REBOST CULTURAL

EL REBOST CULTURAL un espai per no haver de sortir de casa quan no es pot.

EL REBOST CULTURAL un espai per avituallar-nos de productes de primera necessitat.

EL REBOST CULTURAL un espai per quan tinguem gana de saber, set d’història i d’històries, desig d’entreteniment, ànsies de veure i d’imaginar, il·lusió de volar.

EL REBOST CULTURAL un espai de CULTURES de tothom i per a tothom.

Si t’animes a participar-hi, a aportar, a proposar, a crear, ens ho pots enviar a: cultura@ajtorello.cat

Companyies de dansa de Catalunya

L’ASSOCIACIÓ DE COMPANYIES PROFESSIONALS DE DANSA DE CATALUNYA un tast de vídeos d’espectacles de companyies de dansa.

Sismògraf

El SISMÒGRAF, el festival de dansa d’Olot ens proposa moure’ns a casa.

Dansa contemporània

Cadàver exquisit. 42 coreògrafs, 1 dansa.

IT Dansa

Extractes de les coreografies del repertori del postgrau de perfeccionament IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre.

Vídeos d’espectacles de dansa

L’associació de Companyies de Dansa de Catalunya proposa alguns vídeos d’espectacles de companyies i empreses de dansa.

El Liceu a casa

El GRAN TEATRE DEL LICEU ofereix una selecció de títols per gaudir online des de casa. Consulteu-ne la programació i l’agenda.

El TNC a casa

El TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA ofereix el TNC a casa, amb tot un seguit de recursos (biblioteca del TNC, Teatres Reunits i Trobades a Casa).

#LliureAlSofà

TEATRE LLIURE. Programació digital en temps de confinament. Com que no es pot oferir la programació habitual al teatre, el Lliure ve a casa vostra.

Sala Flyhard #TeatreAlSofà

La SALA FLYHARD, una de les petites sales de referència de BCN, també ofereix la iniciativa de #TeatreAlSofà, amb l’oportunitat de visionar diverses obres online.

TV3 a la carta – teatre i òpera

TEATRE I ÒPERA
Obres clàssiques i modernes. Muntatges teatrals per gaudir des del sofà de casa.

Mercat de les Flors – Escenaris a casa

EL MERCAT DE LES FLORS ens proposa la interesant proposta #NoEtDesballis amb eines i recursos educatius i menús coreogràfics perquè el públic pugui gaudir de la dansa des de casa

Sala Trono

La programació que us proposa la Sala Trono ho veureu al seu canal de Youtube.

#AntiVirusTA

Temporada Alta – #AntiVirusTA, píndoles d’arts escèniques per gaudir des de casa.

Teatre al TRESC

El TRESC Comunitat de Cultura recomana 4 obres imprescindibles per veure des de casa.

Cartellera teatral de Madrid

Una completa i extensa web per visionar des de casa molts dels espectacles de la cartellera de Madrid.

CONtes CONfinats

CONtes CONfinats, amb Xevi Font.

‘Sortir del tu’

Tràiler de l’obra SORTIR DEL TU, espectacle de teatre de carrer per a tots els públics, que es va estrenar a Torelló el 28 de juliol de 2019, peça inspirada en els 10 anys de la inauguració dels túnels de Bracons.

Textos teatrals sobre el confinament

#coronavirusplays. Una exitosa iniciativa de del dramaturg Jordi Casanovas per penjar textos dramàtics i interpretar-los.

Espai Josep M. Benet i Jornet

TNC a Casa ha creat un espai especial a la web dedicat JOSEP M.BENET i JORNET, mort recentment, amb la voluntat de posar en valor la seva figura i el seu llegat.

La Central del Circ

Si voleu veure circ des de casa, l’Ateneu comparteix espectacles que es poden veure en streaming.

