltaica.

En la seva exposició, Joan Canó, tècnic de l’ALEO (Agència Local de l’Energia d’Osona) va explicar com funciona una comunitat energètica i específicament, el model de cooperativa de consum impulsat a tot Osona (25 municipis ja tenen o han iniciat el camí per crear una comunitat energètica).

D’altra banda, Galdric Ruiz, tècnic de Transició energètica del Consorci Vall del Ges, Orís i Bisaura, va remarcar que cal donar el primer pas de crear la comunitat energètica per poder tenir eines per afrontar la crisi energètica actual. Aquest primer pas ha permetre entendre millor què és l’energia a nivell ciutadà i poder participar activament de la transició energètica.

Com a conclusió de la jornada en van sortir:

  • 20 persones interessades en formar part de l’Equip Motor
  • 11 persones interessades en ser Soci Fundador
  • El nom de la nova cooperativa energètica: Torelló Sostenible

Es preveu que després de Setmana Santa es farà la propera reunió amb l’Equip Motor per iniciar els passos de constitució de la nova Comunitat Torelló Sostenible.