Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
La Calòrica porta ‘Els ocells’ al Cirvianum

Aquest dissabte, a les 8 del vespre, La Calòrica posarà en escena a l’escenari del Teatre Cirvianum, el muntatge ‘Els ocells’, una adaptació molt actual de l’obra d’Aristòfanes.

Es tracta d’una irreverent i divertida versió, d’una comèdia majúscula, excessiva, de vegades insuportable. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en DJ messiànics. Una comèdia on l’humor més negre i absurd es posa al servei del discurs més polític. Una comèdia eclèctica d’impossible classificació.

El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se’ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d’impostos que ells anhelen. La trobada accidental amb una innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d’estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d’Individu, Propietat i Competència?

Israel Solà dirigeix, a partir de la dramatúrgia de Joan Yago, un repartiment format per Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius.

D’altra banda, diumenge a les 6 de la tarda, es projectarà la websèrie del Carnaval de Terra Endins, ‘La llegenda del Falatell’, una iniciativa impulsada per l’Associació Carnaval de Terra Endins (ACTE), Associació Deixebles de Sant Feliu i Col·lectiu Pullassu.

Una visita inesperada durant la presentació del Carnaval de Terra Endins portarà a tres integrants de l’autoanomenat Kumandu Barrila a iniciar una lluita contra els poders municipals i eclesiàstics per recuperar el Falatell i proclamar la República de la Barrila.

‘La Llegenda del Falatell’ ha significat 5 mesos de feina i 26 jornades de rodatge. El Cirvianum acollirà, diumenge, la projecció completa de tots els capítols de la sèrie en pantalla gran. La websèrie del Carnaval ha comptat amb la participació de més de 350 persones i des de la seva estrena, la sèrie porta més de 16.500 visionats a YouTube.

El cap de setmana del Cirvianum es completa amb la proclamació del veredicte i lliurament dels premis literaris Vila de Torelló, que tindrà lloc divendres a les 7 de la tarda.

Durant la cerimònia es lliuraran també els guardons del concurs literari de les escoles de Torelló Pescallunes/Pescalletres i els de la primera edició del Premi Pescamots.cat, per a textos dels alumnes i voluntaris lingüístics de l’Oficina de Català de Torelló.

Durant l’acte hi haurà una actuació musical del grup format per Elisenda Queralt i John McKissock i una lectura de poemes a càrrec d’Els Rapsodes de la Vall del Ges.

L’acte, que és gratuït amb invitació, serà retransmès en streaming a través del canal de Youtube d’ADET Vall del Ges i Bisaura.