‘House of the Gods’, Flor de Neu d’Or del 40è Festival BBVA de Cinema de Muntanya

El film ‘House of the Gods’, dirigit pel realitzador britànic Matt Pycroft, va guanyar el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’or en el quarantè aniversari del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. En la gala de clausura del certamen, celebrada dissabte al vespre al teatre Cirvianum, ‘La liste: everything or nothing’ es va endur el segon guardó d’aquesta edició, el premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de muntanya.

El premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata al millor film d’esports de muntanya té com teló de fons les cascades d’Islàndia. L’editor i protagonista Aleix Salvat va recollir el guardó per ‘Jötunn’, un curtmetratge sobre caiac extrem dirigit per Mikel Sarasola (País Basc), que també es va endur el premi a la millor pel·lícula de la secció +Xtrem d’esports de muntanya Cervesa del Montseny per votació del públic.

‘Yukon, un rêve blanc’ va guanyar el premi Quadpack Foundation i Flor de Neu de Plata al millor film de cultura de muntanya. El jurat també va reconèixer amb el premi Boreal i Flor de Neu de Plata al millor guió el film ‘Not alone’, dirigit per la canadenca Heather Mosher.

D’altra banda, ‘Into the ice’ va rebre el premi FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia, mentre que el Premi Mountain Wilderness al film que millor ressalta la defensa dels espais naturals va ser per a la producció italiana ‘Across Emptiness’, de Luca Albrisi.

En aquesta edició, el jurat també va reconèixer amb mencions especials tres
pel·lícules més:
-‘Expansió. De Montserrat als Alps’, de Miquel Pérez. El jurat va destacar el “gran valor documental” d’aquest muntatge que narra la trajectòria històrica d’alguns dels pares de l’escalada a Catalunya.
-‘Dhaulagiri is my Everest’, de Pavol Barabas. “Per ser un acte de reparació històrica, presentat sense pretensions”.
-‘Home sweet home’, d’Anthony Komarnicki. Per haver centrat l’aventura al costat de casa: aquest realitzador francès ha viatjat en bicicleta i parapent durant tres setmanes sense aventurar-se mai a més de 60 quilòmetres del seu domicili.

L’acte de clausura del 40è aniversari el va presidir la consellera d’Acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat, Meritxell Serret. També van assistir a la gala l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño; la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Montserrat Barniol; el director del Festival, Joan Salarich; el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera i el director de la Zona Osona i Vallès Oriental de BBVA, Víctor Blasco.