La realitat de la transsexualitat, amb ‘Ximpanzè’ al Cirvianum

El Teatre Cirvianum presenta, aquest divendres a les 8 del vespre, la producció de la Cia. Inevitables, ‘Ximpanzè’. L’obra és un text sobre la transsexualitat basat en històries reals, que apropa a una realitat que tothom sap que existeix i l’esforç que suposa trobar i reconèixer la veritable identitat.

En Marc, un home trans de 42 anys embarassat de vuit mesos, arriba a la consulta de ginecologia, on ha d’aguantar la mirada inquisidora de la resta de pacients. Aquest detonant farà que en Marc expliqui la seva història, tornant a ser aquella nena a qui anomenaven gallimarsot (marimacho), aquella adolescent que se sentia observada i que odiava els seus pits. Retornarà al moment en què va descobrir quina era la seva identitat real i va mantenir una lluita amb si mateix per acceptar-se, alhora que fa front al distanciament d’un pare que no el comprèn.

‘Ximpanzè’ està basat en un text d’Agustí Franch. Amb direcció de Núria Florensa i Raül Tortosa i interpretació d’Isidre Montserrat, el muntatge és un testimoni de què se sent quan el món interior d’una persona és un caos i ningú és capaç d’ajudar-lo a posar-hi ordre.