Cicle Gaudí online

Recupera online les pel·lícules del Cicle Gaudí i participa a les trobades virtuals amb els seus creadors/es, actors i actrius protagonistes. Proposta de pagament.

Filmoteca de Catalunya

La FILMOTECA DE CATALUNYA posa a l’abast fons fílmics, documentals, gràfics i pedagògics. Aquesta petita selecció s’anirà actualitzant de manera periòdica.

⇒ El Festival de Cinema Fantàstic de Sitges

El SITGES FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA FANTÀSTIC DE CATALUNYA, proposa Per una quarantena més curta. Sota aquest eslògan, ha iniciat la campanya Sitges Countdown, un compte enrere fins que arribi la cita amb els fans, el proper mes d’octubre, però també un dia menys en la crisi del Covid-19 i de les mesures de confinament.

VOC a casa – Òmnium Cultural

OMNIUM posa online quinze dels curtmetratges que van formar part de les darreres edicions del VOC, Mostra d’Audiovisual en Català.

Exposició ‘Elogi del malentès’

Exposició col·lectiva del programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, a cura de Joana Hurtado.

‘Torneriejant’

Representació de TORNERIEJANT -Un passeig teatral i musical pel Museu de la Torneria-, a càrrec de Teatre eSseLa, gravat el 2015.

‘De la gúbia al vídeo’

El Museu de la Torneria cada any participa en el Certamen de Cinema Etnogràfic. El 2019 es va reconèixer la tasca del torellonenc Josep Rifà, amb una selecció de vídeos que va gravar durant les dècades dels 80 i 90.

Xarxa Torelló

Les obres de Xarxa Torelló. Les podeu consultar en l’apartat ‘El Rebost de Xarxa’, d’aquesta mateixa pàgina.

⇒ Nou 69 Teatre

Les obres de Nou 69 Teatre. Les podeu consultar en l’apartat ‘El Rebost de Nou 69 Teatre’, d’aquesta mateixa pàgina.

⇒ Carnaval de Terra Endins

Audiovisuals del Carnaval de Terra Endins. Els podeu consultar en l’apartat ‘Carnaval de Terra Endins’, d’aquesta mateixa pàgina.

‘Sortir del tu’

Tràiler de l’obra SORTIR DEL TU, espectacle de teatre de carrer per a tots els públics, que es va estrenar a Torelló el 28 de juliol de 2019, peça inspirada en els 10 anys de la inauguració dels túnels de Bracons.

Presentació del Carnaval de Terra Endins 2020

Emissió d’El 9 TV de l’espectacle de presentació del Carnaval de Terra Endins 2020 de Torelló, que va tenir lloc al Teatre Cirvianum el passat 1 de febrer. Durant l’acte es va proclamar la Reina Carnestoltes 42a que, enguany, encarna Montse Arqués.

El Pullassu

Petit resum del ritual que dona el tret de sortida al Carnaval de Terra Endins.

‘Candi, el dia del rei’

Documental sobre la trajectòria d’en Candi, pastisser de Torelló i Rei Carnestoltes torellonenc, regnat que va durar 20 anys.

Reportatge sobre el Carnaval

Reportatge d’Adolescents.cat de l’any 2017. Què s’amaga darrere la rua del Carnaval, i què motiva tanta gent a participar-hi.

Camins del català

Es tracta d’unes rutes per conèixer la llengua, la seva història, personatges rellevants, etc. Cada ruta té diversos itineraris que es poden fer per separat, per exemple la ruta Verdaguer a Folgueroles, etc.

Espais escrits

Rutes literàries que ressegueixen un indret a través de la mirada d’un escriptor que ha sabut ordenar i descriure les seves emocions i les dels seus protagonistes a través de l’experiència del lloc.

Ets i uts

Blog del CNL d’Osona. Per aprendre temes de lèxic, ortografia, gramàtica… sobre la llengua catalana.

Com un llibre obert

Blog del CNL d’Osona. Tècnics, alumnes, voluntaris i aprenents recomanen llibres en català.

