Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
El 13 d’octubre s’inicia el control amb càmeres de l’accés del trànsit rodat al nucli antic de Torelló

Després del període de proves i de resoldre totes les sol·licituds de registre de matrícules presentades fins ara, el dimecres 13 d’octubre entrarà en vigor el nou sistema de control d’accés al nucli antic per al trànsit rodat. El control de l’accés de vehicles es fa mitjançant un sistema de videocàmeres de lectura i reconeixement automàtic de les plaques de matrícula.

La idea és ordenar la mobilitat al veïnat, per la qual cosa només els vehicles autoritzats poden accedir al casc antic. Les videocàmeres de control d’accés estan instal·lades en quatre punts: carrer del Pont, Pas de la Sagrera, carrer Ges d’Avall i carrer Rocaprevera. La finalitat d’aquesta limitació de la circulació és garantir la convivència de vianants i vehicles i la millora de la qualitat de vida al nucli antic.

Només poden accedir en vehicle al nucli antic les persones residents i les titulars d’una plaça d’aparcament o d’un establiment comercial a la zona; així com els vehicles que presten serveis públics. Excepcionalment, també es pot autoritzar l’accés de vehicles per càrrega i descàrrega de voluminosos, repartiment de subministraments, o persones amb mobilitat reduïda. Als vehicles que no disposin de l’autorització corresponent i que accedeixin al nucli antic, se’ls imposarà una sanció de 56 euros.

Tot i l’entrada en vigor del nou sistema, es poden seguir presentant les sol·licituds per obtenir l’acreditació de dret d’accés permanent, mitjançant el catàleg de tràmits de la web municipal (torello.cat) o bé presencialment a les oficines municipals. Els comerços o particulars que ja tinguin les matrícules dels seus vehicles registrades, també poden sol·licitar autoritzacions d’accés excepcional, que es poden tramitar en línia a l’aplicatiu cameresaccesnucliantic.torello.cat. Podeu consultar una guia ràpida per sol·licitar aquestes autoritzacions provisionals (només per comerços o particulars amb vehicles ja registrats).

Davant de qualsevol dubte o cas específic per consultar, podeu trucar a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania de l’Espona (Tel. 93 859 10 50) o de la Policia Local (Tel. 93 859 06 67).

-Díptic informatiu