El Carnaval de Terra Endins de Torelló tornarà el 2022 per la porta gran

El PROCICAT veu viable la propera edició amb poques restriccions si l’evolució de la pandèmia segueix en la línia actual.

Després de la suspensió del Carnaval 2021, Torelló recuperarà el Carnaval de Terra Endins el 2022 i ho farà per la porta gran. A hores d’ara tot indica que es podrà celebrar una edició amb tots els seus actes més representatius.

El PROCICAT, l’organisme de la Generalitat encarregat de gestionar els plans sectorials de la pandèmia, va avançar la setmana passada a l’Ajuntament de Torelló que amb els indicadors actuals, la situació és favorable i que un cop derogades les restriccions en l’àmbit cultural, veuen el Carnaval com una activitat viable. Després de rebre la notícia, des d’aquesta setmana les entitats ja han començat a treballar de cara a una edició del Carnaval que se celebraria entre el 24 de febrer i el 2 de març i que, si la situació segueix sent favorable, podrà comptar amb tots els seus plats forts.

Les noves mesures sanitàries permetrien realitzar el Pullassu, les Senyoretes i Homenots i la Rua de Carnaval sense control d’aforaments ni restriccions d’accés. Les úniques restriccions que de moment es preveuen serien l’ús de mascareta durant els actes i el control d’accés i la reducció de l’aforament a un 80% del Terra Endins Festival. Tot i això, l’evolució de la pandèmia i dels seus indicadors serà la que marcarà les mesures definitives d’aquí a quatre mesos.

CARNAVAL DE TERRA ENDINS 2022

Dissabte 5 de febrer – Presentació de Carnaval
Dijous 24 de febrer – Pullassu
Divendres 25 de febrer – Senyoretes i Homenots
Dissabte 26 de febrer – Rua i Terra Endins Festival
Diumenge 27 de febrer – Carnaval Infantil
Dimecres 2 de març – Enterrament de la Sardina