L’espectacle d’Arnau Tordera amb Osonament “Jo bé, i tu?” aterra al Teatre Cirvianum

Divendres 15 d’octubre, a les 20h, el Teatre Cirvianum de Torelló acollirà la representació de l’obra “Jo bé, i tu?”, una producció del músic osonenc Arnau Tordera i d’Osonament, que té com a protagonistes a persones usuàries i professionals dels serveis de salut mental i addiccions de l’entitat.

L’espectacle parteix de la lectura de la novel·la de ciència ficció d’Aldous Huxley Un món feliç (1932), com a pretext i marc per arribar a una obra de creació col·lectiva que vol fer reflexionar el públic sobre la societat i la seva evolució, el present i el futur, les relacions humanes i les seves jerarquitzacions. El concepte artístic planteja traslladar a escena un món mecanitzat, determinat i deshumanitzat que augura un futur desolador i interpel·lar l’espectador perquè estableixi connexions entre la societat exposada i la nostra.

L’obra es va estrenar a Vic el 2019 amb motiu del 40è aniversari d’Osonament, després d’un procés de creació de 10 mesos que va comptar amb la implicació activa d’una trentena de persones ateses i professionals de l’entitat, potenciant un aprenentatge mutu i una gran ventall de possibilitats de participació i de funcions.

Per aquesta segona representació, s’han fet dos assajos a la setmana des d’inicis de setembre. Per la majoria de persones ha significat refrescar un paper que ja havien representat, però hi ha persones que hi participen per primera vegada.

Un dels principals objectius d’aquest espectacle multidisciplinari -que combina música en directe, teatre, literatura i contingut audiovisual- és que les persones participants hagin pogut explorar diferents disciplines artístiques i diferents elements que intervenen en la creació d’una obra de gran format.

Arnau Tordera és cantant, guitarrista i compositor del grup de música Obeses amb el qual ha publicat cinc discos, ha estrenat un concert simfònic amb la Banda Municipal de Barcelona i cor a L’Auditori de Barcelona i un concert per a Cobla i cor mixt estrenat al festival “Amb so de cobla”.

A més, ha compost i protagonitzat l’òpera-rock “Verdaguer, ombres i maduixes” i és autor de la cantata infantil “La màquina del temps”, el projecte conjunt del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya durant l’any 2019, editat en disc i partitura.

Osonament és una entitat que ofereix una xarxa de recursos que tenen per objectiu cobrir les necessitats de rehabilitació, habitatge, oci i inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions a Osona. L’entitat té una àmplia experiència en organitzar projectes artístics i socials, a més de donar assistència directa a les persones.