Comença la campanya de participació ciutadana #ValorsTorelló

Dins del Projecte Educatiu de Torelló (PEC), la regidoria d’Educació i la Xarxa de Debat Educatiu han iniciat la campanya de participació ciutadana #ValorsTorelló, amb l’objectiu de treballar i definir els valors que es volen impulsar a Torelló. Fins al dia 30 de setembre es pot participar en la campanya responent una breu enquesta telemàtica a l’adreça enquestavalors.torello.cat.

Durant la presentació de la campanya, que s’ha fet aquest dimarts al matí a la sala d’actes de La Cooperativa, la regidora d’Educació, Núria Montanyà i la consultora i dinamitzadora del PEC de Torelló, Mercè Mauri, han explicat en quin punt es troba el procés d’actualització del Projecte Educatiu del municipi i han detallat les accions que s’han portat a terme fins ara i els projectes educatius i reptes de futur. Entre aquestes accions de present i futur destaquen el ‘Passaport Edunauta’, que dona valor a les activitats fora de l’escola amb la participació d’infants de cicle mitjà de tots els centres educatius de Torelló, o el projecte ‘Famílies i Escola’, per conèixer de més a prop a les famílies i millorar la seva relació i vinculació amb les escoles.

Entre les accions per donar resposta a un dels eixos estratègics del PEC de Torelló, ara es posa en marxa la campanya #ValorsTorelló, amb l’objectiu de treballar els valors educatius de Torelló. Laura Ferret, de la Xarxa de Debat Educatiu, ha destacat que la campanya es comença a dibuixar en el V Fòrum Educatiu (juny de 2021) i acaba cristal·litzant en una proposta de procés participatiu per conèixer quins són els valors actuals i els valors de futur que caldria reforçar i com es podrien impulsar. Aquest procés sobre valors es treballarà als centres educatius i també es vol obrir a tota la ciutadania, mitjançant una enquesta telemàtica que es pot respondre en aproximadament 7 minuts. Està oberta a tota la ciutadania major de 16 anys a l’adreça enquestavalors.torello.cat, és anònima i es pot respondre fins al 30 de setembre.

La informació recollida en aquest procés participatiu s’analitzarà i permetrà planificar accions que donin resposta als valors que cal impulsar a Torelló.