‘L’hotel dels gemecs’ (1997)

Versió del vodevil de Georges Feydeau L’HOTEL DELS GEMECS, que el Nou 69 Teatre va presentar a la 1a Mostra de Teatre Amateur d’Osona l’any 1997.

‘L’òpera de tres rals’ (1999)

Nou 69 Teatre va portar a escena el musical L’ÒPERA DE TRES RALS de Bertolt Brecht l’any 1999.

‘Macbeth’ (2001)

Gravació de la representació de l’espectacle MACBETH, a càrrec del grup Nou 69 Teatre, l’any 2001, al Teatre Cirvianum.

‘El malalt imaginari’ (2003)

Versió que Nou 69 Teatre va fer d’aquesta comèdia de Molière, l’any 2003, amb direcció de Manel-Dionís Comas.

‘La ciutat i la lluna’ (2004)

Feia poc que la Tona havia arribat, amb la seva família, a la ciutat. Cada nit, just abans d’anar a dormir, treia el cap per la finestra i parlava amb la lluna.

‘El Quixot’ (2005)

Us proposem viure les aventures amb el Quixot i el Panxut viatjant per mitja península, cercant malvats a qui derrotar i dames per a defensar, en una adaptació del clàssic de Cervantes.

‘Kanimuka’ (2008)

Kanimuka fa una reflexió sobre la comunicació a través de la paraula, del color i dels sons musicals. Kanimuka fa volar la imaginació i permet gaudir de gestos, moviments corporals i poemes visuals.

‘Rebels’ (2009)

Les baralles al carrer entre bandes rivals desencadenen tal violència que moltes vegades acaben de forma tràgica. Els conflictes familiars, la marginació, l’absència de futur, duen alguns joves a buscar al carrer el que no troben a casa. ‘Rebels’ descriu aquesta realitat.

‘La volta el món en 80 dies’ (2010)

Tot va començar amb una aposta. A Londres, una nit freda i boirosa del 1872, algú va assegurar que podia fer la volta al món només en 80 dies.

‘La llegenda del rei Artús’ (2011)

… aleshores, amb l’espasa enlaire, tot acceptant el seu destí, Artús va escoltar com en un somni les següents paraules: «Llarga vida al rei Artús! Llarga vida al rei d’Anglaterra!»

‘El zoo d’en Pitus’ (2012)

‘El zoo d’en Pitus’ és un cant a l’amistat, a la col·laboració, a la fe i a l’entusiasme, a través de l’acció i les aventures d’una colla de nois i noies del barri d’en Pitus, que munten un autèntic zoo -amb tigre i tot!- perquè l’amic malalt es pugui pagar un viatge a Suècia, on un especialista pot guarir-lo.

‘Lennon’ (2013)

Primer espectacle del grup Xarxa de Torelló on la música en directe té un protagonisme molt especial.

‘Alícia al País de les Meravelles’ (2016)

L’apatia que mostra Alícia pels coneixements que li proposa la seva germana contrasta amb l’interès que li suscita un conill que parla i que la portarà al País de les Meravelles.

‘El geperut de Notre Dame’ (2017)

Una adaptació teatral de la novel·la ‘Notre-Dame de París’, de Victor Hugo, que ens porta a reflexionar sobre la problemàtica actual dels refugiats sense papers.

‘L’illa del tresor’ (2018)

Amb la intenció de presentar-se a un concurs, una colla d’alumnes del taller de teatre preparen una versió molt particular de ‘L’illa del tresor’.

L’Agenda Cultural de la Generalitat

L’agenda virtual de la Generalitat. Podeu estar al dia de recursos virtuals del món cultural: museus, música, arts escèniques, cinema, llibres i lletres i propostes educatives i de lleure per a infants i joves.

