Donació del Centre Excursionista Torelló a l’Arxiu Municipal

Aquest dimarts al migdia es va fer l’acte de lliurament d’una part del fons documental del Centre Excursionista Torelló (CET) a l’Arxiu Municipal. El president de l’entitat, Lambert Guix va lliurar la documentació en presència de l’alcalde, Marçal Ortuño i l’arxivera, Gemma Carretero. La donació coincideix amb l’any de celebració del 50è aniversari de l’entitat.

La documentació cedida pel Centre Excursionista Torelló ocupa 16 arxivadors i una caixa de gran format. El fons conté documentació relativa a les activitats que ha realitzat l’entitat des de la seva fundació, l’any 1971.

Destaquen els cartells d’activitats i la correspondència, així com dossiers temàtics que s’elaboraven en la preparació de sortides fora del territori català en el període de 1971 a mitjans dels anys 80, aproximadament. També hi ha diversos reportatges fotogràfics del període 1971 – 1996.

El fons també inclou un volum important de material editat i publicacions periòdiques de les federacions de muntanya, així com butlletins dels diferents centres excursionistes de la comarca. Un cop feta una primera revisió de la documentació, es preveu organitzar una activitat de reconeixement i identificació d’imatges amb membres del Centre Excursionista Torelló per poder avançar en la descripció d’aquests documents.