DIRECTORI DE SERVEIS

EQUIPAMENTS CULTURALS

Xarxes Socials
Arxiu Municipal

Adreça

C/ Capsavila, 2
08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 54 98

e-mail

arxiu@ajtorello.cat

L’Arxiu Municipal de Torelló és l’organisme encarregat de l’organització, la tutela, la gestió, la descripció, la conservació i la difusió dels fons documentals generats, reunits o rebuts per l’Ajuntament de Torelló en l’exercici de les seves funcions.

Per altra banda, el centre també gestiona fons particulars que han estat cedits a l’arxiu per part de ciutadans i entitats locals representatives de la història del nostre municipi.

El Servei d’Arxiu dóna suport a l’administració local en l’exercici de les funcions que li són pròpies, alhora que ofereix el seu servei a la ciutadania en general, mitjançant la possibilitat de consultar la documentació (sempre i quan no existeixin restriccions legals) per treballs i investigacions històriques.

Horari: De dilluns a divendres de 4 de la tarda a 8 del vespre

Agost tancat per vacances

BIBLIOTECA DEL BARRI DE MONTSERRAT

Adreça

C/ Núria, 91
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 27 50

e-mail:

b.torello@diba.cat

Web

La Biblioteca Pública de Torelló, fruit de la col·laboració entre la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Torelló i Caixa Manlleu, va ser inaugurada l’any 1987 al primer pis de l’edifici del Centre Cívic de la Parròquia del barri de Montserrat.

En els 200 m2 d’espai útil hi ha la zona infantil, la de lectura informal, la zona per adults, la de consulta a internet, amb dos ordinadors d’ús públic, i la de treball del personal. La capacitat del local es de 73 seients, agrupats en taules per quatre o sis lectors.

Xarxes Socials

Horari 

Matins: Dimecres, divendres i dissabtes: de les 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia

Tardes: Dilluns a divendres: de dos quarts de 4 de la tarda a les 8 del vespre

Aquest horari és vigent tot l’any excepte els dissabtes de juliol i agost que la biblioteca està tancada.

Xarxes Socials
BIBLIOTECA DOS RIUS

Adreça

C/ Plaça Vella, 6
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 40 43
 
E-mail
 
Web

La Biblioteca Dos Rius va ser inaugurada el 15 de gener del 2000, resultat d’un conveni entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Torelló. Va substituir la Biblioteca de la Fundació La Caixa, creada l’any 1933. La biblioteca està ubicada a l’antic edifici del Club, en un edifici de 851 metres quadrats i forma part de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Memòria 2021

CENTRE CÍVIC DEL BARRI DE MONTSERRAT

C/ Núria, 91
08570 – Torelló

Xarxes socials
CINEMA EL CASAL

Adreça

C/ Plaça Nova, 14
08570 – Torelló

E- mail
 
Web
MUSEU DE LA TORNERIA
Persona de contacte
Director: Gerard Verdaguer
 
Adreça

C/ de la Pau, 10-12
08570 – Torelló

Telèfon: 93 859 64 76
 
 

El projecte del Museu de la Torneria de la Vall del Ges és un projecte impulsat des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torelló, l’any 1996. Des d’aleshores s’han fet un seguit de gestions i treballs que han de culminar amb la posada en marxa de l’equipament cultural.

Tot i sorgir d’una iniciativa torellonenca, aquest projecte -adscrit al sistema territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya- va ser compartit, inicialment, pels ajuntaments de la Vall del Ges, amb l’objectiu d’esdevenir una eina dinamitzadora cultural i econòmica de la contrada, potenciant tots els elements de què disposem a partir de l’arqueologia industrial.

El mes de març de 2001 es va constituir el Consorci del Museu de la Torneria de la Vall del Ges amb els tres ajuntaments, Torelló, Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló, i altres entitats i institucions com l’ADET, Amics dels Museus d’Osona, el Gremi de Torners i Consell Comarcal d’Osona.

El Museu està ubicat al carrer de la Pau de Torelló, a l’antiga fàbrica Torneria Mecànica Vidal, especialitzada en la fabricació de complements de fusta per a la indústria tèxtil.

Els serveis territorials municipals de l’Ajuntament de Torelló fan el seguiment del projecte arquitectònic de rehabilitació i l’empresa Lavola fa la museografia.

Actualment, després de la desvinculació dels ajuntaments de Sant Pere i Sant Vicenç, el Museu de la Torneria està adscrit únicament a l’Ajuntament de Torelló. S’hi promouen activitats, com ara visites guiades (a petició).

Xarxes Socials
SALA MUNICIPAL D'EXPOSICIONS
Persona de contacte
Elisenda Soler
 
Adreça

Plaça dels Torners, 17, 2a planta
08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 46 64
 
E-mail 
 
Web
 

Horari

Laborables de 4 a 7 de la tarda.
Dissabtes de 5 a 8 del vespre.

TEATRE CIRVIANUM

Adreça

Plaça Nova, 10
08570 – Torelló

Telèfon: 93 850 40 95/93 859 55 06

Fax: 93 859 39 00

E-mail: cirvianum@ajtorello.cat

Web: www.teatrecirvianum.cat

El Teatre Cirvianum va ser rehabilitat i va tornar a obrir les portes el maig del 1994, amb tots els condicionaments tècnics d’un teatre modern del nostre temps. Ofereix una programació estable local, comarcal, amateur o professional, de teatre, música i dansa.