Campanya de donació de sang, els dies 30 de novembre i 1 de desembre

Torelló acollirà una nova campanya de donació de sang. Dimecres 30 de novembre, de 17 a 21 h i dijous 1 de desembre, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, es podrà donar sang a l’escola Vall del Ges (carrer Catalunya, 1). La jornada l’organitza el Banc de Sang i Teixits i la delegació a Torelló de l’Associació de Donants de Sang d’Osona.

Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat o també es pot trucar al telèfon 93 557 35 66. En aquestes dates pròximes a Nadal, el Banc de Sang i Teixits adapta la tradició de l’amic invisible i proposa a la ciutadania que doni sang, el millor regal per als malalts que en necessiten.

Amb el lema “Viu i Fes Viure”, el Banc de sang i Teixits vol recordar que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Avui es disposa d’aquest component per als següents 5 dies, quan l’òptim és tenir-ne per a 8.

Cada dia fan falta a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels pacients ingressats en clíniques i hospitals. La sang no es pot fabricar i l’única manera d’assegurar-nos que tothom tindrà la sang necessària és la donació altruista. Per això, des del Banc de Sang convidem a tothom a fer el millor regal per aquests dies: anar a donar sang.

Durant el mes de desembre, la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania: vacances, dies festius, celebracions de Nadal, etcètera. A més, aquest any el pont del 6 i el 8 de desembre fa preveure una disminució encara més gran.

Un calendari d’advent únic

Des de l’1 de desembre, al web donarsang.gencat.cat s’hi podrà trobar un calendari d’advent digital, que contindrà missatges d’agraïment de persones que han necessitat sang i curiositats al voltant de la donació.

La donació sempre és imprescindible

Avui hi ha sang per a les necessitats dels 8 dies vinents, un nivell que es considera òptim. Tot i això, com que cada dia es fa servir sang cal que contínuament hi hagi donacions.

De cada donació se’n beneficien tres persones, ja que la sang se separa en els diferents elements que la componen: els glòbuls vermells, les plaquetes i el plasma. Cada component s’utilitza per a diferents tractaments.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

• Tingui entre 18 i 70 anys
• Pesi 50 quilos o més
• En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que mai hagin donat sang i tinguin dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat.

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.