El cicle de cinema ‘Àfrica a la pantalla’ fa parada a Torelló

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) fa parada a Torelló aquest mes de setembre, amb tres sessions incloses en el cicle ‘Àfrica a la pantalla’. Dues projeccions són obertes a tota la ciutadania (dies 20 i 27 de setembre a la Biblioteca Dos Rius) i la tercera està orientada a l’alumnat dels centres educatius (dia 21 de setembre al Teatre Cirvianum). Totes les sessions són gratuïtes.

El cicle ‘Àfrica a la pantalla’, s’organitza en tres sessions temàtiques, cada una corresponent a un dels eixos que es volen promoure. Per començar, aquest dimarts 20 de setembre, a les 7 de la tarda, la Biblioteca Dos Rius acull la projecció de dos audiovisuals vinculats amb el feminisme. Són ‘Al-Sit’, de Suzannah Mirghani (Sudan-Qatar) i 20 minuts de durada i ‘Supa Modo’, de Likarion Wainaina (Kenia) i 74 minuts de durada. La segona sessió tindrà lloc el dimarts 27 de setembre, també a la Biblioteca Dos Rius i vol fer reflexionar sobre el colonialisme. Es projectarà la pel·lícula ‘L’escriptor d’un país sense llibreries’, de Marc Serena (Guinea Ecuatorial), amb una durada de 81 minuts. Les dues sessions són gratuïtes.

La tercera projecció organitzada a Torelló està destinada a l’alumnat dels centres educatius. Es farà aquest dimecres 21 de setembre, a les 10 del matí, al Teatre Cirvianum. Serà una sessió sobre la temàtica de les migracions, amb la projecció dels audiovisuals ‘Bablinga’, de Fabien Dao (Burkina Faso) i ‘Wallay’, de Beni Goldblat (Burkina Faso).

Amb aquest cicle de cinema, el FICAC vol contribuir a la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada utilitzant el cinema i la cultura com una eina de transformació social i apropant a l’audiència les cinematografies africanes per trencar prejudicis. En el cas de Torelló, les projeccions estan coorganitzades amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Torelló.