Cultura para una cuarentena

La FEMP ofereix aquest recopilatori de recursos per llegir, veure i experimentar, amb propostes literàries, teatrals, musicals, cinematogràfiques, televisives, museístiques… opcions diverses per a preferències diverses.

La cultura no val res

La Cultura no val res, una web de recomanacions culturals amb una peculiaritat: totes són gratuïtes.

Cultura en 300 paraules

El CoNCA convida al sector a reflexionar sobre el seu futur a l’espai virtual ‘Cultura en 300 paraules’.

Cançons i natura en el concurs de llengua de Sant Jordi

L’Optimot, el servei de consultes lingüístiques que ofereix la Direcció General de Política Lingüística, i el Centre de Terminologia TERMCAT col·laboren aquest any en el concurs de llengua de Sant Jordi amb el lema “Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot i el TERMCAT!”.

Museus i col·leccions

MUSEUS I COL·LECCIONS online.

Associació d’Estudis Torellonencs

Un dels llocs on es pot trobar més documentació, imatges, videos… de Torelló. El web de l’ADET (Associacio d’Estudis Torellonencs).

L’Arxiu de Torelló

L’Aparador de l’Arxiu ofereix articles i recursos relacionats amb l’Arxiu Municipal.

Trencadís-Fons locals digitalitzats

Un dipòsit digital que conté documents de fons locals. Revistes, cartells, fotografies… Hi podem visionar l’“Arxiu de la memòria: Torelló 1931-1955”.

El Cosidor Digital

Un blog que ofereix material molt interessant sobre el patrimoni històric i cultural de la Vall del Ges.

‘Moments. 100 anys de teatre a Torelló (1920-2020)’ de Jaume Ordeig

El torellonenc Jaume Ordeig Altimiras ha elaborat i editat un treball sobre el teatre a Torelló, un recull de ‘moments’ d’un període de 100 anys (1920-2020).
‘Petits espais de temps d’una significació intensa, enllaçats cronològicament, per mostrar-ho amb llenguatge propi del segle XXI: evocant a creadors, artistes, directores, guionistes, gestors, tècnics de llum, de so, tramoia, dissenyadores… gent de teatre!’

La colònia de Borgonyà

Documental sobre la colònia de Borgonyà amb testimonis de gent que hi havia treballat. Al canal Youtube del Museu del Ter.

Exposicions virtuals

Patrimoni Cultural de Diputació obre exposicions virtuals d’arxiu per visitar.

#elMevACasa

Durant aquests dies de tancament temporal, el Museu Episcopal de Vic (MEV) ofereix un museu online amb propostes per a totes les edats per continuar compartint art, cultura i coneixement.

El Museu més gran de Catalunya

Si voleu buscar per la Xarxa de Museus Locals, aquí teniu l’enllaç on hi són tots.

ART32 – Taller de marcs – Sala d’exposicions

Enllaç a exposicions i altres activitats culturals d’ART32 – Taller de marcs – Sala d’exposicions.

Després del coronavirus, els museus tornaran a obrir?

Una interessant reflexió sobre el futur dels museus.

Cuarentena Fest

Si voleu descobrir propostes musicals no us perdeu el QUARENTENA FEST / Festival de música en streaming.

Guide for Artists and Fans to Support Music During the COVID-19

Altres punts de vista a l’entorn de la música i el covid-19.

Yo me quedo en casa Festival

El primer festival que es celebra a través d’Instagram.

TV3 a la carta – concerts

CONCERTS EN DIRECTE
Love of Lesbian, Lluís Llach, Els Amics de les Arts, la Iaia, Quimi Portet, Antònia Font… Un munt de concerts a la carta per gaudir des de casa!

Pau Vallvé

Pau Vallvé. Concert en confinament.

Mantitafest

MANTITAFEST, festival de Catautores y Cantautoras.

Vida Festival

Actuacions en streaming per INSTAGRAM del VIDA FESTIVAL.

