Curs per a persones cuidadores de gent gran en l’entorn familiar

Creu Roja, amb el suport de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Torelló, organitza un monogràfic de mobilitzacions i transferències, adreçat específicament a persones cuidadores de persones grans de l’entorn familiar. El curs, que és gratuït, es farà en 4 sessions, els dijous 28 d’abril, 5, 12 i 19 de maig de les 10 del matí a dos quarts d’1 del migdia al Casal Cívic Torelló.

Les inscripcions per a aquesta formació estan obertes i es poden formalitzar presencialment als Serveis Socials municipals, a l’edifici de La Carrera (ronda del Puig, 2), a través del telèfon 93 859 36 12 o bé del correu electrònic benestarsocial@ajtorello.cat.

El projecte d’atenció a persones cuidadores de Creu Roja vol millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores millorant la seva capacitat de gestió de la cura i l’auto-cura. L’estiu passat ja es va organitzar un primer monogràfic dedicat als primers auxilis i enguany es farà el segon, dedicat a les mobilitzacions i transferències.

La formació que ara s’ha organitzat fa referència a la gestió dels problemes de mobilitat que pot presentar una persona. Es parlarà de les causes que la poden produir, i després es donaran tècniques per a que la persona sàpiga com moure al seu familiar mantenint una bona higiene postural. També s’ensenyarà com actuar davant una caiguda.