Aquest inici de curs començarà a funcionar el Bicibús de Torelló

Aquest curs 2022-2023 s’engegarà a Torelló el projecte del Bicibús. En aquesta fase d’arrancada, s’han afegit a la iniciativa les escoles Fortià Solà i Vall del Ges i l’Institut Cirvianum. La previsió és que el Bicibús de Torelló comenci a funcionar l’últim divendres del mes de setembre.

El Bicibús consisteix en un grup d’infants que es desplacen a l’escola en bicicleta acompanyats de persones adultes. Com si fos un autobús, disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas. És un projecte de base comunitària, que compta amb la implicació dels alumnes, els centres educatius, les AFA’s, les famílies i l’Ajuntament. En el cas de Torelló, l’Ajuntament facilita els recursos per a la seva posada en marxa i manteniment, amb el suport tècnic de l’empresa Canvis en Cadena. L’organització i coordinació va a càrrec de les famílies, a través de les AFA dels respectius centres educatius.

El Bicibús fomenta l’ús de la bicicleta, promou els hàbits saludables, ajuda a aprendre a circular i incideix en la pacificació del trànsit i en la sensibilització mediambiental, a banda de l’avantatge de la seguretat, ja que els vehicles respecten més les bicicletes quan van en grup. Tal com explica la regidora d’Educació, Núria Montanyà, el Bicibús facilita la socialització i els infants “arriben a l’escola més motivats i concentrats”.

Al llarg dels propers mesos, la iniciativa es portarà a terme cada divendres i els itineraris es dissenyaran en funció de la demanda. En principi està previst que només hi puguin participar bicicletes i s’han descartat altres mitjans de transport com patinets o skates.