Ja es coneixen les 8 propostes finalistes dels pressupostos participatius de Torelló

En el marc dels pressupostos participatius de Torelló, els passats dimarts i dimecres es van celebrar dues taules de participació obertes a la ciutadania. En aquestes sessions, les persones assistents van poder treballar les propostes que la ciutadania havia fet arribar en la fase anterior del procés. De les taules de participació, en les quals han participat telemàticament més d’una trentena de persones, n’han sortit les 8 propostes finalistes que es sotmetran a la votació final.

En la sessió de treball de dimarts es van analitzar, conjuntament i per grups, la relació de propostes recollides en la fase inicial del procés. De les 77 propostes, una trentena es van descartar perquè no complien els requisits explicitats en les bases dels pressupostos participatius. Del treball de dimarts en van sortir 30 propostes que van ser objecte d’anàlisi en la sessió de dimecres.

Finalment, els grups de treball van votar les propostes que consideraven que calia prioritzar. De la suma de les votacions dels grups en van sortir les 8 propostes finalistes (i 2 de reserva per cobrir qualsevol eventualitat). Les propostes escollides, que ara seran revisades pels diferents departaments tècnics de l’Ajuntament, són les següents (per ordre de major a menor preferència):

1-Adquisició de l’equip necessari per a la realització de competicions nacionals i internacionals, Proposem comprar material com; corxeres, banderes, trampolins, grades… A la piscina exterior per tal de poder realitzar diferents competicions a nivell nacional i promocionar l’esport de la natació pel poble, ja que és molt important.
2- Pati(R)evolució+Natura a L’institut Cirviànum Fer dels patis de l’institut espais agradables que, a més, facilitin realitzar part de l’activitat lectiva a l’aire lliure i integrin i acostin la natura als alumnes amb tots els beneficis que això comporta.
3-Promoció del senderisme i la bicicleta Visibilitzar i estructurar l’oferta de rutes naturals i ciclistes / BTT de Torelló
3-Oferta oci joves Programar diferents activitats: música, cinema… per tal que els i les joves diposin d’activitats i espais de trobada durants els nits dels caps de setmana.
5-Carrils bici Promoure la mobilitat sostenible, resoldre problemes d’aparcament. Promoure la utilització de la bicicleta i patinet com a mitjà de transport saludable.
6-Viu el riu L’objectiu és recuperar el camí que voreja Ter a nivell paisatgístic i que pugui ser gaudit per tothom. Aquest projecte seria una primera fase centrada en el tram de la Resclosa de Matabosch fins al pont de Conanglell (o fins on permeti el pressupost). La proposta seria: netejar la zona i condicionament del camí existent amb la creació de punts de parada i d’observació de la riquesa cultural i paisatgística que ens envolta.
7-Activa’t Torelló Fer una programació d’oci-cultura per cada cap de setmana de tardor, ja sigui dissabte o diumenge, matí, tarda o vespre. Oberta a diferents franges d’edat i a diferents barris (tallers per la canalla, petits concerts + food truck, gimcanes, circ, màgia, contes…)
8-Millorar les zones verdes o espais públics Instal·lar una àrea de pícnic a la zona del pavelló així com altres equipaments lúdics (tirolines, aparells per fer exercici, jocs infantils…) i millorar la il·luminació de la zona. Obrir la zona verda de la Pista C/ Puigdessalit i dotar-la de nou mobiliari urbà. Instal·lar més elements a la zona verda al voltant del pont de Malianta.
9-Remodelació millorar l’skatepark existent, crear un espai que torni a aclamar el jovent.
10-Pumptrack espai lúdic esportiu per a la pràctica de la bicicleta, skate, patins i patinets.