Espai Xocolat i Produccions Blau

Espai Xocolat i Produccions Blau proposen #yomequedoencasambmusica per instagram.

Enderrock

La revista ENDERROCK amb tot de propostes musicals per seguir durant el confinament.

PËSH – Santi Carcassona

Canal de Youtube de PËSH, alter ego del músic torellonenc Santi Carcassona.

Efilm

Pel·lícules per a veure a casa amb la mainada.

Damaris Gelabert

Enllaç del canal de YouTube de la cantant Damaris Gelabert.

Els contes de Gisela Llimona

Per a la canalla de la casa, el canal youtube de la Gisela Llimona on explica contes amb molt d’estil.

Escena Familiar

Companyies de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) han elaborat vídeos tutorials referents a diversos aspectes de la creació dels espectacles que veieu a escena.

Papelilandia

L’Editorial Flamboyant proposa manualitats amb retallables que les famílies poden descarregar-se a casa i fer-los.

La Moixiganga

Programa de ràdio infantil. Programa amb diferents seccions: El Circ petit (Contes teatralitzats), posem fil a la poesia, jocs de falda, i també contes de microbis inclòs el conte del coronavirus.

Cavall Fort i Tatano

Les revistes Cavall Fort i Tatano han fet edicions especials gratuïtes per llegir en línia. S’hi pot trobar entreteniment, jocs, manualitats, receptes de cuina… Tot per la mainada.

Time Corona

Manualitats gratuïtes per a petits i grans en temps de confinament.

Endevinalles

Recull d’endevinalles.

Fer bombolles amb en Pep Bou

Voleu fer bombolles espectaculars amb estris que teniu a casa? En Pep Bou us n’ensenya.

Biblioteca Virtual

Llibres, pel·lícules, documentals, tot a l’abast d’una connexió amb el teu carnet de la BIBLIOTECA.

EBiblio

L’#eBiblioCat és la plataforma que dona un servei de préstec de llibres electrònics, de revistes, de pel·lícules, descàrrega d’audiollibres i accés a documentals, música, a enciclopèdies, i a idiomes.

Biblioteques de Torelló

El Blogspot de BIBLIOTEQUES DE TORELLÓ, on podeu trobar recomanacions i recursos.

Lectures viscudes

Canal de Youtube de Pasqual Bernat de recomanació de llibres: ‘Lectures viscudes’.

El Bloc del Club

Bloc del club de lectura de la Biblioteca Dos Rius, amb lectures recomanades.

Mapa Literari Català d’Espais Escrits

Mapa creat per Espais Escrits on podem navegar per diferents punts de la geografia mundial i trobar textos d’escriptors i escriptores de la literatura catalana que hi fan referència.

L’Escriba

Portal web on trobar recomanacions, crítiques, entrevistes… Tant en l’àmbit literari com en cinema o teatre.

iquiosc.cat – Revistes en català

Els editors de revistes en català ofereixen les seves publicacions de franc durant un mes. Per gaudir d’aquesta oferta cal accedir al web o app iquiosc.cat i omplir el formulari de subscripció. A la casella ‘Codi promocional’ introdueix el codi TARIFAPLANA2020 i et restarà l’import del cost habitual d’aquest servei.

Milfulles – la revista de Flora Catalana

Revista Milfulles, de l’associació Flora Catalana (descàrrega gratuïta). És una revista sobre plantes. S’hi troben articles de botànica, d’etnobotànica, itineraris i moltes coses relacionades amb els vegetals (receptes de cuina, usos medicinals de les plantes,història de les plantes…)

CATORZE -cultura viva-

CATORZE -cultura viva- revista del món cultural.

Núvol, el digital de cultura

NÚVOL. Revista digital de cultura

Cavall Fort i Tatano

Les revistes Cavall Fort i Tatano han fet edicions especials gratuïtes per llegir en línia. S’hi pot trobar entreteniment, jocs, manualitats, receptes de cuina… Tot per la mainada.

