Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Comença el procés participatiu del nou Pla Local d’Habitatge

L’Oficina d’Habitatge de Torelló, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha iniciat aquest any la redacció del nou Pla Local d’Habitatge del municipi. Per fomentar la participació de la ciutadania i les entitats en el nou pla s’ha dissenyat un procés participatiu mitjançant la plataforma Decidim (decidim.torello.cat). S’ha obert una enquesta ciutadana en línia i hi ha programats dos tallers presencials per aquesta tardor.

La participació de la ciutadania és clau per poder fer una diagnosi correcta i prioritzar les actuacions a dur a terme els propers anys en matèria d’habitatge. Per això, el primer instrument del procés participatiu és una enquesta ciutadana en línia que poden respondre totes les persones majors de 16 anys. Es podrà respondre fins al dia 31 d’octubre. També podeu respondre a l’enquesta demanant cita prèvia a l’Oficina d’Habitatge de Torelló, a l’edifici de la Carrera (ronda del Puig, 2), telèfon 93 859 36 12.

D’altra banda, s’han previst dos tallers de participació oberts a totes les persones i entitats interessades. El primer es farà el 6 d’octubre, a les 5 de la tarda, i està enfocat a la diagnosi de la situació de l’habitatge al municipi. El segon s’ha programat pel 24 de novembre, a les 5 de la tarda, i servirà per prioritzar les propostes del nou Pla Local d’Habitatge. Els dos tallers es faran al Foyer del Teatre Cirvianum (plaça Nova, 10). Per assistir-hi cal formalitzar inscripció prèvia a la mateixa plataforma Decidim (decidim.torello.cat).

El Pla Local d’Habitatge és l’instrument de planificació de les polítiques municipals d’habitatge dels propers anys. En aquest document es defineixen les estratègies i propostes a desenvolupar per assolir el dret a l’habitatge digne i assequible. El Pla Local d’Habitatge fa una anàlisi de la situació de l’habitatge al municipi i d’acord amb l’anàlisi construeix una diagnosi. Finalment defineix els objectius, estratègies i actuacions concretes per donar resposta a les necessitats detectades.

Accés directe al procés participatiu del nou Pla Local d’Habitatge de Torelló