Actes de la Diada Nacional de Catalunya a Torelló

Torelló es prepara per viure els tradicionals actes de la Diada Nacional de Catalunya, enguany amb un programa d’activitats que recupera la normalitat d’abans de la pandèmia. Es tornarà a fer l’esmorzar popular i també la cercavila amb els gegants fins a la plaça de l’Estació.

Dins dels actes de la Diada, dijous 8 de setembre, a les 6 de la tarda a la Sala Noble de Can Parrella, es farà el lliurament a la columna Josep Vila del nou penó que portaran l’endemà en la Marxa dels Vigatans. El penó s’ha pogut renovar gràcies a una iniciativa ciutadana del poble de Torelló i durant la resta de l’any quedarà en custòdia del Museu de la Torneria com a element històric i patrimonial del municipi. Divendres 9 de setembre, a les 3 de la tarda a la plaça de la Vila i mentre es fa un toc de campanes a sometent, hi haurà la sortida de la columna Josep Vila per anar caminant fins a Vic i participar en la 20a edició de la Marxa dels Vigatans.

Pel que fa al diumenge 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, l’activitat començarà a dos quarts de 10 del matí, amb l’esmorzar popular a la plaça de la Vila. A les 10 hi ha previst l’inici de la cercavila amb els Gegants de Torelló fins a la plaça de l’Estació amb aquest recorregut: plaça de la Vila, carrer Mossèn Parassols, passatge Onze de Setembre, plaça Nova, carrer Sant Miquel, carrer del Pont, avinguda Generalitat, avinguda de Rafael Casanova i plaça de l’Estació. A les 11 del matí, davant del monument a Rafael Casanova, començarà l’acte d’ofrena floral al monument i els parlaments. El parlament institucional anirà a càrrec de la responsable de l’Arxiu Municipal de Torelló, Gemma Carretero Verdaguer. L’acte estarà amenitzat per la Coral Cervià.

Posteriorment, a la 1 del migdia i des del carrer del Ter, hi haurà la sortida del bus ANC cap a la manifestació de Barcelona. Els actes de la Diada acabaran a dos quarts de 6 de la tarda, a la plaça Nova, amb la tradicional ballada de sardanes, aquest any amb la cobla Pirineu.