L’Ajuntament de Torelló obté un Reconeixement Administració Oberta

El Teatre Auditori de Llinars del Vallès va acollir, aquest dimarts, l’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2021  que promou el Consorci AOC. A l’igual que en les edicions de 2018 i 2019, l’Ajuntament de Torelló ha estat distingit amb un d’aquests guardons, que valoren la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva transformació digital. Torelló ha obtingut un top 10 en la categoria d’ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants. L’alcalde Marçal Ortuño va recollir el guardó.

L’acte de lliurament va comptar amb la participació del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, el president de Localret, Jaume Oliveras, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i la directora de l’AOC, Àstrid Desset.

Aquesta és la VII edició dels Reconeixements Administració Oberta, uns guardons que l’AOC atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en l’impuls de la transformació digital i el govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. L’Índex de Maduresa Digital és una iniciativa única, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic.

Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa.