Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
‘After Antarctica’ guanya la Flor de Neu d’Or del 39è Festival de Cinema de Muntanya

After Antarctica és la gran guanyadora del 39è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló. La pel·lícula dirigida per la realitzadora nord-americana Tasha Van Zandt s’ha endut el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’or d’aquesta edició, en la gala de clausura que s’ha celebrat aquest dissabte al vespre al teatre Cirvianum. El segon guardó d’aquesta edició ha estat per The Icefall Doctor. La gran producció sobre la comunitat sherpa ha guanyat el Premi BBVA i Flor de Neu de Plata per haver estat la millor pel·lícula de muntanya.

El Premi Quadpack Foundation i Flor de Neu de Plata al millor film de cultura de muntanya és per a Holy Bread. Antarctica, mon rêve de l’extrême sud, dels francesos Pierre Petit, Yvan Estienne i Laurent Cistac, ha guanyat el Premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata al millor film d’esports de muntanya.

El Premi Boreal i Flor de Neu de Plata al millor guió se l’ha endut Contagion, de Gholipour Dashtaki. D’altra banda, el muntatge Songs of the water spirits, de l’italià Nicolò Bongiorno, ha guanyat el Premi F.E.E.C. (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia.

El jurat ha volgut fer una menció especial a la pel·lícula Icemeltland Park, de la realitzadora britànica Liliana Colombo, per denunciar les conseqüències del canvi climàtic a través del sentit de l’humor.

El Premi Mountain Wilderness al film que millor ressalta la defensa dels espais naturals és per a la producció catalana El no a l’ós, de Vanesa Freixa i Pepe Camps. Per últim, la millor pel·lícula de la secció +Xtrem d’esports de muntanya ha tornat a ser per votació popular. El públic ha atorgat el Premi Cervesa del Montseny i Flor de Neu de Plata a Mount Logan, una expedició al cim més alt d’Amèrica del Nord dirigit dels realitzadors francesos Alex Marcheseau i Jean Rémy Ceron.

Des d’aquest dissabte al vespre, ja està a la venda un abonament especial per veure les nou pel·lícules premiades a través de la plataforma en línia del Festival, online.torellomountainfilm.cat. Estarà disponible fins diumenge 28 de novembre. Aquesta ha estat la primera edició en format híbrid, de nou, coorganitzada amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA.