Els agents de civisme inicien la campanya ‘Tu pots ser-ne el millor exemple’

L’equip d’agents de civisme de Torelló ha posat en marxa la campanya ‘Tu pots ser-ne el millor exemple’, amb el doble objectiu de recordar que els animals de companyia han d’estar censats i remarcar les normes cíviques bàsiques a l’hora de passejar les mascotes, fent especial esment en la recollida d’excrements. S’han editat i repartit tríptics informatius a totes les llars del municipi.

El tríptic informatiu recorda que censar els animals de companyia i donar-los de baixa és una obligació de les persones propietàries. Censar a Torelló és gratuït i per fer-ho cal adreçar-se a l’àrea de Salut Pública de l’Ajuntament, a l’edifici de La Carrera. A causa de la situació sanitària, s’ha de demanar cita prèvia al telèfon 93 859 36 12 i també es pot demanar més informació al correu salutpublica@ajtorello.cat. No inscriure els animals de companyia al registre municipal es considera una infracció i està penalitzat econòmicament.

La campanya ‘Tu pots ser-ne el millor exemple’ també vol conscienciar sobre les normes cíviques bàsiques a l’hora de passejar les mascotes, especialment en la necessitat de netejar l’orina i recollir els excrements. No fer-ho pot suposar una multa de fins a 300 euros.

Durant les últimes setmanes, els agents de civisme han divulgat la campanya a peu de carrer i mitjançant les seves xarxes socials. Aquests dies han finalitzat el repartiment dels tríptics informatius a totes les llars del municipi i també s’ha col·locat una lona informativa a la zona de lleure per a gossos de La Cabanya. La campanya es completa amb difusió informativa als mitjans de comunicació de Torelló.