Campanya Osona amb Ucraïna de suport en l’acollida de les famílies ucraïneses

L’Ajuntament de Torelló vol agrair a la ciutadania la solidaritat mostrada amb el poble ucraïnès i recordar que s’ha posat en marxa la campanya Osona amb Ucraïna, destinada a recollir fons econòmics i recursos d’habitatge per les famílies ucraïneses que es preveu que arribin a la comarca properament.

Fruit dels vincles estrets que manté amb famílies ucraïneses, la campanya la impulsa l’entitat ‘Osona amb els nens’, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, la Mancomunitat la Plana i els ajuntaments de Manlleu i Torelló.

La campanya pretén aglutinar diverses iniciatives de solidaritat que han sorgit a la comarca i fer saber a la població les necessitats reals que comportarà l’acollida de famílies que fugen de la guerra. Aquests objectius són: d’una banda, la creació d’una borsa d’habitatges solidària per acollir els refugiats i, de l’altre, la recollida d’aportacions econòmiques per poder finançar l’estada i les necessitats bàsiques d’aquestes famílies.

Com col·laborar?

En l’acollida de les famílies ucraïneses a Osona:
• Per oferir habitatges disponibles, cal emplenar el següent formulari: https://forms.office.com/r/2RB4qS3DPK

• Per col·laborar econòmicament i ajudar a finançar l’estada i la manutenció de famílies ucraïneses es pot fer un ingrés econòmic a l’entitat Osona amb els Nens: ES61 0081 0154 3100 0158 8868

En el suport humanitari a Ucraïna:
• Altres vies de col·laboració amb Creu Roja i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament: https://www.ccosona.cat/osonaambucraina

La campanya compta amb el suport de Creu Roja Osona que com a entitat experta en temes d’asil a Osona ofereix ajuda a les famílies que arribin amb el tràmit de sol·licitud de protecció internacional. I també compta amb la col·laboració del servei de Salut Mental del Consorci Hospitalari de Vic per tal d’oferir sessions grupals o individuals d’acompanyament a les famílies en funció de les seves necessitats.

(Imatge: Consell Comarcal d’Osona)