Enderrock

La revista ENDERROCK amb tot de propostes musicals per seguir durant el confinament.

Donada la situació d’excepcionalitat d’enguany, que ens obliga a celebrar la Diada de Sant Jordi en confinament, la regidoria de Cultura ha fet un recull de propostes per animar la població a celebrar, des de casa, una de les festes més tradicionals del país.

Si t’animes a generar contingut a les xarxes socials per aquest Sant Jordi, fes-ho amb l’etiqueta #StJordiTorelló20.

Regala un poema a les persones que estimes

Troba i comparteix poemes d’amor al blog Aula virtual del CNL d’Osona. També hi pots afegir comentaris. Obert a tothom.

No ens quedem sense rosa!

Perquè aquest any no ens quedem sense rosa, l’Escola d’Arts Plàstiques us proposa unes instruccions molt simples per què us pugueu fer una rosa confinada i enviar-la a qui més estimeu!

Contes a la vora del torn

Una vintena de relats participen en la proposta del Museu de la Torneria per aquest Sant Jordi.

Sant Jordi i Santa Jordina dels Deixebles

Els Deixebles de Sant Feliu proposen omplir les xarxes socials de cultura.

Quin llibre compraries aquesta Diada?

Des de les Biblioteques de Torelló us convidem a participar en la tria de llibres que enguany adquirirem.

La llegenda de Sant Jordi (conte)

La Sònia de la biblioteca narra la llegenda de Sant Jordi per a tots els infants i famílies de Torelló.

La llegenda del Falatell

Ja es pot encarregar el llibre ‘La llegenda del Falatell’ a info@carnavaltorello.cat i us el portaran a casa.

Escolta cançons en català i participa al concurs de l’Optimot i el Termcat

Pots guanyar una subscripció anual al FilminCAT i a iQuiosc. Del 16 al 23 d’abril.

10 propostes per celebrar Sant Jordi a casa amb els fills

Tallers de dracs i roses, disfresses, representacions teatrals o lectura de contes, entre altres.

Cicle Gaudí online

Recupera online les pel·lícules del Cicle Gaudí i participa a les trobades virtuals amb els seus creadors/es, actors i actrius protagonistes. Proposta de pagament.

10 idees per viure un Sant Jordi Solidari des de casa

Xarxanet proposa iniciatives per activar el Dia del Llibre i de la Rosa de manera virtual.

La llegenda de Sant Jordi (pel·lícula)

Una gran història èpica a les pantalles, vista d’una manera seriosa, documentada, profunda i atractiva.

Sant Jordi a Política Lingüística

Política Lingüística ofereix diferents propostes per gaudir de la Diada de Sant Jordi 2020 de forma virtual.

Fons Segimon Serrallonga

El Fons Segimon Serrallonga és un fons bibliogràfic i documental del professor, escriptor i editor Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) i està format per uns 3.600 volums, entre llibres, revistes, correspondència i altres documents personals.

‘Els inicis literaris i intel·lectuals de Segimon Serrallonga’ de Jaume Coll Mariné

Treball de Jaume Coll Mariné en el marc de la Borsa d’estudis i treballs de recerca 2016, convocada per l’Ajuntament de Torelló.

Beca Segimon Serrallonga 2020

L’Ajuntament de Torelló publica les bases d’una beca per a l’ampliació d’estudis superiors en universitats estrangeres per al curs acadèmic 2020-2021. La convocatòria s’obrirà el dia de la seva publicació al BOPB.

Segimon Serrallonga a l’AELC

Informació sobre Segimon Serrallonga a la web de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Jaume Coll Mariné parla de Segimon Serrallonga

Vídeo gravat amb motiu del I Cicle de confinament sobre autores i autors, promogut per la Fundació Miquel Martí i Pol i la revista de poesia Reduccions, amb la idea de compartir cultura i coneixement amb tothom.