Jornada de donació de sang, el dimecres 9 de febrer

Torelló acull una nova campanya de donació de sang. Dimecres 9 de febrer, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, es podrà donar sang a l’escola Vall del Ges, al carrer Catalunya, 1. La jornada l’organitza el Banc de Sang i Teixits i la delegació a Torelló de l’Associació de Donants de Sang d’Osona.

Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat o també es pot trucar al telèfon 93 557 35 66.

La pandèmia ha tingut molt impacte en les donacions de sang, especialment durant aquestes últimes setmanes. La sisena onada de la Covid ha provocat moltes anul·lacions de persones apuntades per donar i que finalment no han pogut venir perquè han estat positius. Aquest fet s’ha afegit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal.

Gràcies als donants, en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans i s’han pogut assegurar tots els tractaments dels malalts.

Calen més donants nous

Aquests últims dos anys, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no hem pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin vingut a donar sang per primera vegada.

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

– Ser major d’edat
– Pesar 50 quilos o més
– En cas de ser dona, no estar embarassada