Clown, havaneres i cançons de taverna per tancar Les Fresques

Leandre Clown, amb el seu espectacle ‘Fly me to the moon’, encetarà, aquest dijous, la darrera setmana de Les Fresques, iniciativa que ha portat propostes d’arts escèniques i de música, a l’aire lliure, les nits de les tres primeres setmanes de juliol. Divendres, hi haurà havaneres amb Les Anxovetes i cançons de taverna amb Tururut Bonaigua.

Com la resta de la programació, ‘Fly me to the moon’ es podrà veure als jardins Vicenç Pujol a partir de dos quarts de 10 del vespre. Es tracta d’un espectacle de clown i circ, amb un duet de funambulistes “del desastre i la poesia”, el viatge possible de dos pallassos cap a la lluna. L’espectacle de Leandre Clown vol ser “un moment ple de coses senzilles com riure, escoltar, sorprendre’s, jugar”.

Per altre cantó, Les Fresques de divendres començaran amb Les Anxovetes, un grup d’havaneres en veu íntegrament femenina, format per Tona Gafarot, Montse Ferrermoner i Marta Pérez. Al llarg de la seva trajectòria han editat quatre treballs discogràfics i han participat en les cantades més importants del món de l’havanera, i en festivals i esdeveniments musicals rellevants fora del circuit de l’havanera).

En acabar, a les 11 de la nit, Tururut Bonaigua protagonitzarà un concert de música tradicional, amb cançons de taverna. Tururut Bonaigua, format per: Amadeu Rosell i Martí (veu, guitarra i acordió diatònic), Jordi Palau (flautes i veu), Pep Solà (bateria i percussió), Pep Sànchez (contrabaix), és una orquestrina nascuda el 1979, que ha portat el seu ball de pagès i els seus concerts de música tradicional arreu de Catalunya, els Països Catalans i l’estranger.

En aquesta proposta de cançons de taverna, inclouen des de les havaneres més conegudes fins a corrandes, des de temes irlandesos fins a cançons picantones a la manera d’abans. Cançons de muntanya i cançó improvisada, fent participar activament el públic tal com es feia antigament.