Jornada de donació de sang, el dissabte 3 de setembre

Torelló acollirà una nova campanya de donació de sang. Dissabte 3 de setembre, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, es podrà donar sang a la sala Polivalent, a la zona esportiva del municipi. La jornada l’organitza el Banc de Sang i Teixits i la delegació a Torelló de l’Associació de Donants de Sang d’Osona.

Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat o també es pot trucar al telèfon 93 557 35 66.

Amb el lema “Viu i Fes Viure”, el Banc de sang i Teixits vol recordar que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui es disposa d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

-Tingui entre 18 i 70 anys
-Pesi 50 quilos o més
-En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Donació de medul·la òssia

En totes les campanyes de donació, aquelles persones que tinguin entre 18 i 39 anys, poden registrar-se com a donants de medul·la òssia. Per fer-ho, cal que ho demanin en el moment de l’entrevista mèdica.

En el mateix moment que fan la donació de sang, s’extreu un tub extra per analitzar quin tipus de medul·la té el donant i incorporar-lo al registre mundial de donants de medul·la. En cas que sigui compatible amb una persona malalta, rebrà una trucada per avisar-lo si vol fer efectiva la donació de medul·la.