Els Matxos es desdoblen per fer una dinovena edició segura

Els Matxos ja ho tenen tot a punt per celebrar aquest 12 i 13 de juny una dinovena edició segura durant tot el cap de setmana. El Centre Excursionista Torelló celebrarà dissabte el Tastet de Matxos i diumenge la prova reina Pels Camins dels Matxos.

Durant la roda de premsa de presentació d’aquest dilluns, el president del Centre Excursionista Torelló, Lambert Guix, va explicar que el Tastet de Matxos es disputarà dissabte i Pels Camins dels Matxos diumenge “per respectar al màxim les mesures sanitàries i per gaudir a la vegada d’aquesta festa de muntanya”. Precisament, i amb l’objectiu d’evitar aglomeracions entre els corredors/es i el públic, la dinovena edició es traslladarà al camp del Montserratí de Torelló, un espai molt ampli just al costat de la plaça de la Sardana on hi haurà la línia de sortida i arribada.

Durant la presentació, l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño va destacar la importància de la cursa en el territori “perquè ha aconseguit que Torelló sigui un punt de referència”. Ortuño que va agrair la tasta del Centre Excursionista Torelló al llarg d’aquests dinou anys: “Matxos és més que una cursa. Una iniciativa d’una entitat que té implicació al poble en la xarxa de comerç, els veïns, les entitats esportives i les iniciatives solidàries”.

Els recorreguts

Els participants que correran la prova mare Pels Camins dels Matxos faran un recorregut de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell acumulat. Els porta a coronar tres dels grans pics del territori: Bellmunt (1.246m), Puigsacalm (1.514m) i Cabrera (1.316m). Els inscrits a la prova mare podran escollir a la carta i in-situ quin dels quatre itineraris vol recórrer: el complet de 63 quilòmetres, el de Bellmunt i Cabrera, de 56 quilòmetres, el de Bellmunt i Puigsacalm, de 53 quilòmetres, o bé el de Bellmunt, de 48 quilòmetres. La sortida de Pels Camins dels Matxos serà diumenge 13 a les 6 del matí del camp del Montserratí. Un any més, el recorregut de 63 quilòmetres de Pels Camins dels Matxos donarà punts per a la Ultra Trail del Montblanc (UTMB). Els participants que finalitzin la prova sumaran 3 punts.

El Tastet de Matxos, que es disputarà dissabte 12, començarà a les 9 del matí des del mateix punt. Aquesta prova de 23 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat ens porta pels llocs més emblemàtics de la zona: Borgonyà, Bellmunt (1.248 m.), camí dels Cristians Vells i el Castell dels Torelló (781 m.) abans de retornar a Torelló.

Uns matxos segurs

La màxima seguretat per celebrar un cap de setmana de Matxos amb totes les garanties sanitàries ha estat el cavall de batalla de l’organització. Segons Guix, la dinovena edició serà “més segura que mai” amb totes les mesures extraordinàries que s’han adoptat per la pandèmia de covid-19. És per això que la franja d’horari per entregar els dorsals als participants del Tastet i de Pels Camins dels Matxos s’ha ampliat al màxim possible al camp del Montserratí. Els participants de la cursa del Tastet el podran recollir divendres entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre, i dissabte, de 7 a 8 del matí, just abans de la sortida. En el cas de la prova Pels Camins dels Matxos, s’entregaran els dorsals divendres entre les 6 de la tarda i les 9 del vespre i dissabte, de 10 del matí a 7 de la tarda. També es podran recollir diumenge, de 2/4 de 5 a 2/4 de 6 de la matinada. De fet, Lambert Guix va fer una crida a tots els participants “a no anar-lo a recollir a última hora per evitar aglomeracions”. Entre d’altres mesures, caldrà que els participants utilitzin la mascareta a la sortida i a l’arribada i que en els avituallaments “es deixin acompanyar pels traginers -els voluntaris, que seran els encarregats de servirlos”, explica Guix. A tot això, i seguint la tònica de les darreres edicions, és obligatori que cada inscrit porti el seu propi got. Més enllà d’una mesura per evitar el contacte entre persones, Guix afegeix que “volem ser molt respectuosos amb el medi ambient”.

-Anar a la web de Pels Camins dels Matxos