Cals Avis participa en la primera edició del programa Osona Cuidadora

La seu del Consell Comarcal d’Osona va acollir aquesta setmana l’acte de tancament de la primera edició del programa Osona Cuidadora, un projecte per promoure el suport social i la qualitat de vida de les persones més vulnerables que pateixen una malaltia avançada. En aquest programa, impulsat per la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic, hi han participat diverses residències de la comarca, entre elles, Cals Avis de Torelló.

Els objectius d’Osona Cuidadora són donar suport social i acompanyament emocional a persones residents amb malaltia avançada i necessitats socials, a més de donar suport a professionals i gestors de les residències i a familiars dels residents. Per això, s’ofereix formació assistencial a persones voluntàries que són les encarregades d’oferir aquest suport social i emocional, més necessari que mai en l’actual context en què la pandèmia ha afectat especialment l’àmbit residencial.

En aquest primer any d’Osona Cuidadora, la Càtedra de Cures pal·liatives de la UVic que dirigeix el doctor torellonenc Xavier Gómez-Batiste Alentorn ha organitzat sessions grupals de suport amb professionals i gestors de les residències, persones residents i familiars. Com a acte de tancament, es va organitzar aquesta trobada d’agraïment a tots els participants. La delegació de Cals Avis de Torelló estava formada per la directora i una professional del centre, una persona resident i un familiar i la regidora de Benestar Social, Núria Montanyà.

A la trobada hi van participar representants dels diferents col·lectius de totes les residències del programa perquè poguessin valorar i explicar com ho havien viscut. Va ser un acte emotiu i que donava continuïtat al treball que havien estat fent cadascú a la seva residència. La majoria van agrair les sessions i les consideren necessàries després del que ha suposat la pandèmia. Per això, la idea és continuar amb les sessions com a espais de cura i es va demanar dotar-les de més eines.