Comença l’exposició de mots finalistes del projecte La Paraula del Poble

Des d’aquest dilluns 30 de maig i fins al 19 de juny es pot visitar a la Biblioteca Dos Rius i al Casal Cívic i Comunitari Torelló l’exposició amb els mots finalistes del projecte La Paraula del Poble, impulsat per Òmnium Cultural Osona i l’Ajuntament amb l’objectiu de triar la paraula que més s’identifiqui amb el municipi de Torelló.

L’exposició està formada per 18 fitxes, amb l’explicació del significat de la paraula, la pronunciació correcta, curiositats relacionades amb la seva vinculació amb Torelló i la Vall del Ges i altres consideracions. A partir del 6 de juny i fins al dia 19 s’obrirà el procés de votació, per escollir la paraula guanyadora. Es podrà votar a les urnes que hi haurà a la Biblioteca i al Casal Cívic i també de manera telemàtica a laparauladelpoble.torello.cat.

A Torelló, el procés participatiu de La Paraula del Poble compta amb la col·laboració dels centres educatius, les biblioteques, l’Oficina de Català, el Casal Cívic, la residència d’avis i l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET). Fins a finals de gener es van poder presentar mots representatius de Torelló per afegir-los al llistat inicial elaborat per lingüistes i escriptors. Posteriorment, es va fer la tria dels mots finalistes i s’han preparat materials didàctics per difondre aquests mots entre la població. Després de l’exposició i la votació per escollir La Paraula del Poble, el projecte ha de culminar amb la instal·lació a la via pública d’un element commemoratiu relacionat amb la paraula guanyadora.