Acte de rebuda a 15 persones contractades per l’Ajuntament en el marc del projecte Treball als Barris

Aquest dilluns 1 de març es va fer a La Cooperativa l’acte de rebuda a 15 persones contractades per l’Ajuntament de Torelló en el marc del projecte Treball als Barris. Es tracta de persones que estaven a l’atur i que treballaran a l’Ajuntament durant sis mesos.

L’acte de rebuda institucional als nous treballadors i treballadores va comptar amb la presència de l’alcalde, Marçal Ortuño; la regidora de Benestar Social, Núria Montanyà; i el regidor d’Obres, Espai Públic i Manteniment, David Sánchez.

Les 15 persones que s’han incorporat aquesta setmana formen part dels següents projectes:

– Per un nucli antic sostenible: tasques de manteniment de via pública i manteniment de mobiliari urbà, entre d’altres. El projecte inclou la contractació de 2 pintors oficials de 2a, 2 pintors oficials de 1a, 2 paletes oficials de 2a, 2 paletes oficials de 1a i 2 peons.

– Neteja i desinfecció en equipaments municipals: tasques de reforç de la neteja i la desinfecció previstes als equipaments municipals, com a mesures de contenció per evitar la propagació de la covid-19. El projecte inclou la contractació de 2 operaris/àries de neteja.

– Millora de l’ocupabilitat: foment de l’ocupació mitjançant l’establiment de 3 línies de treball com ara millorar l’ocupabilitat de les persones; fomentar i motivar les persones en la formació professional i l’educació permanent; i donar resposta a la demanda de contractació de les empreses del territori. El projecte inclou la contractació d’1 orientador/a laboral.

– La benvinguda al nucli antic: en el marc de les mesures per a la contenció de la pandèmia, garantir el control als accessos dels edificis municipals del nucli antic per tal d’evitar les aglomeracions i millorar la fluïdesa de persones, per a una millor protecció a la ciutadania, al personal de l’Ajuntament i als representats polítics. El projecte inclou la contractació de 2 conserges.

En total i dins del programa Treball als Barris, l’Ajuntament de Torelló contractarà 23 persones, gràcies a una subvenció de 319.639 euros del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). La subvenció s’inclou en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, amb la voluntat de fer costat als territoris que, per les seves característiques concretes, requereixen una atenció especial, amb accions orientades als aspectes ocupacional, social i econòmic, amb l’objectiu de contribuir a l’equilibri social i territorial.