Inés Villanueva guanya la catorzena beca Segimon Serrallonga

El Teatre Cirvianum va acollir, aquest dissabte, l’acte anual en memòria de Segimon Serrallonga, que organitzen l’Ajuntament de Torelló i l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic. Durant l’acte també es va lliurar la catorzena Beca Segimon Serrallonga per a l’ampliació d’estudis a l’estranger, que ha recaigut en Inés Villanueva.

En aquesta edició de la beca Segimon Serrallonga es van presentar disset candidatures. La guanyadora, Inés Villanueva, va presentar la proposta de projecte d’estudis “Filosofia, política i ecologisme. Aportacions filosòfiques per repensar la teoria política des de la mirada transversal de l’ecologisme”, que realitzarà a través del Màster Internacional de Filosofia a les universitats de Lisboa (Portugal) i Lille (França).

La beca Segimon Serrallonga es va crear l’any 2006 i es dedica a projectes d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació. La seva dotació va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció. En l’organització d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Torelló ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic-Universitat Central de Catalunya en tasques d’assessorament i difusió.

La Comissió de Selecció de la beca ha estat formada per Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Xavier Lozano, regidor de Cultura, com a secretari; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l’Art i professora de la UVicUCC; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora titular de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, professor a l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) Llotja de Barcelona i a la Universitat Oberta de Catalunya; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB.

L’acte en memòria de Segimon Serrallonga va comptar també amb la intervenció del professor de Literatura Catalana a la UB Jordi Marrugat, que va impartir la conferència “La poesia de Josep Carner (i la seva influència en Segimon Serrallonga)”. Finalment, i després de la intervenció de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, es va interpretar l’espectacle poeticomusical ‘Bestiari’, de Josep Carner i Joan Díaz.