Lliurament del Segell InfoParticipa a l’Ajuntament de Torelló

En un acte celebrat, dilluns a la tarda, a la sala d’actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va fer el lliurament de la 9a edició dels Segells Infoparticipa. Es van lliurar 150 Segells, dels quals 136 corresponen a Ajuntaments, 11 a Consells Comarcals i 3 a Diputacions. Entre aquestes institucions hi ha l’Ajuntament de Torelló, que ha obtingut un 92,31% del Mapa InfoParticipa, que avalua la transparència de les institucions públiques.

Va donar la benvinguda a l’acte el rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho; després del qual va intervenir Armand Balsebre Torroja, catedràtic i director del grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la UAB. El doctor en Dret i expert en Transparència, Miguel Ángel Blanes Climent, va presentar una ponència titulada “De la transparència formal a la real”. La part més acadèmica de l’acte la va tancar el director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Albert Cañigueral Bagó.

Posteriorment es va fer el lliurament dels guardons a les institucions distingides. L’alcalde Marçal Ortuño va recollir el diploma acreditatiu. Els 136 ajuntaments premiats representen el 14% del total d’ajuntaments catalans.

L’informe InfoParticipa és elaborat anualment pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. L’equip avaluador analitza 52 indicadors de transparència a partir de la informació que ofereixen les webs dels ajuntaments catalans. Es valora especialment que, a banda que la informació estigui publicada, també sigui accessible, clara, ordenada i fàcil de localitzar. En l’avaluació actual, l’Ajuntament de Torelló compleix 48 dels 52 indicadors de l’informe, la qual cosa significa un 92,31%.