Dimecres es constitueix el Consistori Infantil de Torelló 2022-2023

La sala noble de Can Parrella acollirà, dimecres vinent, 30 de novembre, a les 7 de la tarda, l’acte de constitució del Consistori Infantil de Torelló del curs 2022-2023.

La sessió inaugural del Consistori Infantil consistirà bàsicament en la promesa del càrrec per part dels nens i nenes escollits, en un acte presidit per l’alcalde Marçal Ortuño i el regidor de Participació Ciutadana, Xevi Lozano, que els lliuraran el pin que els distingeix com a regidors i regidores infantils.

El Consistori Infantil està format pels alumnes de 6è de Primària de les escoles de Torelló, prèviament escollits pel conjunt de la classe. La idea del Consistori Infantil té dues direccions. Per una banda, fer conèixer als nens i nenes l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la seva veu, conèixer la seva visió de la realitat i les seves propostes i, en la mesura que sigui possible, incorporar-les a l’acció de govern.

Prèviament a la constitució del Consistori Infantil, tindrà lloc l’acte que posarà el punt i final al procés d’elecció de La Paraula del Poble, promogut per Òmnium Cultural. Torelló ha estat un dels primers municipis a adherir-se a aquest projecte que, en base a un procés de participació de la ciutadania, va escollir ‘Pescallunes’ com a La Paraula del Poble. A l’acte de dijous hi assistirà el president d’Òmnium Cultural Osona, Alfred Verdaguer, que lliurarà una placa commemorativa a l’alcalde Marçal Ortuño.